Reclamă

Cuvintele pe care membrii Familiei Regale nu le folosesc niciodată. Ce nu au voie să spună în public

Pare greu de crezut, însă în Familia Regală Britanică există anumite reguli pe care toți membrii trebuie să le respecte. Pe lângă regulile de conduită și Protocolul Regal, mai sunt și cuvintele pe care membrii Familiei Regale Britanice nu le folosesc niciodată. Aceștia nu au voie să apară în public și să folosească astfel de sintagme atunci când își exprimă gândurile și ideile.

Publicat: 15 septembrie 2022, 6:49

Vocabularul unei persoane poate spune multe lucruri despre educația acesteia și nu numai. Astfel, membrii Familie Regale Brtanice trebuie să urmeze o anumită conduită și să nu se abată de la aceasta. Copiii Ducilor de Cambridge au fost învățați de mici acest reguli, la fel ca fiecare alt membru al familiei.

Cuvintele pe care membrii Familiei Regale nu le folosesc niciodată

Membrii Familiei Regale Britanice folosesc diferite sintagme atunci când se află în public Conversațiile trebuie să fie ușor de înțeles dar în același timp să releve inteligența și cunoștințele pe care le stăpânesc. Astfel, există câteva norme de la care membri nu au voie să se abată.

Vezi mai multe imagini cu membrii Familiei Regale în Galeria Foto!

Prințul Philip și Regina Elisabeta, alături de copii, în timp ce salută mulțimea de la balconul palatului
În timp ce Regina Elisabeta îndeplinea cu succes rolul de șef de stat, Prințul Philip a preluat frâiele familiei lor / Profimedia Images

Conform experților regali, există mai bine de 10 cuvinte care sunt interzise în vocabularul zilnic al Familie Regale Britanice. Primul cuvânt interzis ar fi chiar ”tata”. Britanicii, ca orice alte persoane, fac referință la părinții lor cu cuvintele ”mama” și ”tata”.

Reclamă

Totuși, Prințul Charles trebuie să se refere la Regina Elisabeta cu termenul de ”mămico”. Acest lucru a putut fi observat în timpul Jubileului de Platină al Majestății Sale. Ora ceaiului este cunoscută ca o tradiție britanică înrădăcinată de secole. Totuși Familia Regală Britanică trebuie să se refere la aceasta drept cină. Cuvântul ”cină” în sine are alte conotații pentru Familia Regală.

”Cină” în vocabularul de la Casa Regală definește un eveniment la care sunt invitați oficialii din țară sau din afara țării. Nici cuvântul ”canapea” nu este folosit la Casa Regală. Membrii Familie Regale Britanice trebuie să facă referire la aceasta drept ”sofa”.

Dacă ai tendința să crezi că membrii Familie Regale folosesc cuvântul ”living” sau ”cameră de zi” află că acesta este înlocuit deseori cu termenul de ”salon”. Mai mult, membrii Familie Regale nu încheie o conversație cu ”la revedere” ci cu sintagma ”mi-a părut bine să vă văd”. Aceste reguli care par banale fac diferența, iar de multe ori spun mai multe decât poți crede despre un interlocutor.

Reclamă

Ce cuvânt este interzis în casa Ducilor de Cambridge

Prințul William se află în linie directă la succesiunea tronului Marii Britanii. Viitorul Rege se pregătește temeinic pentru acest rol, la fel și fiul său cel mare, Prințul George. Recent s-a aflat cine este bona copiilor Ducilor de Cambridge și ce reguli trebuie să respecte cu strictețe.

Se pare că acesteia îi este interzis să folosească anumite cuvinte în preajma micuților Ducilor de Cambridge. Copii au avut-o drept bonă pe Jessie Webb până în anul 2013, ea a fost fosta dădacă a Prințului William. Ulterior, aceștia au angajat-o pe Maria Teresa Turrion Borrallo.

Autoarea Louise Heren a declarat pentru The Mirror că bonele Ducilor de Cambridge nu au voie să spună cuvântul ”copii” atunci când lucrează cu copiii Ducilor.

Cuvântul este interzis deoarece acest lucru denotă o marcă de respect pentru copii ca indivizi. Este o regulă fermă pe care, cel mai probabil, dădaca angajată de Ducesa de Cambridge o respectă cu strictețe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de viitor. Relațiile amoroase încep să prindă contur, iar cei mai mulți știu cu exactitate ce își doresc de la partenerul de...
3
Brad Pitt, în costum negru, la Festivalul de Film de la Veneția
Divertisment
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună. „Prietenii nu sunt siguri dacă este ceva serios”, a spus o sursă pentru People despre cei...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
5
Regina Elisabeta a II-a într-un costum gri în timp ce poartă celebrul colier din perle la gât
Divertisment
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta întotdeauna perle la gât. Toate ținutele ei erau accesorizate cu un astfel de colier
Majestatea Sa a oferit de-a lungul anilor o mulțime de lecții legate de stil. În ciuda vârstei înaintate, Regina a purtat tot timpul ținute colorate care să-i reflecte personalitatea veselă și jovială. De cele...
PARTENERI
×