Reclamă

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 3 iunie 2023. Evenimentul urmează să fie organizat la Westminster Abbey

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 3 iunie 2023, la Westminster Abbey. Surse din Palat au declarat pentru presa că speră ca ceremonia să aibă loc în acea zi, dar nu este nimic bătut în cuie.

Publicat: 6 octombrie 2022, 12:05 / Actualizat: 7 iunie 2024, 17:16

Spre deosebire de cea a mamei sale, ceremonia lui Charles va fi mult mai mică și mai modestă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deși Charles a urcat pe tron la două zile după ce Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, ceremonia din iunie va marca începutul domniei sale ca monarh. Alături de el va fi încoronată și Regina Consort Camilla Parker-Bowles.

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 3 iunie 2023

Charles, care va împlini 74 de ani până la momentul ceremoniei, va deveni cea mai în vârstă persoană care a fost încoronată ca suveran din istoria Marii Britanii, potrivit PageSix.

Conform tradiției, viitorul monarh va sta pe tronul numit Scaunul încoronării în timp ce va ține sceptrul și toiagul suveranului. Acestea reprezintă controlul său constituțional asupra națiunii, și orbul suveranului, care reprezintă lumea creștină.

După ce va fi uns cu ulei, binecuvântat și sfințit de către clerul înalt, Charles va avea coroana Sfântului Eduard așezată pe cap. Aacest ultim pas îl va face oficial rege. El, precum și Regina Consort, se vor adresa apoi națiunii de pe balconul Palatului Buckingham.

Reclamă

După decesul Reginei Elisabeta, și Prințul William și Kate Middleton au devenit Prinți de Wales. Titulatura lor s-a schimbat în momentul în care Charles a urcat pe tron.

Pentru că William este următorul pe linia succesiunii la tron, acesta a preluat vechiul titlu regal al tatălului său și al soției acestuia.

Ducii de Sussex au rămas cu același titlu. Ei au decis să se retrage din Familia Regală a Marii Britanii în anul 2020. Acum, cei doi locuiesc în Statele Unite alături de cei doi copii ai lor.

Reclamă

Ce a declarat Regele Charles după ce a urcat pe tronul Marii Britanii

Pe 10 septembrie, Charles a fost proclamat monarhul Regatului Unit și al Commonwealth-ului înainte de a se adresa consiliului privat.

El a spus atunci: „Domnia mamei mele a fost de neegalat în ceea ce privește durata, dedicarea și devotamentul. Chiar dacă ne întristăm, mulțumim pentru această viață credincioasă. Sunt profund conștient de această mare moștenire și de îndatoririle și responsabilitățile grele de suveranitate care mi-au revenit acum”.

Charles a adăugat că se va strădui să urmeze „exemplul pe care mi l-a dat în susținerea guvernului constituțional”. Acesta a spus că va căuta pacea, armonia și prosperitatea popoarelor și a tărâmurilor și teritoriilor Commonwealth.

„Profit de această ocazie pentru a-mi confirma dorința și intenția de a continua tradiția de a preda veniturile ereditare, inclusiv proprietatea coroanei către guvern, în beneficiul tuturor, în schimbul grantului suveran care susține îndatoririle mele oficiale ca șef de stat și șef de națiune”, a conchis el.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×