Reclamă

Comportamente care duc la divorț. De ce ajung să se departă cuplurile

În orice căsnicie există comportamente care pot duce la o ruptură între parteneri. Chiar dacă nu reprezintă o consolare reală, specialiștii au observat că există comportamente pe care dacă le înțelegi, te pot ajuta să împiedici separarea. Iată care sunt principalele comportamente care duc la divorț.

Publicat: 5 februarie 2022, 7:19

În doar 15 minute de interacțiune, un expert poate prezice cu un grad de precizie de 90% dacă un cuplu va fi în continuare împreună în următorii cinci ani. Nu este vorba despre presupuneri. Cercetătorii au identificat o listă cu cele patru comportamente pe care trebuie să le eviți dacă nu vrei să ajungi la divorț: acuzație, escaladare, invalidare și alienare.

4 comportamente care duc la divorț

Toate acestea sunt comportamente învățate. La fel de bine poți însă învăța și obiceiuri noi care îți vor întări relația de cuplu dacă îți dorești acest lucru cu adevărat, scrie yourtango.com.

Acuzarea

Pur și simplu, una dintre principalele cauze ale rupturii într-o căsnicie este tendința de a da vina. De a face acuzații față de partenerul tău, mai ales atunci când nu cunoști toate detaliile.

Este la fel de fundamental ca a pune o întrebare mai degrabă decât a face o declarație sau, mai rău, o acuzație.

Reclamă

Este vorba despre cum pui de fapt întrebarea. E mult mai bine să spui „Iubitule, ai făcut o achiziție despre care nu știu?” în loc să acuzi direct „Contul este din nou descoperit. Ce ai cumpărat de data aceasta?”.

Dacă vrei să ai o relație frumoasă, învață să-i oferi soțului tău beneficiul îndoielii. Când ești o persoană calmă, care îi tratează pe ceilalți în mod corect și respectuos, chiar și atunci când fac o greșeală, acest lucru îl va face și pe partenerul de cuplu să ceară mai mult de la tine. Se presupune că între voi doi există sentimente mai puternice.

Oamenii se vor ridica sau nu la nivelul așteptărilor tale. Este o idee minunată să verifici dacă vezi că apare o problemă.

Reclamă

Escaladarea

Emoțiile umane sub presiune tind să facă unul din două lucruri. Acest obicei este oarecum legat de comportamentele de învinovățire.

Cineva care escaladează în mod obișnuit este mai interesat să devieze și să-și apere propria poziție. Să atribuie vina unei alte părți. Acest lucru creează adesea o „defensivă de duel”, care nu este doar complet neproductivă, este absolut distructivă.

O întrebare fundamentală este suficient de puternică pentru a elimina o mare parte din puterea distructivă. Această întrebare este pur și simplu: „Vrei să ai dreptate sau vrei să fii îndrăgostit?” Mergi întotdeauna mai întâi în direcția înțelegerii, apoi treci spre rezoluție. Acest lucru va crea efectul de spirală descendent pe care l-am menționat deja.

Invalidarea

Acest obicei, ca și celelalte, pur și simplu întărește o dinamică câștig-pierdere. Așa cum am spus mai devreme, se va termina în cele din urmă într-o bătălie finală la divorț în 90 la sută din cazuri. Când îți invalidezi partenerul, totul este despre cum să-l discreditezi sau să-l slăbești într-un fel. Adesea, acest lucru se face prin obiectivarea cuiva sau prin eliminarea caracteristicilor „umane” ale acestuia. În schimb, vei ajunge să te bazezi pe aspecte negative, presupuneri și prejudecăți.

Acest lucru poate fi eficient pe termen scurt, dar poate chiar distruge stima de sine a cuiva pentru o perioadă de timp.

O înțelegere cheie care poate schimba această dinamică pentru totdeauna este recunoașterea fundamentală că, în calitate de ființe umane, toți facem tot ce putem cu ceea ce avem. Oamenii normali, sănătoși din punct de vedere emoțional, nu se trezesc dimineața și nu se gândesc la modul în care își vor satisface doar propriile nevoi egoiste în timp ce îi rănesc și îi frustrează pe alții în acea zi.

Alienarea

Acest obicei se referă la retragerea de la rutină sau la abandonarea unui efort pentru a rezolva o problemă. Uneori, este pasiv-agresiv să taci și să nu iei atitudine. Alteori, poți ajunge să trântești ușa și să pleci, dar acest lucru îi oferă partenerului tău incertitudinea abandonului.

Acesta este de fapt un mecanism de control menit să manipuleze parteneru. Să recupereze puterea sau cel puțin iluzia acesteia.

Dacă vrei ca relația ta să reziste testului timpului, depinde de tine să o orientezi în direcția în care vrei să meargă. Acest lucru înseamnă rezolvarea problemelor și angajamentul de a satisface nevoile celuilalt. Pentru a supraviețui provocărilor, trebuie să lucrați împreună ca o echipă pentru a crea situații de câștig-câștig în beneficiul vostru reciproc.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ben Affleck de mână cu Jennifer Lopez în timp ce fac cumpărături din Paris
Divertisment
Ce cadou de nuntă au primit Ben Affleck și Jennifer Lopez de la Jennifer Garner. Fosta soție a actorului a făcut un gest neașteptat
Nunta artistei Jennifer Lopez a ținut zile la rând primele pagini ale presei internaționale. Vedeta s-a bucurat de o ceremonie restrânsă pe care a organizat-o în mare secret alături de soțul său, Ben Affleck....
2
Ducii de Cambridge, la Wimbledon, în haine elegante
Divertisment
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton. Imaginile în care se distrează la petreceri au strâns peste 4 milioane de vizualizări
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton a fost comentat de multe persoane. Imaginile cu cei doi, în timp ce se distrează, cel mai probabil în facultate, au fost vizionate de milioane de...
3
Vlad Gherman, îmbrăcat casual, la Roata Vedetelor
Divertisment
Vlad Gherman a spus totul despre el. Detaliile pe care puțini le știu despre celebrul actor
Vlad Gherman a intrat în lumina reflectoarelor încă din adolescență și s-a făcut remarcat în serialele produse de Ruxandra Ion. În paralel a cucerit inimile tinerilor din România atunci când a cântat în trupa...
4
Un cristal pe masa unei ghicitoare în cărți
Horoscop
Bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață. Ce cristale trebuie să porți
Purtarea acestor bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață îți poate schimba cu adevărat planurile de viitor. De la inele care îți iau ochii la brățări fine ce pot fi purtate doar în...
5
Ramona Olaru, fotografie lângă roata de la Roata Vedetelor
Divertisment
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ce o deranjează cel mai mult la actualul ei partener
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ea a filmat a doua ediție a show-ului difuzat în exclusivitate pe Antena PLAY, Roata Vedetelor. Pentru că și-a dorit să răspundă la toate întrebările,...
PARTENERI
×