Reclamă

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 3 iunie 2023. Evenimentul urmează să fie organizat la Westminster Abbey

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 3 iunie 2023, la Westminster Abbey. Surse din Palat au declarat pentru presa că speră ca ceremonia să aibă loc în acea zi, dar nu este nimic bătut în cuie.

Publicat: 6 octombrie 2022, 12:05

Spre deosebire de cea a mamei sale, ceremonia lui Charles va fi mult mai mică și mai modestă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deși Charles a urcat pe tron la două zile după ce Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, ceremonia din iunie va marca începutul domniei sale ca monarh. Alături de el va fi încoronată și Regina Consort Camilla Parker-Bowles.

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 3 iunie 2023

Charles, care va împlini 74 de ani până la momentul ceremoniei, va deveni cea mai în vârstă persoană care a fost încoronată ca suveran din istoria Marii Britanii, potrivit PageSix.

Conform tradiției, viitorul monarh va sta pe tronul numit Scaunul încoronării în timp ce va ține sceptrul și toiagul suveranului. Acestea reprezintă controlul său constituțional asupra națiunii, și orbul suveranului, care reprezintă lumea creștină.

După ce va fi uns cu ulei, binecuvântat și sfințit de către clerul înalt, Charles va avea coroana Sfântului Eduard așezată pe cap. Aacest ultim pas îl va face oficial rege. El, precum și Regina Consort, se vor adresa apoi națiunii de pe balconul Palatului Buckingham.

Reclamă

După decesul Reginei Elisabeta, și Prințul William și Kate Middleton au devenit Prinți de Wales. Titulatura lor s-a schimbat în momentul în care Charles a urcat pe tron.

Pentru că William este următorul pe linia succesiunii la tron, acesta a preluat vechiul titlu regal al tatălului său și al soției acestuia.

Ducii de Sussex au rămas cu același titlu. Ei au decis să se retrage din Familia Regală a Marii Britanii în anul 2020. Acum, cei doi locuiesc în Statele Unite alături de cei doi copii ai lor.

Reclamă

Ce a declarat Regele Charles după ce a urcat pe tronul Marii Britanii

Pe 10 septembrie, Charles a fost proclamat monarhul Regatului Unit și al Commonwealth-ului înainte de a se adresa consiliului privat.

El a spus atunci: „Domnia mamei mele a fost de neegalat în ceea ce privește durata, dedicarea și devotamentul. Chiar dacă ne întristăm, mulțumim pentru această viață credincioasă. Sunt profund conștient de această mare moștenire și de îndatoririle și responsabilitățile grele de suveranitate care mi-au revenit acum”.

Charles a adăugat că se va strădui să urmeze „exemplul pe care mi l-a dat în susținerea guvernului constituțional”. Acesta a spus că va căuta pacea, armonia și prosperitatea popoarelor și a tărâmurilor și teritoriilor Commonwealth.

„Profit de această ocazie pentru a-mi confirma dorința și intenția de a continua tradiția de a preda veniturile ereditare, inclusiv proprietatea coroanei către guvern, în beneficiul tuturor, în schimbul grantului suveran care susține îndatoririle mele oficiale ca șef de stat și șef de națiune”, a conchis el.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×