Reclamă

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 3 iunie 2023. Evenimentul urmează să fie organizat la Westminster Abbey

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 3 iunie 2023, la Westminster Abbey. Surse din Palat au declarat pentru presa că speră ca ceremonia să aibă loc în acea zi, dar nu este nimic bătut în cuie.

Publicat: 6 octombrie 2022, 12:05

Spre deosebire de cea a mamei sale, ceremonia lui Charles va fi mult mai mică și mai modestă.

Deși Charles a urcat pe tron la două zile după ce Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, ceremonia din iunie va marca începutul domniei sale ca monarh. Alături de el va fi încoronată și Regina Consort Camilla Parker-Bowles.

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 3 iunie 2023

Charles, care va împlini 74 de ani până la momentul ceremoniei, va deveni cea mai în vârstă persoană care a fost încoronată ca suveran din istoria Marii Britanii, potrivit PageSix.

Conform tradiției, viitorul monarh va sta pe tronul numit Scaunul încoronării în timp ce va ține sceptrul și toiagul suveranului. Acestea reprezintă controlul său constituțional asupra națiunii, și orbul suveranului, care reprezintă lumea creștină.

După ce va fi uns cu ulei, binecuvântat și sfințit de către clerul înalt, Charles va avea coroana Sfântului Eduard așezată pe cap. Aacest ultim pas îl va face oficial rege. El, precum și Regina Consort, se vor adresa apoi națiunii de pe balconul Palatului Buckingham.

Reclamă

După decesul Reginei Elisabeta, și Prințul William și Kate Middleton au devenit Prinți de Wales. Titulatura lor s-a schimbat în momentul în care Charles a urcat pe tron.

Pentru că William este următorul pe linia succesiunii la tron, acesta a preluat vechiul titlu regal al tatălului său și al soției acestuia.

Ducii de Sussex au rămas cu același titlu. Ei au decis să se retrage din Familia Regală a Marii Britanii în anul 2020. Acum, cei doi locuiesc în Statele Unite alături de cei doi copii ai lor.

Reclamă

Ce a declarat Regele Charles după ce a urcat pe tronul Marii Britanii

Pe 10 septembrie, Charles a fost proclamat monarhul Regatului Unit și al Commonwealth-ului înainte de a se adresa consiliului privat.

El a spus atunci: „Domnia mamei mele a fost de neegalat în ceea ce privește durata, dedicarea și devotamentul. Chiar dacă ne întristăm, mulțumim pentru această viață credincioasă. Sunt profund conștient de această mare moștenire și de îndatoririle și responsabilitățile grele de suveranitate care mi-au revenit acum”.

Charles a adăugat că se va strădui să urmeze „exemplul pe care mi l-a dat în susținerea guvernului constituțional”. Acesta a spus că va căuta pacea, armonia și prosperitatea popoarelor și a tărâmurilor și teritoriilor Commonwealth.

„Profit de această ocazie pentru a-mi confirma dorința și intenția de a continua tradiția de a preda veniturile ereditare, inclusiv proprietatea coroanei către guvern, în beneficiul tuturor, în schimbul grantului suveran care susține îndatoririle mele oficiale ca șef de stat și șef de națiune”, a conchis el.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
2
Prăjitura Krem a la Krem decorată cu pudră de cacao, pe un platou negru, cu linguriță
Rețete
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Dacă ți-ai propus să-ți delectezi familia și prietenii cu un desert delicios și nu foarte greu de preparat, prăjitura Krem a la Krem îndeplinește cu succes toate condițiile. Tot ce trebuie să faci pentru...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Fată frumoasă îmbrăcată în negru ți în mână un felinar, o bufniță și un păianjen
Horoscop
Ce animal de companie ți se potrivește, în funcție de zodie. Află ce spun specialiștii
Dacă vrei să știi ce animal de companie ți se potrivește în funcție de zodie, trebuie să înțelegi că alegerea unui astfel de companion necesită multe angajamente. Este vorba despre mult mai multe detalii...
5
O femeie care poartă mănuși galbene de cauciuc are în mână un burete galben cu verde și curăță un colț de lângă o fereastră care are mucegai pentru a ilustra cum poți scăpa de mucegaiul din casă
Timp liber
Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Pe lângă aspectul inestetic al petelor de mucegai, acestea sunt și periculoase pentru sănătate. Ți-am pregătit câteva soluții despre cum...
PARTENERI
×