Reclamă

Comportamente care duc la divorț. De ce ajung să se departă cuplurile

În orice căsnicie există comportamente care pot duce la o ruptură între parteneri. Chiar dacă nu reprezintă o consolare reală, specialiștii au observat că există comportamente pe care dacă le înțelegi, te pot ajuta să împiedici separarea. Iată care sunt principalele comportamente care duc la divorț.

Publicat: 5 februarie 2022, 7:19

În doar 15 minute de interacțiune, un expert poate prezice cu un grad de precizie de 90% dacă un cuplu va fi în continuare împreună în următorii cinci ani. Nu este vorba despre presupuneri. Cercetătorii au identificat o listă cu cele patru comportamente pe care trebuie să le eviți dacă nu vrei să ajungi la divorț: acuzație, escaladare, invalidare și alienare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

4 comportamente care duc la divorț

Toate acestea sunt comportamente învățate. La fel de bine poți însă învăța și obiceiuri noi care îți vor întări relația de cuplu dacă îți dorești acest lucru cu adevărat, scrie yourtango.com.

Acuzarea

Pur și simplu, una dintre principalele cauze ale rupturii într-o căsnicie este tendința de a da vina. De a face acuzații față de partenerul tău, mai ales atunci când nu cunoști toate detaliile.

Este la fel de fundamental ca a pune o întrebare mai degrabă decât a face o declarație sau, mai rău, o acuzație.

Reclamă

Este vorba despre cum pui de fapt întrebarea. E mult mai bine să spui „Iubitule, ai făcut o achiziție despre care nu știu?” în loc să acuzi direct „Contul este din nou descoperit. Ce ai cumpărat de data aceasta?”.

Dacă vrei să ai o relație frumoasă, învață să-i oferi soțului tău beneficiul îndoielii. Când ești o persoană calmă, care îi tratează pe ceilalți în mod corect și respectuos, chiar și atunci când fac o greșeală, acest lucru îl va face și pe partenerul de cuplu să ceară mai mult de la tine. Se presupune că între voi doi există sentimente mai puternice.

Oamenii se vor ridica sau nu la nivelul așteptărilor tale. Este o idee minunată să verifici dacă vezi că apare o problemă.

Reclamă

Escaladarea

Emoțiile umane sub presiune tind să facă unul din două lucruri. Acest obicei este oarecum legat de comportamentele de învinovățire.

Cineva care escaladează în mod obișnuit este mai interesat să devieze și să-și apere propria poziție. Să atribuie vina unei alte părți. Acest lucru creează adesea o „defensivă de duel”, care nu este doar complet neproductivă, este absolut distructivă.

O întrebare fundamentală este suficient de puternică pentru a elimina o mare parte din puterea distructivă. Această întrebare este pur și simplu: „Vrei să ai dreptate sau vrei să fii îndrăgostit?” Mergi întotdeauna mai întâi în direcția înțelegerii, apoi treci spre rezoluție. Acest lucru va crea efectul de spirală descendent pe care l-am menționat deja.

Invalidarea

Acest obicei, ca și celelalte, pur și simplu întărește o dinamică câștig-pierdere. Așa cum am spus mai devreme, se va termina în cele din urmă într-o bătălie finală la divorț în 90 la sută din cazuri. Când îți invalidezi partenerul, totul este despre cum să-l discreditezi sau să-l slăbești într-un fel. Adesea, acest lucru se face prin obiectivarea cuiva sau prin eliminarea caracteristicilor „umane” ale acestuia. În schimb, vei ajunge să te bazezi pe aspecte negative, presupuneri și prejudecăți.

Acest lucru poate fi eficient pe termen scurt, dar poate chiar distruge stima de sine a cuiva pentru o perioadă de timp.

O înțelegere cheie care poate schimba această dinamică pentru totdeauna este recunoașterea fundamentală că, în calitate de ființe umane, toți facem tot ce putem cu ceea ce avem. Oamenii normali, sănătoși din punct de vedere emoțional, nu se trezesc dimineața și nu se gândesc la modul în care își vor satisface doar propriile nevoi egoiste în timp ce îi rănesc și îi frustrează pe alții în acea zi.

Alienarea

Acest obicei se referă la retragerea de la rutină sau la abandonarea unui efort pentru a rezolva o problemă. Uneori, este pasiv-agresiv să taci și să nu iei atitudine. Alteori, poți ajunge să trântești ușa și să pleci, dar acest lucru îi oferă partenerului tău incertitudinea abandonului.

Acesta este de fapt un mecanism de control menit să manipuleze parteneru. Să recupereze puterea sau cel puțin iluzia acesteia.

Dacă vrei ca relația ta să reziste testului timpului, depinde de tine să o orientezi în direcția în care vrei să meargă. Acest lucru înseamnă rezolvarea problemelor și angajamentul de a satisface nevoile celuilalt. Pentru a supraviețui provocărilor, trebuie să lucrați împreună ca o echipă pentru a crea situații de câștig-câștig în beneficiul vostru reciproc.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×