Reclamă

Cum îți poți salva relația de cuplu. Sfaturi pentru a remedia problemele cu partenerul

Simți că ceva nu e bine în relația ta și să totul se poate destrăma în cel mai scurt timp? Află cum îți poți salva relația de cuplu, dacă consideri că ai pentru ce să lupți.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 10 februarie 2024, 6:26

Specialiștii susțin că o relație poate fi salvată prin eliminarea punctelor moarte. Conversațiile sunt elemente de bază ale unei relații. Acestea pot avea însă efecte duble. Ele pot fi soluția pentru reconectarea partenerilor sau dimpotrivă, pot crește tensiunile din cuplu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum îți poți salva relația de cuplu

Judith Glaser, autoarea cărții Conversational Intelligence, a identificat cinci puncte moarte ale conversației, care distrug relațiile. Află din rândurile de mai jos cum îți poți salva relația de cuplu.

Nu mai presupune că partenerul tău gândește ca tine

Este normal să fii egocentrică. Este un instinct de protecție care este conectat în creierul tău, dar poate funcționa împotriva ta în relații. Tu și partenerul tău nu gândiți exact la fel și a presupune că se întâmplă asta este calea sigură spre neînțelegeri și conflicte.

Nu ignora modul în care sentimentele îți schimbă realitatea

Reclamă

Gândește-te la modul în care atracția ta pentru partenerul tău se schimbă de la o stare la alta. Când te distrezi minunat cu partenerul tău, el este irezistibil, dar când lucrurile nu mai funcționează, nivelul tău de repulsie crește. Când cuplurile experimentează doze mari de emoții negative pe o perioadă îndelungată, partenerii pot ajunge să nu se mai suporte.

Nu vorbi niciodată cu partenerul atunci când ești nervoasă sau plictisită pentru că vei regreta.

Învață cum să empatizezi când ți-e frică

Reclamă

Frica inhibă neuronii. Aceste mici minuni din creierul tău te ajută să te conectezi cu partenerul tău atunci când aveți contact vizual. Activitatea neuronului oglindă este asociată cu empatia. Empatia este abilitatea de a vedea relația din punctul de vedere al partenerului tău. Fără empatie, dragostea adevărată nu este posibilă. De aceea, cel mai important este să ai contact vizual cu partenerul în timpul unei conversații.

Nu presupune că tot ceea ce îți amintești este și corect

Când îți amintești de conversații, îți amintești mai multe despre ceea ce s-a spus decât despre ceea ce s-a spus de fapt. De asemenea, este cunoscut faptul că renunți mental la conversații la fiecare 12 până la 18 secunde pentru a procesa ceea ce auzi. În timp ce procesezi, pierzi părți din ceea ce spune partenerul tău. Nu-ți poți aminti niciodată totul.

Încearcă să fii empatică, mai degrabă decât îngâmfată, când îți aduci aminte de lucruri.

Nu mai presupune că sensul cuvintelor este determinat de vorbitor

Când asculți, creierul tău conectează fiecare cuvânt cu amintirile pe care le ai și care sunt asociate cu acele cuvinte. Partenerul tău are amintiri diferite asociate cu aceleași cuvinte. Creierul lui creează un sens, în timp ce al tău creează altul.

De aceea, atunci când nu înțelegi la ce se referă partenerul de cuplu, cel mai bine este să ceri explicații în plus.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie într-o rochie neagră, cu trenă
Horoscop
Zodii care au probleme cu gestionarea furiei. Nativii care își pierd repede controlul
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par să aibă probleme cu încrederea în sine? Ei bine, se pare că astrologia ar putea avea câteva răspunsuri. Ai mai jos o listă cu zodii care...
2
Îndrăgostiți care zâmbesc și se țin în brațe pe un fundal gri
Horoscop
Compatibilitatea astrologică. Ce zodii se potrivesc cel mai bine împreună
Atunci când te întrebi dacă te potrivești cu o zodie anume este important să cunoști anumite trăsături de personalitate. Compatibilitatea astrologică este mult mai complicată decât să întrebi pe cineva în ce dată s-a...
3
Ghiocei plantați în pământ, înfloriți
Horoscop
Spune-mi ce floare ești ca să-ți spun cine ești. Limbajul simbolic al zodiacului floral
Ești ghiocel sau trandafir? Ziua de naștere este asociată cu diferite simboluri, inclusiv florile, care vorbesc despre personalitatea ta și poate chiar despre viitorul tău. Florile asociate cu luna ta de naștere ne spun...
4
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
5
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
PARTENERI
×