Reclamă

Cu ce trebuie să te dai înainte de a aplica fondul de ten, sfatul specialiștilor în make-up

Specialiștii au făcut o listă cu recomandări de făcut înainte de a începe machiajul. Ei au detaliat pas cu pas cu ce trebuie să te dai înainte de a aplica fondul de ten. În acest fel acesta nu va mai arăta pe chip ca o mască.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 15 mai 2024, 7:00

Dacă pielea ta se comportă bizar imediat după demachiere, este un semn clar că nu faci ceea ce trebuie înainte de a începe machiajul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu ce trebuie să te dai înainte de a aplica fondul de ten

Chiar dacă nu ai niciun eveniment important pentru care să te pregătești, machiajul îți ridică starea de spirit și încrederea în sine. Dar indiferent de momentul în care alegi să te machiezi, înainte de a face asta, specialiștii spun că ai nevoie de un ritual care să-ți păstreze pielea în siguranță de toate substanțele din produsele de make-up.

Ai mai jos un ghid care te va ajuta să înțelegi importanța lucrurilor pe care trebuie să le faci înainte de a te machia.

Dacă renunți la rutina ta de îngrijire a pielii înainte de a te machia, ar putea rezulta o acoperire neuniformă, care nici nu rezistă foarte bine. O piele bine pregătită înainte de aplicarea machiajului nu numai că face pielea mai fină, dar ajută și ca acesta să rămână mult mai mult decât de obicei pe chip.

Curăță-ți fața

Reclamă

Primul pas în orice rutină de îngrijire a pielii și înainte de a aplica orice fel de machiaj ar trebui să fie curățarea. Acest lucru se face pentru a elimina toată murdăria, uleiul și impuritățile de pe suprafața pielii. Așadar, spală întotdeauna fața cu apă călduță. Utilizează un produs de curățare moale și blând, în funcție de tipul tău de piele.

Aplică un toner

Tonerul poate ajuta la îndepărtarea oricăror impurități rămase pe suprafața pielii. Poate sigila porii si ajuta la hidratarea pielii. Utilizează întotdeauna un toner care nu usucă, fără alcool, care ajută la împrospătarea și catifelarea pielii. Aplică-l pe chip cu un disc din bumbac, apoi așteaptă câteva secunde până când aproape s-a uscat. Abia mai apoi poți trece la pasul următor.

Reclamă

Aplică o cremă de ochi

Acest pas trebuie să fie făcut înainte de a folosi o cremă hidratantă. La fel ca serurile, o cremă pentru ochi re o textură foarte subțire. Ajută la hidratarea și uniformizarea nuanței pielii din jurul ochilor. Zona din jurul pielii este atât de fragilă și subțire, așa că e foarte important să aplici întotdeauna o cremă de ochi în mod corect. Aceasta va ajuta și la prevenirea ridurilor.

Folosește o cremă hidratantă

Următorul pas este prin utilizarea unei creme hidratante. Aceasta ajută la luminozitatea și catifelarea pielii, facilitând aplicarea fondului de ten și a corectorului. De asemenea, ajută machiajul să reziste mai mult timp. Asigură-te că folosești o cremă care se potrivește tipului tău de piele și oferă o hidratare pe tot parcursul zilei.

Folosește un primer

Unul dintre cei mai importanți pași înainte de aplicarea machiajului este folosirea unui primer. Primerurile ajută la netezirea pielii prin umplerea oricăror cute sau pori. Acesta reduce aspectul petelor pigmentare, adăugând un strat suplimentar de umiditate pielii.

Balsam de buze

Buzele trebuie să fie și ele hidratate. Buzele uscate pot face rujul să arate decojit. De asemenea, asigură-te că buzele rămân hidratate pe tot parcursul zilei. Așadar, aplică întotdeauna un balsam de buze și lasă-l să stea timp de cinci minute. Acest lucru va netezi aspectul lor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
2
O fetiță frumoasă cu o baghetă în mână
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn zodiacal. Află când sunt astrele de partea ta
Cele mai norocoase zile din iulie 2024 sunt influențate de multe tranzite astrologice semnificative care au loc pe parcursul lunii. Află care e cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn...
3
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
4
Cuplu care ține o hartă în mână
Horoscop
Zodii care au toate șansele să lase tot și să călătorească în lume. Nativii care apreciază experiențele noi
Cutreierea globului este un vis pentru călătorii cu sete de nou și aventură. În astrologie există puține zodii care au o poftă mare de călătorie. Explorarea colțurilor lumii și experimentarea atracției magnetice a culturilor...
5
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
PARTENERI
×