Reclamă

Cum a obținut Meghan Markle colierul cu cruce al Prințesei Diana. Ducesa de Sussex poartă cu mândrie bijuteriile soacrei sale

Chiar dacă nu au o relație foarte bună, Kate Middleton și Meghan Markle au lucruri în comun. Cum a obținut Meghan Markle colierul cu cruce al Prințesei Diana este întrebarea care se află pe buzele tuturor. Răspunsul este însă unul singur, iar presa internațională l-a dezvăluit.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 21 mai 2024, 7:45 / Actualizat: 7 iunie 2024, 18:29

Viitoarea regină a Marii Britanii și Ducesa de Sussex au amândouă norocul să se bucure de neprețuita colecție de bijuterii care i-a aparținut Prințesei Diana, soacra pe care niciuna dintre ele nu a avut ocazia să o cunoască.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum a obținut Meghan Markle colierul cu cruce al Prințesei Diana

În timp ce se afla în Nigeria, în turneul ei de trei zile cu Prințul Harry, Markle, în vârstă de 42 de ani, a afișat o cruce delicată cu diamant. Aceasta strălucea în soare, în timp ce participa la o recepție pentru familiile militarilor din Abuja.

Surse au declarat pentru Page Six că colierul i-a a fost dăruit lui Markle de soțul ei. S-a spus că era din colecția privată a mamei sale.

Ducii de Sussex, eleganți, în haine deschise la culoare
În timp ce se afla în Nigeria, în turneul ei de trei zile cu Prințul Harry, Markle, în vârstă de 42 de ani, a afișat o cruce delicată cu diamant / Profimedia Images

„Diana rămâne o figură proeminentă în viața lui Harry și, prin urmare, a lui Meghan”, a declarat o sursă care cunoaște cuplul pentru PageSix.

Reclamă

„O mare parte din munca lui este inspirată de mama sa. Este evident cât de mult înseamnă ea pentru el. Un cadou pentru soția lui care a aparținut cândva mamei sale este incredibil de semnificativ pentru soția lui.”

Apariția crucii a declanșat, totuși, intrigi cu privire la originea ei

O persoană din lumea socială din Londra, care o cunoaște pe Markle, a spus pentru PageSix: „Lui Meghan îi place să-și îngrijească bijuteriile pentru a spune o anumită poveste. Îmi este greu să cred că ea stă cu acest colier de 5 ani”.

Reclamă

În plus, Diana, care a murit la 37 de ani în august 1997, nu a fost niciodată fotografiată purtând bijuteria în public.

„Nu, nu am recunoscut deloc această bijuterie”, a spus o persoană din interior care a lucrat cu Diana.

„De fapt, Diana a fost o profesionistă. În general, a evitat să poarte motive religioase de orice fel. Acestea au potențialul de a jigni oamenii, așa că nu ar purta niciodată așa ceva.”

Prințesa Diana a evitat purtarea colierelor cu cruce în public

Într-adevăr, Diana a fost fotografiată purtând o cruce în public doar de două ori. O dată pe a ei pe care a donat-o unor organizații de caritate și o dată cu o cruce pe care o împrumutase de la un prieten.

Crucea pe care o deținea a fost văzută când, în timp ce îmbrățișa copii seropozitivi în San Paulo, Brazilia, în aprilie 1991, un copil mic a întins mâna să apuce colierul cu cruce din aur.

Prințesa a donat crucea și lanțul pentru o licitație de caritate care urma să aibă loc la începutul lunii septembrie 1997.

Colierul fost depozitat timp de 20 de ani după moartea ei. Apoi ar fi fost vândut unui colecționar australian pentru o sumă nedezvăluită.

Crucea împrumutată a fost Crucea Attallah impresionant de mare. E vorba despre un pandantiv din ametist tăiat pătrat accentuat de diamante circulare. A fost creat în anii 1920 de Garrard, bijutierul de multă vreme al familiei regale. Ulterior, el a fost cumpărat în anii 1980 de prietenul Dianei, omul de afaceri Naim Attallah. Acesta i l-a împrumutat pentru o gală de caritate.

Diana a purtat crucea pe un colier în octombrie 1987. Bijuteria a fost combinată cu o rochie Catherine Walker la o gală de caritate la Londra.

În ianuarie 2023, a fost scoasă la licitație la Londra și a fost vândută pentru suma de 197.453 dolari. Proprietarul ei este acum Kim Kardashian.

De fapt, întreaga colecție de pietre prețioase a Dianei rămâne la fel de misterioasă ca originea noului colier de la gâtul lui Meghan.

Ce se știe despre colecția de bijuterii a Prințesei Diana

Când a murit în 1997, prin testament, Diana le-a lăsat fiilor ei banii, în jur de 34 de milioane de dolari. Le-a cerut acestora să obțină trei sferturi din bunurile ei fizice. Cei 17 nași ai ei aveau să împartă celălalt sfert.

Executorii ei au schimbat părți din testament. În acest fel, nașii au fost limitați la câte un suvenir, dându-le lui William și Harry toate bijuteriile ei.

Este posibil ca această schimbare să fi fost influențată de o „scrisoare de dorințe” specială care a fost dezvăluită în timpul unui proces în instanță în 2002. Atunci, majordomul Dianei, Paul Burrell, a fost acuzat că a furat 301 articole din apartamentul ei după deces.

Regina Elisabeta i-a dat voie majordomului să ia articole din apartamentul Dianei

În timpul procesului, avocatul lui Burrell a dezvăluit că Diana le-a scris viitorilor ei executori: „Aș dori să alocați toate bijuteriile mele cotei pe care o vor deține fiii mei, astfel încât soțiile lor să le poată, la vremea potrivită, să le aibă sau să le folosească. Las la discreția dumneavoastră împărțirea exactă a bijuteriilor.”

Procesul s-a încheiat când Regina Elisabeta a intervenit pentru a-i spune personalului ei că „își amintește” că Burrell a avut permisiunea să ia obiecte din apartamentul Dianei, dar nu a fost vorba despre bijuterii.

Atât logodna cât și căsătoria lui William cu Kate și a lui Meghan cu Harry au adus în lumina publică cel puțin câteva obiecte din colecția mamei lor. Cu toate acestea, multe bijuterii purtate de Diana nu au mai fost văzute de la moartea ei.

Cea mai cunoscută dintre bijuteriile Dianei, inelul ei de logodnă proiectat de Garrard și care prezintă un safir oval albastru de 12 carate, înconjurat de 14 diamante solitar, fixat pe o bandă de aur alb de 18 karate, a fost dezvăluit în 2010 de mâna lui Kate. Acesta este acum inelul ei de logodnă și îl poartă adesea în public.

„Mi s-a părut destul de drăguț pentru că, evident, ea nu va fi prin preajmă să împărtășească nimic din distracția și entuziasmul evenimentelor. Acesta a fost modul meu de a o ține aproape de toate”, a spus William în trecut.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×