Reclamă

Echinocțiul de toamnă. Ce simbolizează și când va avea loc acest eveniment

Echinocțiul are loc atunci când ziua și noaptea devin egale. Evenimentul acesta se petrece în orice loc de pe pământ, iar motivul se datorează poziționării Soarelui pe ecuatorul ceresc. Acest eveniment are loc de două ori pe an, iar echinocțiul de toamnă este sărbătorit de către oamenii din întreaga lume.

Publicat: 20 septembrie 2021, 7:55

Anul acesta, echinocțiul de toamnă va avea loc pe data de 22 septembrie. Conform Observatorului Astronomic momentul se va întâmpla la ora 22:21.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După sărbătorirea echinocțiului de toamnă, zilele vor deveni din ce în ce mai scurte, iar nopțile mai lungi. La Polul Nord începe noaptea polară, iar la Polul Sud, zilele vor fi scurte până la momentul echinocțiului de primăvară.

Echinocțiul de toamnă

Echinocțiul de toamnă are foarte multe conotații în tradiția populară. Conform tradiției, se spune că în această zi vara se pregătește de plecare, iar toamna se așterne peste pământ. Serile de vară, lungi și călduroase vor fi de acum înlocuite cu nopțile scurte și reci.

Treptat, temperaturile se schimbă, iar oamenii trebuie să se pregătească pentru iarna care va veni. Echinocțiul poate fi și un moment simbolic al echilibrului. Așa cum am spus anterior, ziua va deveni egală cu noaptea, iar lumina cu întunericul.

Oamenii trebuie să se pregătească și să încheie muncile sătești. Aceștia trebuie să strângă ultimile provizii și să se pregătească temeinic pentru iarnă. Multe tradiții spun că o parte din recoltă trebuie dusă la biserică pentru a fi sfințită de către preot.

Reclamă

Tradiții și obiceiuri de la noi din țară

Există câteva tradiții și obiceiuri pe care oamenii le respectă în diferitele părți ale țării. Echinocțiul de toamnă este sărbătorit pe întreg teritoriul tății în funcție de fiecare regiune. Una din tradițiile populare spune că așa cum va fi ziua echinocțiului va fi și restul anului după sărbătorirea echinocțiului de primăvară.

O altă tradiție spune că cei mai mari gospodari pregătesc în această zi mustul din recolta de struguri. Tot acum nucii sunt scuturați pentru a se pune la adăpost recoltele. Merele, gutuile și toate fructele sezonului sunt pregătite de gospodari pentru iarna ce va urma.

Reclamă

Echinocțiul este sărbătorit din timpuri străvechi peste tot în lume. În mitologia păgână se spune că acest eveniment purta numele simbolic de ”a doua recoltă”.

Printre alte obiceiuri se spune că în această zi oamenii obișnuiau să facă altare cu fructele și legumele pe care le-au strâns sau că duceau flori de sezon la biserică unde se împodobea  o cruce. Conform tradiției, florile sfințite aveau apoi puteri tămăduitoare și putea fi folosite ca leacuri în timpul sezonului rece.

Tradicii și obiceiuri internaționale

Echinocțiul de toamnă nu se serbează doar la noi în țară. Oamenii din lumea întreagă au adoptat de-a lungul timpului o mulțime de obiceiuri cu privire la această zi. La fel ca celebrarea Paștelui, s-au dezvoltat o mulțime de ritualuri și tradiții în funcție de istoria țării respective.

În mitologia păgână, echinocțiul era numit Mabon, iar oamenii aduceau verii un tribut prin pregătirea unor coșulețe cu fructe și legume de sezon. Conform tradiției este momentul premergător festivalului celtic, Samhain, care a inspirat Halloween-ul.

Alte obiceiuri care au loc spun că oamenii ar trebui să mediteze în grup sau să ofere mere în semn de ofrandă pentru zeități.

În Japonia echinocțiul de toamnă marchează un moment foarte important pentru budiști. Este momentul în care oamenii merg să-și viziteze răposații și duc flori la mormânturi.

În China și în Vietnam, sărbătoarea echinocțiului poartă un nume diferit, Festivalul Lunii. Numele provine de la luna plină care are loc în apropierea echinocțiului de toamnă. Cele mai multe din tradiții țin de gătirea unei prăjituri speciale cu dovleac. Tradiția a fost împrumutată și de către oamenii din Coreea, dar și de cei din Statele Unite ale Americii.

În Marea Britanie tradițiile spun că oamenii ar trebui să mănânce nuci în această perioadă.  Fiecare regiune a lumii vine cu propriile interpretări și propriile obiceiuri pentru a celebra echinocțiul de toamnă. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă extrem de intensă pentru nativii din zodiac. Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024 vine cu situații cheie în viața zodiilor. Realitatea se va îmbina cu fantezia pe plan personal,...
3
Porție de Pilaf cu urzici în farfurie cu furculiță, două felii de pâine, roșii și usturoi
Rețete
Pilaf cu urzici. Rețetă de post plină de savoare și vitamine
Pentru că piețele sunt pline cu urzici, este momentul să le incluzi în alimentația ta zilnică. Una dintre rețetele simple și rapide cu urzici, pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz, este rețeta...
4
O femeie care aleargă și ilustrează una dintre zodiile care iubesc sportul
Horoscop
Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ
Există unele zodii care iubesc sportul. Acești nativi sunt adepții unui stil de viață activ. Ei sunt nativii care vor să aibă un stil de viață sănătos, să se bucure de natură și de...
5
Kate Middleton fotografiată la costum la un eveniment public din Marea Britanie
Divertisment
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial. Ce informații au oferit experții regali despre Prințesa de Wales
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial de Palatul Kensington. Experții regali au oferit informații noi despre starea de sănătate a Prințesei de Wales. Aceștia sunt de...
PARTENERI
×