Reclamă

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 3 iunie 2023. Evenimentul urmează să fie organizat la Westminster Abbey

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 3 iunie 2023, la Westminster Abbey. Surse din Palat au declarat pentru presa că speră ca ceremonia să aibă loc în acea zi, dar nu este nimic bătut în cuie.

Publicat: 6 octombrie 2022, 12:05

Spre deosebire de cea a mamei sale, ceremonia lui Charles va fi mult mai mică și mai modestă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deși Charles a urcat pe tron la două zile după ce Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, ceremonia din iunie va marca începutul domniei sale ca monarh. Alături de el va fi încoronată și Regina Consort Camilla Parker-Bowles.

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 3 iunie 2023

Charles, care va împlini 74 de ani până la momentul ceremoniei, va deveni cea mai în vârstă persoană care a fost încoronată ca suveran din istoria Marii Britanii, potrivit PageSix.

Conform tradiției, viitorul monarh va sta pe tronul numit Scaunul încoronării în timp ce va ține sceptrul și toiagul suveranului. Acestea reprezintă controlul său constituțional asupra națiunii, și orbul suveranului, care reprezintă lumea creștină.

După ce va fi uns cu ulei, binecuvântat și sfințit de către clerul înalt, Charles va avea coroana Sfântului Eduard așezată pe cap. Aacest ultim pas îl va face oficial rege. El, precum și Regina Consort, se vor adresa apoi națiunii de pe balconul Palatului Buckingham.

Reclamă

După decesul Reginei Elisabeta, și Prințul William și Kate Middleton au devenit Prinți de Wales. Titulatura lor s-a schimbat în momentul în care Charles a urcat pe tron.

Pentru că William este următorul pe linia succesiunii la tron, acesta a preluat vechiul titlu regal al tatălului său și al soției acestuia.

Ducii de Sussex au rămas cu același titlu. Ei au decis să se retrage din Familia Regală a Marii Britanii în anul 2020. Acum, cei doi locuiesc în Statele Unite alături de cei doi copii ai lor.

Reclamă

Ce a declarat Regele Charles după ce a urcat pe tronul Marii Britanii

Pe 10 septembrie, Charles a fost proclamat monarhul Regatului Unit și al Commonwealth-ului înainte de a se adresa consiliului privat.

El a spus atunci: „Domnia mamei mele a fost de neegalat în ceea ce privește durata, dedicarea și devotamentul. Chiar dacă ne întristăm, mulțumim pentru această viață credincioasă. Sunt profund conștient de această mare moștenire și de îndatoririle și responsabilitățile grele de suveranitate care mi-au revenit acum”.

Charles a adăugat că se va strădui să urmeze „exemplul pe care mi l-a dat în susținerea guvernului constituțional”. Acesta a spus că va căuta pacea, armonia și prosperitatea popoarelor și a tărâmurilor și teritoriilor Commonwealth.

„Profit de această ocazie pentru a-mi confirma dorința și intenția de a continua tradiția de a preda veniturile ereditare, inclusiv proprietatea coroanei către guvern, în beneficiul tuturor, în schimbul grantului suveran care susține îndatoririle mele oficiale ca șef de stat și șef de națiune”, a conchis el.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×