Reclamă

Cum salvezi frișca prea moale. Secretul oferit de cofetarii specialiști

Cofetarii specialiști au dezvăluit cum salvezi frișca prea moale. Aceștia folosesc câteva metode simple pentru a salva rețeta delicioasă atunci când o prepari în casă. Dacă și ție ți s-a întâmplat ca frișca să iasă prea moale, atunci iată ce este recomandat să faci.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 22 august 2023, 6:12

Frișca este folosită pentru pregătirea deserturilor delicioase. Această cremă este ideală pentru a decora deserturile și nu numai. Cu toate acestea, frișca proaspătă poate fi destul de greu de preparat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum salvezi frișca prea moale

Frișca bătută trebuie pregătită cu mare atenție pentru a avea consistența mult visată. Dacă nu este preparată corespunzător, atunci aceasta nu se întărește suficient și devine prea moale. Frișca moale nu mai poate fi folosită în deserturile tale.

Aceasta trebuie să aibă o textură pufoasă și aerată. Cofetarii au mai multe trucuri cu ajutorul cărora reușesc să transforme orice rețetă care pare că a eșuat. Aceștia știu cum să se folosească de trucurile din bucătărie pentru a avea din nou frișcă tare și delicioasă. Există mai multe trucuri utile pentru a îngroșa frișca prea moale.

Primul dintre acestea presupune folosirea amidonului de porumb. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o lingură de amidon de porumb cu puțin zahăr pudră. Amestecă amidonul până ce este dizolvat complet apoi îl poți adăuga în rețeta delicioasă de frișcă. Un alt truc pentru a întări frișca prea moale este acela de a folosi puțină gelatină.

Gelatina fără aromă poate fi ideală pentru a întări frișca. Tot ce trebuie să faci este să torni gelatina în rețeta de frișcă și să continui să o mixezi.

Reclamă

Ultimul truc presupune folosirea de smântână bătută. Dacă frișca este prea moale poți adauga smântână deja bătută. Aceasta este ideală pentru a obține consistența dorită. Află și care este ingredientul secret care te ajută să nu ți se lase frișca.

Motivul pentru care frișca devine prea moale

Frișca se poate lăsa din mai multe motive. Unul dintre acesta este reprezentat de faptul că ai bătut-o mult prea mult. Dacă bați prea mult frișca, atunci aceasta se poate tăia, susțin cofetarii specialiști. Un alt motiv pentru care frișca se poate lăsa ține de temperatura ingredientelor folosite.

Reclamă

Dacă frișca nu este la temperatura camerei, atunci aceasta se poate lăsa. Dacă vrei ca rețeta ta să fie consistentă, atunci e recomandat să folosești smântână rece. Conținutul de grăsimi din frișcă este la fel de important.

Dacă acesta este mult prea scăzută, atunci frișca ta se poate tăia. Pentru a evita aceste problemă este important să bați frișca până ce ai obținut o consistență pufoasă. Nu te opri din băutut frișca până ce nu ai obținut consistența dorită, te sfătuiesc cofetarii specialiști.

Cum pregătești frișca de casă

Frișca de casă este una dintre cele mai simple rețete. Ai nevoie de 5 minute și trei ingrediente, spun specialiștii.

Ai nevoie de cremă pentru frișcă rece, zahăr pudră și extract de vanilie. Înainte de a pregăti rețeta, pune bolul în care urmează să pregătești frișca în frigider și lasă-l la răcit pentru cel puțin 30 de minute.

Pune în bol toat eingedinetele, care au stat în prealabil la rece. Folosește un mixer pentru a le amesteca și pentru a obține textura dorită.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×