Reclamă

Salată de kale cu merișoare și semințe de dovleac

O rețetă simplă și delicioasă cu caju și merișoare uscate. O salată de kale cu merișoare și semințe de dovleac poate completa o masă festivă, precum și o cină obișnuită.

Publicat: 20 iunie 2021, 7:00

Te poți bucura de această salată pe tot parcursul anului. Pentru ca salata de kale să fie mai gustoasă, mulți bucătari recomandă să freci frunzele de kale cu o mică cantitate de ulei de măsline timp de 30-60 de secunde.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există multe variațiuni ale acestui fel de salată. Poți adăuga morcovi cruzi, sau orice alt fel de oleaginoase.

Ingrediente – Salată de kale cu merișoare și semințe de dovleac

1 buchet de frunze de kale, de aproximativ 250 de grame

ulei de măsline

60 grame de merișoare uscate

Reclamă

250 grame de semințe de dovleac, prăjite/neprăjite, sărate/nesărate, după gust

suc de lămâie

sare și piper

Reclamă

Mod de preparare – Salată de kale cu merișoare și semințe de dovleac

Spală frunzele de kale apoi îndepărtează frunzele de pe tulpini.

Taie-le în fâșii subțiri și așează-le într-un bol. Freacă apoi frunzele de kale cu puțin ulei de măsline. Adaugă apoi restul ingredientelor: merișoarele, semințele de dovleac, 1-2 linguri de suc de lămâie, sare și piper. Unii gurmanzi pot adăuga maioneză light sau maioneză vegană. Amestecă totul bine și servește salata la temperatura camerei.

Pentru un gust mai bogat poți adăuga felii de clementină sau mandarină, cuburi de măr sau pară, morcov ras.

În loc de merișoare poți utiliza stafide aurii sau cireșe uscate. Iar dacă nu ai semințe de dovleac poți folosi nuci, caju, ori muguri de pin, te sfătuiește The Vegan Atlas.

Beneficiile frunzelor de kale

Kale este o legumă verde, cu frunze, bogată în substanțe nutritive. Face parte din familia muștarului, sau Brassicaceae, precum varza.

Kale conține fibre, antioxidanți, calciu, vitaminele C și K, fier și o gamă largă de alți nutrienți care pot ajuta în prevenirea unor diverse probleme de sănătate, informează Medical News Today.

Asociația Americană a Diabetului recomandă consumul de alimente bogate în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Potrivit unor studii, acestea pot oferi protecție împotriva diabetului.

Conform unui studiu efectuat în 2018, persoanele care consumă cantități mai mari de fibre dietetice par a avea mai puține șanse să dezvolte diabet de tip 2. Consumul de fibre alimentare ar putea, de asemenea, să scadă nivelul glicemiei.

Antioxidanții, cum ar fi vitamina C și acidul alfa-linolenic (ALA), pot ajuta de asemenea la reducerea complicațiilor ce apar în cazul diabetului. Atât vitamina C, cât și ALA, pot fi găsiți în kale. Kale este și o sursă de beta-caroten. Beta-carotenul este benefic pielii și părului.

Corpul folosește vitamina C pentru a construi și a menține colagenul, o proteină care asigură structura pielii, părului și oaselor. Aproximativ 250 de grame de kale asigură cel puțin 20% din necesarul zilnic de vitamina A al unei persoane și peste 23% din necesarul zilnic de vitamina C.

Kale este o legumă consistentă. Aromele și conținutul său nutrițional pot varia în funcție de tipul de kale pe care îl consumi. Frunzele mai tinere tind să fie mai puțin amare și fibroase.

Te poți delecta cu această salată, alături de o porție de cartofi la cuptor cu ierburi aromatice.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×