Reclamă

Culori de evitat pentru încăperile din casă. Care sunt nuanțele de care ar trebui să te ferești

Specialiștii spun că există anumite culori de evitat pentru încăperile din casă. Acestea nu sunt recomandate deoarece pot strica ambientul și energia locuinței. Atunci când te muți într-o locuință este important să-ți alegi culorile încăperilor cu mare atenție.

Publicat: 10 februarie 2023, 6:18
Mai multe găleți cu vpsea pentru a ilustra acele nuane de culori care nu sunt recomandate
Specialiștii spun că există anumite culori de evitat pentru încăperile din casă. Acestea nu sunt recomandate deoarece pot strica ambientul / Shutterstock

Fie că te-ai mutat recent sau doar vrei o schimbare, specialiștii în design spun că este important să alegi cu atenție viitoarea culoarea pereților tăi. Un experte explică pentru Express.co.uk cât de important este să eviți anumite culori pentru a nu da aparența unei locuințe ”ieftine” și ”învechite”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Culori de evitat pentru încăperile din casă

Anumite obiecte de decor pot face o locuință să pară demodată. Această regulă se aplică și culorilor pe care le alegi pentru părinții tăi. Există culori care îți pot face casa să pară mult mai ”ieftină” decât ar fi de fapt. Mai mult, culorile nepotrivite pot să deranjeze în timpul somnului.

Află mai multe despre nuanțele recomandate în living și de ce este important să iei seama de aceste lucruri atunci când alegi să-ți zugrăvești pereții într-o anumită culoare.

Maro închis

În timp ce unele nuanțe de bej pt fi atractive pentru pereții locuinței tale, nuanțele de maro închis pot să strice complet aspectul unei încăperi, spun specialiștii. Nuanțele de maro pot face o încăpere să pară închisă și mică. Se recomandă evitarea unor astfel de culori tocmai pentru a oferi impresia unui spațiu deschis și aerisit. Specialiștii recomandă tonuri calde sau neutre atunci când alegi nuanțele de bej sau crem.

Reclamă

Galben deschis

Galbenul este o culoare puternică și vibrantă. Chiar dacă este o culoare ce poate aduce fericirea pe chipul multor iubitori, această nuanță se află pe lista celor nerecomandate de specialiști.

Galbenul este o culoare caldă și solară, dar este o culoare ce nu ar trebui să se afle în interiorul locuinței tale deoarece o va face să pară ”ifetină”, spun specialiștii pentru Express.co.uk. Galbenul poate să fie supărător pentru ochi după o anumită perioadă de timp. Astfel este recomandat să fie evitat în încăperile mari și locuite cel mai mult.

Reclamă

Violet închis

Nici violetul închis nu este recomandat pentru pereții din interiorul locuinței tale. Deși este o nuanță ideală pentru un birou, de exemplu, pentru o locuință este o nuanță ce poate să devină rapid supărătoare. Violetul închis nu este recomandat pentru spații precum dormitorul. Această nuanță ar putea să îți afecteze somnul și odihna.

Verde mentă

Verdele mentă nu este recomandat de specialiști pentru a fi aplicat pe pereții din interiorul locuinței. Dei verdele este o culoare menită să te relaxeze, verdele mentă ți-ar putea induce o stare de letargie. Se recomandă evitarea acestei culori în living sau dormitor.

În schimb, specialiștii recomandă să alegi tonuri de verde care să se potrivească ambientului din locuința ta. De altfel, atunci când alegi culoarea potrivită pentru încăperea ta este ideal să te uiți ce obiecte de decor ai.

Pentru a nu fi nevoită să schimbi întregul mobilier, încearcă să optezi pentru nuanțe care să se asorteze cu acesta. În acest scop, specialiștii recomandă să alegi culori cât mai neutre, care pot fi combinate cu ușurință cu orice tip de mobilier. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×