Reclamă

Cum te poți reconecta cu o veche prietenă. Sfaturi pentru un nou început

Prieteniile platonice sunt speciale, deoarece le permit oamenilor să se conecteze la un nivel profund. Acestea au o încărcătură emoțională importantă pentru că alegi să te apropii de o altă persoană, fără a avea niciun grad de rudenie sau sentiment romantic. Totodată, dificultățile vieții te pot împinge să te îndepărtezi în unele perioade de aceste persoane. Află cum te poți reconecta cu o veche prietenă.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 9 iulie 2023, 7:33

Pe măsură ce timpul trece, relațiile de prietenie pot slăbi sau chiar se pot rupe complet. Când întâmpini tranziții semnificative în viață, legăturile platonice, care erau în topul listei tale de priorități, își pot modifica gradul de importanță. Însă, niciodată nu este prea târziu să te reconectezi cu prietenele de care ai fost apropiată cândva.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum te poți reconecta cu o veche prietenă

Când încerci să te reconectezi cu una dintre prietenele tale mai vechi, la început se poate să te simți jenată. Fără îndoială, toate ați trecut prin schimbări semnificative în viață, iar gândul de a relua relația poate trezi unele îngrijorări. Te temi că s-ar putea să nu mai aveți preocupări comune.

Amintește-ți că păstrarea câtorva prietene vechi în jurul tău te poate ajuta să construiești o conexiune sănătoasă cu trecutul. De asemenea, te poate încuraja să te menții ancorată în realitate pe măsură ce-ți continui drumul, potrivit Adventure Book.

Expediază-i o scrisoare

Poți încerca un cadou autentic, cum ar fi o scrisoare. Impactul trimiterii unei scrisori redactate de mână va fi întotdeauna puternic, deoarece poate fi păstrată și prețuită mută vreme de la momentul primirii. Poate fi o idee bună să folosești un stilou, deoarece cerneala rezistă mult mai bine trecerii timpului.

Reclamă

Trimite-i un mesaj text pe telefon

Dacă te întrebi cum te poți reconecta cu o veche prietenă, poți încerca să-i trimiți un mesaj. Poate fi dificil uneori să trimiți un mesaj text profund, mai ales dacă nu te simți confortabil să depui prea mari eforturi.

Poți pătrunde într-o zonă a vulnerabilității, dacă îți exprimi emoțiile în textul pe care îl trimiți. Totuși, evită să-i compui mesajul dintr-un cuvânt sau două. Scrie un mesaj pe care ai fi fericită să-l primești și verifică-l înainte să-l trimiți.

Reclamă

Sun-o

Într-un apel telefonic, conversația este menită să decurgă în mod instantaneu. Când doi oameni își aud vocile se poate forma o conexiune mai rapidă decât dacă și-ar citi în tăcere mesajele pe telefon. În plus, poți să-i propui să vă vedeți într-un apel video. Astfel, conversația poate căpăta o notă mai personală.

Contacteaz-o pe rețelele sociale

Rețelele sociale sunt cea mai bună variantă de a te reconecta cu o prietenă veche dacă nu mai ai numărul ei de telefon și nici adresa. Când ai deja contul ei în listă, îi poți trimite oricând un mesaj.

În situația în care nu o găsești în listă, poți încerca s-o cauți în funcție de: nume, prieteni comuni, serviciu, facultate sau oraș.

Trimite-i un coș cadou

Dacă vrei să știi cum te poți reconecta cu o veche prietenă, îi poți expedia un coș cadou. Trimiterea unui coș cadou unei vechi prietene este o modalitate de a-i arăta că-ți mai pasă de ea. Dacă preferi să optezi pentru un cadou simplu pe care știi că prietena ta l-ar aprecia, poți să-l trimiți pe acela. Cu siguranță că-și va dori să-ți mulțumească, conform Glam.

Trimite-i un link către un cântec cunoscut

Muzica poate avea o mare putere vindecătoare. Dacă îi trimiți unul sau două cântece cunoscute, îi poate trezi amintiri plăcute. Amintește-ți cele mai frumoase momente pe care le-ai împărtășit cu prietena ta și melodiile care se auzeau mereu pe fundal.

