Reclamă

Cuvintele pe care membrii Familiei Regale nu le folosesc niciodată. Ce nu au voie să spună în public

Pare greu de crezut, însă în Familia Regală Britanică există anumite reguli pe care toți membrii trebuie să le respecte. Pe lângă regulile de conduită și Protocolul Regal, mai sunt și cuvintele pe care membrii Familiei Regale Britanice nu le folosesc niciodată. Aceștia nu au voie să apară în public și să folosească astfel de sintagme atunci când își exprimă gândurile și ideile.

Publicat: 15 septembrie 2022, 6:49 / Actualizat: 7 iunie 2024, 18:22

Vocabularul unei persoane poate spune multe lucruri despre educația acesteia și nu numai. Astfel, membrii Familie Regale Brtanice trebuie să urmeze o anumită conduită și să nu se abată de la aceasta. Copiii Ducilor de Cambridge au fost învățați de mici acest reguli, la fel ca fiecare alt membru al familiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cuvintele pe care membrii Familiei Regale nu le folosesc niciodată

Membrii Familiei Regale Britanice folosesc diferite sintagme atunci când se află în public Conversațiile trebuie să fie ușor de înțeles dar în același timp să releve inteligența și cunoștințele pe care le stăpânesc. Astfel, există câteva norme de la care membri nu au voie să se abată.

Vezi mai multe imagini cu membrii Familiei Regale în Galeria Foto!

Prințul Philip și Regina Elisabeta, alături de copii, în timp ce salută mulțimea de la balconul palatului
În timp ce Regina Elisabeta îndeplinea cu succes rolul de șef de stat, Prințul Philip a preluat frâiele familiei lor / Profimedia Images

Conform experților regali, există mai bine de 10 cuvinte care sunt interzise în vocabularul zilnic al Familie Regale Britanice. Primul cuvânt interzis ar fi chiar ”tata”. Britanicii, ca orice alte persoane, fac referință la părinții lor cu cuvintele ”mama” și ”tata”.

Reclamă

Totuși, Prințul Charles trebuie să se refere la Regina Elisabeta cu termenul de ”mămico”. Acest lucru a putut fi observat în timpul Jubileului de Platină al Majestății Sale. Ora ceaiului este cunoscută ca o tradiție britanică înrădăcinată de secole. Totuși Familia Regală Britanică trebuie să se refere la aceasta drept cină. Cuvântul ”cină” în sine are alte conotații pentru Familia Regală.

”Cină” în vocabularul de la Casa Regală definește un eveniment la care sunt invitați oficialii din țară sau din afara țării. Nici cuvântul ”canapea” nu este folosit la Casa Regală. Membrii Familie Regale Britanice trebuie să facă referire la aceasta drept ”sofa”.

Dacă ai tendința să crezi că membrii Familie Regale folosesc cuvântul ”living” sau ”cameră de zi” află că acesta este înlocuit deseori cu termenul de ”salon”. Mai mult, membrii Familie Regale nu încheie o conversație cu ”la revedere” ci cu sintagma ”mi-a părut bine să vă văd”. Aceste reguli care par banale fac diferența, iar de multe ori spun mai multe decât poți crede despre un interlocutor.

Reclamă

Ce cuvânt este interzis în casa Ducilor de Cambridge

Prințul William se află în linie directă la succesiunea tronului Marii Britanii. Viitorul Rege se pregătește temeinic pentru acest rol, la fel și fiul său cel mare, Prințul George. Recent s-a aflat cine este bona copiilor Ducilor de Cambridge și ce reguli trebuie să respecte cu strictețe.

Se pare că acesteia îi este interzis să folosească anumite cuvinte în preajma micuților Ducilor de Cambridge. Copii au avut-o drept bonă pe Jessie Webb până în anul 2013, ea a fost fosta dădacă a Prințului William. Ulterior, aceștia au angajat-o pe Maria Teresa Turrion Borrallo.

Autoarea Louise Heren a declarat pentru The Mirror că bonele Ducilor de Cambridge nu au voie să spună cuvântul ”copii” atunci când lucrează cu copiii Ducilor.

Cuvântul este interzis deoarece acest lucru denotă o marcă de respect pentru copii ca indivizi. Este o regulă fermă pe care, cel mai probabil, dădaca angajată de Ducesa de Cambridge o respectă cu strictețe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată cu zâmbetul pe buze îmbrăcată elegant care ține în mână bani
Horoscop
Zodiile cu noroc la bani în această toamnă. Vezi dacă te numeri printre ele
Pentru acești nativi astrele vin cu surprize în plan financiar. Zodiile cu noroc la bani în această toamnă se vor simți privilegiate. E momentul să strângă recolta pentru ceea ce au muncit până acum....
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Cremă de vanilie cu unt - Mousseline în bol alb, alături de păstăi de vanilie și o sită cu zahăr
Rețete
Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline
Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Brad Pitt și George Clooney în timp ce pozează împreună pe covorul roșu la premiera filmului Wolfs din Los Angeles
Divertisment
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cum au pozat cei doi actori pe covorul roșu
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cei doi actori au pozat împreună pe covorul roșu. La evenimentul special și-a făcut prezența și iubita lui Pitt. Ines de...
PARTENERI
×