Reclamă

Comportamente care duc la divorț. De ce ajung să se departă cuplurile

În orice căsnicie există comportamente care pot duce la o ruptură între parteneri. Chiar dacă nu reprezintă o consolare reală, specialiștii au observat că există comportamente pe care dacă le înțelegi, te pot ajuta să împiedici separarea. Iată care sunt principalele comportamente care duc la divorț.

Publicat: 5 februarie 2022, 7:19

În doar 15 minute de interacțiune, un expert poate prezice cu un grad de precizie de 90% dacă un cuplu va fi în continuare împreună în următorii cinci ani. Nu este vorba despre presupuneri. Cercetătorii au identificat o listă cu cele patru comportamente pe care trebuie să le eviți dacă nu vrei să ajungi la divorț: acuzație, escaladare, invalidare și alienare.

4 comportamente care duc la divorț

Toate acestea sunt comportamente învățate. La fel de bine poți însă învăța și obiceiuri noi care îți vor întări relația de cuplu dacă îți dorești acest lucru cu adevărat, scrie yourtango.com.

Acuzarea

Pur și simplu, una dintre principalele cauze ale rupturii într-o căsnicie este tendința de a da vina. De a face acuzații față de partenerul tău, mai ales atunci când nu cunoști toate detaliile.

Este la fel de fundamental ca a pune o întrebare mai degrabă decât a face o declarație sau, mai rău, o acuzație.

Reclamă

Este vorba despre cum pui de fapt întrebarea. E mult mai bine să spui „Iubitule, ai făcut o achiziție despre care nu știu?” în loc să acuzi direct „Contul este din nou descoperit. Ce ai cumpărat de data aceasta?”.

Dacă vrei să ai o relație frumoasă, învață să-i oferi soțului tău beneficiul îndoielii. Când ești o persoană calmă, care îi tratează pe ceilalți în mod corect și respectuos, chiar și atunci când fac o greșeală, acest lucru îl va face și pe partenerul de cuplu să ceară mai mult de la tine. Se presupune că între voi doi există sentimente mai puternice.

Oamenii se vor ridica sau nu la nivelul așteptărilor tale. Este o idee minunată să verifici dacă vezi că apare o problemă.

Reclamă

Escaladarea

Emoțiile umane sub presiune tind să facă unul din două lucruri. Acest obicei este oarecum legat de comportamentele de învinovățire.

Cineva care escaladează în mod obișnuit este mai interesat să devieze și să-și apere propria poziție. Să atribuie vina unei alte părți. Acest lucru creează adesea o „defensivă de duel”, care nu este doar complet neproductivă, este absolut distructivă.

O întrebare fundamentală este suficient de puternică pentru a elimina o mare parte din puterea distructivă. Această întrebare este pur și simplu: „Vrei să ai dreptate sau vrei să fii îndrăgostit?” Mergi întotdeauna mai întâi în direcția înțelegerii, apoi treci spre rezoluție. Acest lucru va crea efectul de spirală descendent pe care l-am menționat deja.

Invalidarea

Acest obicei, ca și celelalte, pur și simplu întărește o dinamică câștig-pierdere. Așa cum am spus mai devreme, se va termina în cele din urmă într-o bătălie finală la divorț în 90 la sută din cazuri. Când îți invalidezi partenerul, totul este despre cum să-l discreditezi sau să-l slăbești într-un fel. Adesea, acest lucru se face prin obiectivarea cuiva sau prin eliminarea caracteristicilor „umane” ale acestuia. În schimb, vei ajunge să te bazezi pe aspecte negative, presupuneri și prejudecăți.

Acest lucru poate fi eficient pe termen scurt, dar poate chiar distruge stima de sine a cuiva pentru o perioadă de timp.

O înțelegere cheie care poate schimba această dinamică pentru totdeauna este recunoașterea fundamentală că, în calitate de ființe umane, toți facem tot ce putem cu ceea ce avem. Oamenii normali, sănătoși din punct de vedere emoțional, nu se trezesc dimineața și nu se gândesc la modul în care își vor satisface doar propriile nevoi egoiste în timp ce îi rănesc și îi frustrează pe alții în acea zi.

Alienarea

Acest obicei se referă la retragerea de la rutină sau la abandonarea unui efort pentru a rezolva o problemă. Uneori, este pasiv-agresiv să taci și să nu iei atitudine. Alteori, poți ajunge să trântești ușa și să pleci, dar acest lucru îi oferă partenerului tău incertitudinea abandonului.

Acesta este de fapt un mecanism de control menit să manipuleze parteneru. Să recupereze puterea sau cel puțin iluzia acesteia.

Dacă vrei ca relația ta să reziste testului timpului, depinde de tine să o orientezi în direcția în care vrei să meargă. Acest lucru înseamnă rezolvarea problemelor și angajamentul de a satisface nevoile celuilalt. Pentru a supraviețui provocărilor, trebuie să lucrați împreună ca o echipă pentru a crea situații de câștig-câștig în beneficiul vostru reciproc.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu ochii căprui pentru a ilustra ce spune despre tine culoarea ochilor
Timp liber
Ce spune despre tine culoarea ochilor. Tipul de personalitate pe care îl poți avea
Te-ai întrebat vreodată ce spune culoarea ochilor despre tine? Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, motiv pentru care mulți specialiști sunt de părere că aceștia pot determina anumite aspecte care țin de personalitatea...
2
O tânără care doarme în mai multe poziții într-un colaj animat
Timp liber
Ce spune despre tine poziția în care dormi. Tipul de personalitate pe care îl poți avea
Te-ai întrebat vreodată ce spune despre tine poziția în care dormi? Experții spun că aceste mici detalii ar putea scoate la iveală lucruri mai puțin cunoscute despre personalitatea ta. Te invităm să afli care...
3
O femeie frumoasăc are stă cu o cremă albă pe față la o procedură cosmetică pentru a ilustra de ce apar punctele de grăsime pe față
Frumusețe
De ce apar punctele de grăsime pe față. Sfaturi utile pentru a scăpa de ele
Punctele de grăsime mai sunt cunoscute sub denumirea de milia. Acestea sunt întâlnite la persoanele de toate vârstele și pot apărea din diferite cauze. Hai să aflăm împreună de ce apar punctele de grăsime...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie mov, lungă, stă în pădure
Horoscop
Top 3 zodii de bărbați care știu să iubească cu adevărat o femeie
Nu este ușor să alcătuiești un top 3 zodii de bărbați care știu să iubească cu adevărat o femeie, însă atunci când ai ajutorul specialiștilor, totul devine mai ușor. Dacă te-ai întrebat vreodată ce...
5
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie lungă stă în pădure cu un cal
Horoscop
Ce tunsori ți se potrivesc, în funcție de zodie
Dacă vrei să știi ce tunsori ți se potrivesc în funcție de zodie, acest articol îți vine cu siguranță în ajutor. Alegerea unei noi schimbări de look nu este niciodată ușoară, mai ales atunci...
PARTENERI
×