Din punct de vedere al nutriției, somonul de crescătorie și somnul sălbatic au aproximativ aceleași grăsimi omega-3 sănătoase pentru inimă.
Sardine
Sardina se înscrie pe lista de superalimente din motive întemeiate. Conține aproape 300 mg de grăsimi omega-3 la sută de grame și este unul dintre puținele alimente bogate în mod natural în vitamina D.
Este, de asemenea, printre puținele alimente bogate în calciu în mod natural. Alți pești, cum ar fi heringul și sprotul, fac parte din aceeași familie cu sardinele.
Păstrăvul curcubeu
Păstrăvul curcubeu este unul dintre cei mai buni pești din SUA, spun cei de la EatingWell. Păstrăvul se situează doar sub somonul roz din conservă când vine vorba de grăsimi omega-3 și furnizează potasiu, seleniu și vitamina B6, oferind în același timp și vitamina B12.
Hering
Heringul este un aliment de bază din dieta nordică. Acest tip de pește are un conținut mult mai mare de omega-3 decât sardinele, păstrăvul și macroul.
De asemenea, este o sursă excelentă de vitamina D și seleniu. Vei găsi de obicei hering conservat, afumat sau marinat.
Ce tipuri de pește ar trebui consumate cu măsură
O serie de organizații de meniu au susținut ca mai multe tipuri de pește să fie eliminate din meniu. Peștii mari enumerați mai jos sunt doar cinci exemple pe care specialiștii le-au evidențiat.
Peștii populari, care sunt atât de epuizați și, în multe cazuri, au niveluri mai mari de mercur și bifenili policlorurați.
Peștele spadă din Atlanticul de Nord
Specialiștii indică faptul că peștele-spadă este o alegere durabilă când vine vorba de fructe de mare.
Cu toate acestea, peștele-spadă se află pe lista de pești de evitat pentru că are un conținut ridicat de mercur, care este pericolo în special pentru persoanele însărcinate sau care alăptează.
Somonul crescut în țarcuri
Majoritatea somonilor de crescătorie sunt crescuți în țarcuri strânse, cu plase deschise, adesea pline de paraziți și boli care amenință somonul sălbatic care încearcă să arate în apele lor.
Somonului de crescătorie cu palsă deschisă li se administrează adesea antibiotice pentru a combate bolile, iar hrana și deșeurile lor poluează oceanul.
Somonul de crescătorie de apă dulce a câștigat statutul de „cea mai bună alegere”, potrivit specialiștilor.
Halibutul prins din sălbătici
Acest pește crește și se maturizează lent, fiind un pește care trăiește până la 50 de ani. Este un tip de pește susceptibil la pescuit excesiv, spun specialiștii. În consecin, din cauza epuizării populațiilor de halibut din Atlantic, SUA interzice recoltarea comercială a acestei rase găsite în Oceanul Atlantic de Nord.
Halibutul din Pacific este o alternativă bună deoarece provine din pescuitul bine gestionat, cu afectare redusă a habitatului și rate scăzute de de capturare accidentală a altor vietăți marine.