Dăruiește-i un album plin cu amintirile voastre cele mai frumoase

Dacă nu te simți pregătită să postezi poze personale pe rețelele sociale, îi poți dărui un album fizic. Totuși, crearea unui album fizic tinde să consume mult timp, deoarece trebuie să fii metodică în timp ce concepi fiecare pagină, tai marginile, lipești fotografiile și adaugi ornamente decorative. Astfel, îi demonstrezi cât de mult contează pentru tine conexiunea voastră emoțională.

Organizează o ieșire de grup cu prietenele tale

Poți folosi prietenii comuni, care sunt încă în viețile voastre. Poate fi util dacă nu vrei să-i ceri direct să vă întâlniți. Ei se pot asigura că prietena ta va veni. În acest fel, vei putea să te întâlnești cu ea fără să simți presiune, mai ales când nu te simți pregătită să faci schimbări bruște.

Postează o poză mai veche și eticheteaz-o în ea

Dacă îți mai dorești să afli cum te poți reconecta cu o veche prietenă și să fii sigură că-i atragi atenția, poți apela la rețelele sociale. Distribuirea unei poze mai vechi te ajută să amintești unele dintre emoțiile și amintirile tale dragi.

Doar fii atentă să alegi o poză în care arată bine și zâmbește. Încarc-o pe pagina ta și eticheaz-o pentru a te asigura că o vede. Adaugă o descriere sinceră despre cât de mult înseamnă relația voastră pentru tine și cât de mult îți este dor să o ai în viața ta.

Recunoaște că a fost o pauză lungă în comunicare

Este mult prea ciudat să pretinzi că nu a existat o pauză lungă în comunicare. Probabil că multe lucruri s-au schimbat de când ați vorbit ultima dată. Să discuți despre motivul pentru care nu ați mai vorbit poate fi o mișcare înțeleaptă. Spune-i dacă acest lucru s-a întâmplat din cauza unor obligații de la serviciu sau din cauza altor probleme.

Spune-i de ce îi simți lipsa

Sinceritatea are un rol important. Exprimă-te direct spunându-i exact de ce îți este dor să o ai în viața ta. Cuvintele sunt mult mai puternice decât ai putea crede. Dacă auzi o listă cu lucruri pe care oamenii le iubesc și le apreciază la tine îți poate schimba traiectoria întregii zile. Probabil că vechea ta prietenă va fi fericită să-ți asculte opiniile.

Încearcă să te împaci cu ea dacă ați avut un conflict

Dacă prietenei tale îi pasă de tine, probabil va fi deschisă să primească scuze din partea ta și nu va mai fi nevoie să te întrebi cum te poți reconecta cu o veche prietenă. Dacă alege să te asculte, ai răbdare să aștepți o vreme ca să te ierte și să meargă mai departe.

Dimpotrivă, dacă prietena ta a fost cea care a greșit, anunț-o că și-ai dori să lași în spate trecutul și să reluați legătura.

De asemenea, poți încerca să iei în considerare posibile semne de gelozie din trecut. În cazul în care ați fost competitive sau prea critice, poate fi un moment oportun să vă rezolvați problemele.

Invit-o la o activitate care îi face plăcere

Cunoști hobby-urile și interesele preferate ale vechii tale prietene. Când o inviți undeva unde știi că o să-i placă, nu va fi nevoie să te chinui s-o convingi. În timp ce vă bucurați de activitate, veți avea timp suficient pentru a vă reconecta și a vorbi despre viitorul prieteniei voastre.

Ai răbdare

Indiferent dacă prietenia voastră a luat o pauză din cauza unui conflict sau pur și simplu una dintre voi a fost prea ocupată cu munca, crearea unei noi legături strânse poate necesita ceva energie și efort.

Dacă prietenia ta este cu adevărat menită să prospere și să reziste testului timpului, este în regulă dacă durează ceva vreme până vă reconectați complet.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×