Reclamă

Costume de baie care avantajează orice tip de siluetă. Ce poartă vedetele în această vară

Te-ai întrebat vreodată ce fel de costum de baie s-ar potrivi siluetei tale? Vine vara și nu prea ai dat pe la sală nici anul acesta. Oare există vreo posibilitate să îți maschezi micile imperfecțiuni ale corpului cu ajutorul vestimentației și să te bucuri de plajă și apă doar? Exemple de costume de baie care avantajează orice tip de siluetă.

Publicat: 9 iunie 2021, 7:00

Vedele arată mereu impecabil, iar atunci când răsfoiești o revista aproape nici nu îți mai vine să îți mai faci apariția pe o plajă. Trupul perfect nu există însă și tu însăți te poți folosi de mici trucuri pentru a arăta la fel de chic ca un superstar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Costume de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumul întreg a apărut în viața femeilor, după ce generații întregi societatea le-a impus acestora norme extrem de stricte legate de vestimentație, inclusiv pe plajă. În secolele trecute, femeile erau nevoite să înoate în costume ce le acopereau întregul corp. Odată ce societatea a progresat, s-a născut costumul de baie întreg.

Așadar, la sfârșitul anilor 1920, a fost creat primul „maillot”, numită după designerul de modă francez din anii 1920. Maillot era un costum de baie dintr-o bucată care arăta ca un fel de salopetă scurtă. De asemenea, pe vremea aceea, se obișnuia ca femeile să poarte șepci în timp ce înotau, pentru a-și proteja părul. Odată ce înotul a devenit un sport, acest obiect vestimentar a căpătat o valoare simbolică considerabilă în viața femeilor de pretutindeni. Apariția acestuia nu a avut un rol doar în modă, ci și în emanciparea femeilor și schimbarea normelor societale.

Dacă dorești să îți acoperi zona taliei sau a burții, sa poate pur și simplu să te simți mai degajată pe plajă alege să porți un costum întreg. Modele sunt variante și poți opta pentru varianta cu spatele gol sau să îți pui în evidență decolteul. Acest model este unul care se pliază pe orice tip de siluetă, sugerează MoodFabrics.com.

Modelul Alessandra Ambrosio poartă un costum întreg de baie, de culoare roz
Modelul Alessandra Ambrosio poartă un costum întreg de baie, de culoare roz / Profimedia Images
Reclamă

Croiala care avantajează siluetele XXL: Costumul de baie cu talie înaltă

Costumul de baie din două piese a revoluționat moda costumelor de baie. Acesta a fost realizat de un designer francez numit Jacques Heim în 1932.

Reclamă

El a fost denumit și „Atom”, făcând referire a cea mai mică particulă cunoscută de om. Costumul de baie din două piese a devenit însă popular la mulți ani după ce a fost lansat. Proiectarea acestui tip de costum a apărut în urma Primului Război Mondial, pentru a economisi utilizarea unor cantități masive de țesături. Acest model este perfect pentru a-ți ascunde zona burții și talia și a crea un efect de alungire a picioarelor.

Emma Roberts poartă un costum de baie din două piese, cu talie înaltă
Emma Roberts poartă un costum de baie din două piese, cu talie înaltă / Profimedia Images

Culorile închise subțiază siueta

Una dintre cele mai simple modalități de a crea iluzii optice să porți culori care te flatează. Toată lumea știe că negrul este cea mai măgulitoare culoare, motiv pentru care fiecare femeie ar trebui să aibă un costum de baie de culoare închisă.

Nuanțele mai închise, cum ar fi albastru, violet și maro, pot, de asemenea, ajuta la ascunderea defectelor și crearea unei iluzii de slăbire. Pe de altă parte, culorile mai deschise, cum ar fi albul, pot adăuga kilograme. Poartă kaki însă dacă încerci să deghizezi șoldurile largi.

Dungile pot fi cel mai bun prieten sau cel mai rău dușman al tău. Dacă vrei să adaugi kilograme poartă dungi orizontale, în vreme ce dacă vrei să-ți subțiezi silueta sunt recomandate dungile verticale.

Jessica Ledon, iubita DJ-ului internațional David Guetta, poartă un costum de baie de culoare neagră care îi pune în evidență silueta
Jessica Ledon, iubita DJ-ului internațional David Guetta, poartă un costum de baie de culoare neagră care îi pune în evidență silueta / Profimedia Images

Ce costume de baie se poartă în 2021

În 2021, tendințele îndrăgite ale costumelor de baie primesc un make-over. Se poartă țesăturile sofisticate și imprimeurile animale. De la croieli și culori să descoperim tendințele costumelor de baie din 2021.

Tăieturi asimetrice

În acest sezon, se poartă tăieturile asimetrice care îmbrățișează. Nu numai că acestea accentuează curbele corpului, ci și transformă costumul de baie conferindu-i un stil nou și proaspăt.

Modele retro

Stilulul retro a dominat tendințele costumelor de baie în ultimele sezoane estivale. Anul acesta sunt introduse imprimeuri retro care stimulează starea de spirit și combinații de culori vibrante.

Animal print

Animal print a devenit tot mai popular și nu are de gând să părăsească tendințele prea curând. Împrospătează-ți colecția de costume de baie cu un imprimeu de animal, în funcție de preferințe, îți sugerează WhoWhatWear.com. Pentru un look cool, asortează-ți manichiura cu cele mai noi tendințe ale acestui an.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×