Cele mai spectaculoase rochii din istoria Globurilor de Aur

Chiar și câteva decenii mai târziu, cele mai spectaculoase rochii din istoria Globurilor de Aur par foarte actuale. În astfel de momente, casele de modă se întrec pentru ca creațiile lor să apară pe covorul roșu, purtate de personalități cunoscute în întreaga lume.

25 februarie 2021 la 8:10

Globurile de Aur pot fi o rampă de lansare pentru designerii tineri sau o reconfirmare a talentului, în cazul celor cu cariere durabile.

Începuturile Globurilor de Aur se identifică prin celebritățile și talenteșe care au rămas un reper în istoria cinematografiei și a culturii pop.

În 1957, Elizabeth Taylor a atras toate privirile cu o rochie brodată, o tiară și o pereche de cercei cu ciocănitori. Mai târziu, în 1962, Marilyn Monroe și-a acceptat Premiul Henrietta într-o rochie cu paiete negre.

Apoi, în anii ’70 și ’80, ținutele extravagante au devenit norma. În 1987, cântăreața Melba Moore s-a afișat într-o rochie roșie, cu o blană albă pe umeri. Ținuta ar putea apărea cu ușurință astăzi pe podiumurile Valentino.

Mai târziu, în anii ’90, siluete proeminente,minimalismul și liniile simple au dominat Globurile de Aur.

În 1999, Angelina Jolie a purtat o rochie simplă acoperită cu paiete argintii și sandale cu vârful pătrat, o noutate la acel moment. La începutul anilor 2000, celebritățile au început să abordeze un stil fluid și romantic.  

Până la sfârșitul anilor 2000,alegerile vestimentare au devenit mai îndrăznețe. Beyoncé a purtat o rochie aurie sclipitoare, semnată de designerul Elie Saab, în 2007.

În 2018, toți actorii care au participat la festivitatea de premiere a Globurilor de Aur au purtat ținute negre în onoarea mișcării #TimesUp,un protest împotriva hărțuirii sexuale și a inegalității de gen la Hollywood.

Cele mai spectaculoase rochii din istoria Globurilor de Aur

Publicația Vogue a curatoriat o listă a celor mai spectaculoase rochii purtate de celebrități la ceremoniile de decernare a Globurilor de Aur.

Julia Roberts

Julia Roberts la Globurile de Aur în 1991 / Profimedia Images

Julia Roberts a câștigat un trofeu în 1991 la categoria cea mai bună actriță într-un lungmetraj, musical sau comedie pentru performanța din „Pretty Woman”. Producția este considerată unul dintre cele mai importante filme ale carierei sale.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez la Globurile de Aur în 1998 / Profimedia Images

Jennifer Lopez a fost nominalizată pentru prima oară la Globurile de Aur în anul 1998, la categoria cea mai bună actriță într-un musical sau comedie, pentru interpretarea rolului Selenei în filmul cu același nume.

Charlize Theron

Charlize Theron la Globurile de Aur în 2004 / Profimedia Images

Charlize Theron a fost premiată în 2004 la categoria cea mai bună actiță într-un lungmetraj pentru rolul ei din producția „Monster”.

Nicole Kidman

Nicole Kidman la Globurile de Aur în 2005 / Profimedia Images

În 2005, Nicole Kidman a fost nominalizată la categoria cea mai bună actriță într-un lungmetraj pentru apariția în filmul „Birth”.

Beyonce

Beyonce la Globurile de Aur în 2007 / Profimedia Images

Beyonce a obținut două nominalizări la Globurile de Aur în 2007. Cântăreața a concurat la categoriile cea mai bună actriță într-o comedie sau musical pentru „Dreamgirls” și cel mai bun cântec original pentru piesa „Listen”.

Tilda Swinton

Tilda Swinton la Globurile de Aur în 2012 / Profimedia Images

Tilda Swinton a fost nominalizată în 2012 la categoria cea mai bună actriță într-un lungmetraj dramă pentru „We Need to Talk About Kevin”.

Dakota Johnson

Dakota Johnson la Globurile de Aur în 2015 / Profimedia Images

Dakota Johnson a fost îmbrăcată într-o creație Chanel la ceremonia de premiere a Globurilor de Aur în 2015.

Lady Gaga

Lady Gaga la Globurile de Aur în 2016 / Profimedia Images

Lady Gaga a câștigat un trofeu în 2016 la categoria cea mai bună actriță într-o mini-serie sau lungmetraj televizat pentru interpretarea ei din „American Horror Story”.

Viola Davis

Viola Davis la Globurile de aur în 2017 / Profimedia Images

Viola Davis a impresionat juriul Globurilor de Aur cu performanța ei din filmul „Fences” și a căștigat un trofeu la categoria cea mai bună actriță într-un lungmetraj în 2017.

Lupita Nyong’o

Lupita Nyong’o la Globurile de Aur în 2014 / Profimedia Images

Lupita Nyong’o a fost nominalizată în 2014 la Glorburile de Aur. Numele său s-a regăsit la categoria cea mai bună actriță în rol secundar într-un lungmetraj pentru „12 Years a Slave”. 

RECOMANDĂRI CATINE.RO
PARTENERI
×