Reclamă

Costume de Halloween făcute acasă. Idei creative pentru femei

Sărbătoarea de Halloween este tot mai populară la noi în țară. Sărbătorită cel mai adesea în statele Unite ale Americii, această zi a ajuns să fie celebrată inclusiv de românii din întreaga țară. An de an se organizează petreceri tematice în care oamenii se întrec în costume înfricoșătoare, dar haioase. Astfel, ți-am pregătit o listă cu idei de costume de Halloween făcute acasă.

Publicat: 4 octombrie 2022, 6:23

Costumele de Halloween pot fi extrem de costisitoare. În loc să cheltui o mulțime de bani pe lucruri pe care le vei purta o singură dată pe an, mai bine îți creezi singură propriul costum cu ce ai deja în garderobă. Sărbătoarea de pe 31 octombrie se apropie cu pași repezi, iar tu ar trebui să te pregătești temeinic pentru a avea un costum memorabil. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Costume de Halloween facute acasă

Dacă ești în pană de idei, noi îți venim în ajutor cu câteva costume de Halloween făcute acasă. Anul acesta poți să impresionezi într-o ținută pe care să o creezi rapid din haine pe care le ai deja în garderoba ta. În doar câteva minute poți improviza o ținută care să iasă din tipare. Ai nevoie de puțină răbdare, inspirație și creativitate.

În plus, pentru sărbătoare de Halloweeen, machiajul joacă un rol important. Nu uita să te deghizezi folosind una din ideile noastre simple pentru a avea un machiaj de Halloween de efect. Iată cum poți obține look-ul perfect în doar câțiva pași rapizi.

Rosie The Riveter

Rosie este o figură emblematică în Statele Unite ale Americii. Ea a fost un simbol istoric al feminismului și continuă so ie o sursă de inspirație pentru femeile din lumea întreagă. Rosie este de altfel un prototip cultural american, fiind o femeie care a lucrat în fabricile și uzinele din State în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru a obține o imagine cât mai apropiată de ea, ai nevoie de câteva accesorii simple. Pentru început vei avea nevoie de o bentiță roșie cu buline albe, însă poți folosi și o bentiță simplă, roșie.

Reclamă

Rosie purta un machiaj foarte bine definit, punându-se accentul pe rujul roșu și genele alungite. Vei mai avea nevoie de o salopetă albastră sau o ținută care să te ducă cu gândul la o femeie ce muncește cu spor într-o uzină.

Sloganul prototipului creat de americani este ”putem să o facem!”, lucru ce a conferit femeilor încredere în propriile forțe într-un moment de restriște.

Reclamă

Barbie 

Ai o petrecere și ești în pană de idei? Ce spui de câteva costume de Halloween simple, făcute în casă. Dacă nu ești adepta ținutelor greu de obținut, îți propune o variantă modernă a celebrei păpuși Barbie. Margot Robbie o interpretează pe Barbie în cel mai recent film care urmează să fie lansat în luna iulie a anului 2023.

Actrița a reușit să aducă personajul la viață purtând ținute viu colorate. În varianta pe care ți-o propunem, Robbie poartă o pereche de colanți roz la care a asortat o șapcă și un body colorat. Este o ținută ușor de obținut, dar de efect. Machiajul este unul simplu, dar specific personajului copilăriei, Barbie.

Britney Spears

Britney Spears a fost ani la rândul o inspirație pentru milioane de femei. De data aceasta te poți inspira din ținutele sale de spectacol pentru a-ți crea un costum de Halloween. Spears obișnuia să poarte haine pline de paiete, având totodată apariții spectaculoase.

De-a lungul timpului stilul vedetei a evoluat, însă ținutele de la începutul anilor 2000 au rămas emblematice pentru imaginea sa. Cum moda este ciclică, o astfel de ținută nu va fi demodată, mai ales la o petrecere de Halloween. Ai nevoie doar de câteva piese simple pe care le găsești sigur și în garderoba de acasă.  

Catwoman

Sigur și tu ai văzut acest costum la una din petrecerile de Halloween. Catwoman continuă să fie o sursă de inspirație pentru femeile care își doresc o imagine sexy și provocatoare. Nu ai nevoie de o garderobă sfisticată pentru a improviza o astfel de costumație.

Important este să alegi haine negre și să-ți construiești o masă sau să ai acasă o pereche de urechiușe de pisică. Pentru a avea un look cât mai apropiat de modelul din filme poți opta pentru haine negre din latex sau piele. Indiferent de ce alegi important este să te simți bine, feminină, puternică și determinată să cucerești privirile oricărui admirator.  

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe a fost mereu  sursă de inspirație pentru femeile din lumea întreagă. Una din actrițele emblematice ale anilor 50, Monroe continuă să inspire și astăzi prin eleganța sa. Nu ai nevoie de multe lucruri pentru a putea avea un look de efect marca Marilyn Monroe.

Pentru a recreea imaginea sa vei avea nevoie de un machiaj simplu, însă foarte important va fi rujul roșu. Blondina obișnuia să poarte această nuanță de ruj. O rochie albă cu volane te va ajuta foarte mult pentru a obține o imagine cât mai apropiată. Nu în ultimul rând, buclele blonde care îi defineau imaginea jucăușă, dar sexy.   

Costume clasice de Halloween pe care le poți face acasă

Dacă te-ai inspirat din lista noastră de costume de Halloween făcute acasă, te invităm să descoperi și câteva costumații clasice. Sigur, să te costumezi într-o personalitate care a marcat istoria poate fi un lucru unic și impresionant, însă poți oricând să primești complimentele dorite și într-un costum clasic.

Vrăjitoarele, vampirii sau femeile pirat sunt în topul preferințelor an de an. Pentru a crea o astfel de imagine nu ai nevoie de o recuzită specială. Poți improviza folosind chiar hainele pe care le ai deja acasă.

Cum a apărut tradiția costumelor de Halloween   

Halloween este o sărbătoare celtică, care a fost preluată de-a lungul timpului de mai multe popoare. Această sărbătoare s-a răspândit rapid în secolul al XIX-lea în Statele Unite ale Americii datorită imigranților irlandezi.

Sărbătorită pe 31 octombrie, ziua de Halloween reunește an de an copiii din lumea întreagă care merg la colindat. Totuși, sărbătoare a fost transformată într-un motiv de petrecere inclusiv pentru adulți care se întrec în fiecare an în costume cât creative.

Costumele de Halloween tradiționale sunt concepute pentru a reda imaginea monștrilor, a fantomelor, a vrăjitoarelor și chiar a scheletelor. De-a lungul timpului costumele aduceau la viață personaje fictive sau celebrități, însă acest lucru a evoluat pe măsură ce anii au trecut.

Primele costume de Halloween produse în masă au început să apară în jurul anilor 1930. Deși costumele de Halloween obișnuiau să fie înfricoșătoare pentru a ține la distanță spiritele rele, în ultimii ani au devenit jucăușe, redând de multe ori arhetipuri din societatea contemporană.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×