Reclamă

Filmul de debut al lui Youn Yuh-jung, relansat. Ce se întâmplă cu „Woman of Fire”

Youn Yuh-jung, actrița de origine coreeană, care a câștigat un Oscar pentru interpretarea din „Minari” își continuă cariera. Filmul de debut al lui Youn Yuh-jung este relansat. Fanii abia așteaptă să vadă care este rolul ce i-a dat imboldul să pășească în tainele cinematografiei.

Publicat: 19 iunie 2021, 7:51 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 14:53

"Femeia de foc", alias "Hwanyeo", a fost regizat de unul dintre cei mai influenți conducători coreeni Kim Ki-young. Acesta a avut o fascinație pe tot parcursul vieții pentru psihologia feminină și melodramă. Chiar și la ceremonia Premiilor Oscar, Youn i-a dus un omagiu și l-a menționat pe Kim în discursul său. După ce și-a luat trofeul, actrița a spus despre Kim că este un regizor genial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Filmul de debut al lui Youn Yuh-jung, relansat

Lansat în 1971, „Femeia de foc” a fost al doilea film din așa-numita trilogie Housemaid a lui Kim. A fost o continuare a filmului din 1960 „The Housemaid”, considerat pe scară largă drept unul dintre cele mai bune filme din Coreea. Acesta a fost refăcut de Im Sang-soo în 2010. Intriga implică un muzician și pe soția sa, ale căror vieți sunt răstălmăcite atunci când o femeie vine să locuiască alături de ei, scrie Vanity.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Youn Yuh-jung, la festivalul de Film de la Cannes, pe covorul roșu
Youn Yuh-jung are 73 de ani, iar cariera sa se află în plină ascensiune / Getty Images

După ce filmul a apărut în luna mai în cinematografe, aceasta este pregătit pentru lansarea pe piața internațională. Nu au fost stabilite încă datele, dar este foarte așteptat de ani.

Reclamă

După ce negativele originale ale filmului se pierduseră, lucrările de restaurare s-au bazat pe o versiune din 1971. Aceasta avea subtitrări în limba franceză. Restaurarea a implicat nu numai o lucrare obișnuită de îndepărtare a zgârieturilor și a petelor, dar și o refacere a imaginilor. Un distribuitor renumit din Coreea de Sud a spus că va oferi o ecranizare a versiunii din 1990 în format 4K. „An Experience to Die For”, a fost ultima colaborare dintre Youn și Kim. Producția a avut o proiecție la Festivalul Internațional de Film de la Busan, dar nu a primit și o lansare în cinematografe.

Youn Yuh-jung, la Premiile Oscar 2021

„Experiența” este o dramă care implică două femei ce se simt trădate de soțul lor, deși din motive diferite, și care acceptă să omoare bărbatul celeilalte femei.

Reclamă

Youn este a doua femeie de origine asiatică și prima femeie de origine coreeană care a câștigat un Premiu Oscar. Brad Pitt este cel care i-a înmânat premiul, iar reacția actriței va rămâne în istoria Premiile Oscar. La cei 73 de ani ai săi, Youn Yuh-jung i-a spus: „Domnule Brad Pitt, în sfârșit. Încântată de cunoștință. Sunt onorată.” Ea a câștigat în fața actrițelor Maria Bakalova, Glenn Close, Olivia Colman și Amanda Seyfried. Performanța lui Youn Yuh-jung a fost intens mendiatizată în țara sa. Chiar și Președintele Moon Jae a transmis într-o declarație de presă că prestație ei a fost una excelentă. El a spus că a ajutat milioane de oameni să retrăiască amintirea propriilor mame sau bunici.

Youn Yuh-jung a fost nevoită să părăsească industria cinematografică după succesul din „Femeia de foc”. A făcut această alegere pentru a-și urma soțul, pe Jo Young-nam, un cunoscut cântăreț din Coreea de Sud. Aceasta l-a urmat în Statele Unite, dar și-a dat seama că trebuie să revină la Seul pentru a-și relua cariera.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×