Reclamă

De ce îți curge nasul atunci când plângi. Adevăratul motiv din spatele acestui gest involuntar

Să-ți simți emoțiile este un lucru normal. Adesea, singura modalitate de a trece peste momentele grele din viață este să-ți trăiești pe deplin emoțiile. Uneori, în acest proces își găsesc loc și lacrimile. Hai să aflăm împreună de ce îți curge nasul atunci când plângi.

Publicat: 18 iulie 2022, 7:44

Potrivit Școlii de Medicină din Harvard, plânsul este important, deoarece ajută de fapt la eliberarea endorfinelor, precum și a oxitocinei și, la rândul său, atenuează durerea emoțională și chiar uneori fizică, scrie thelist.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce îți curge nasul atunci când plângi

Un lucru pe care s-ar putea să-l fii observat este că atunci când începi să plângi, nu numai că îți lacrimează ochii, dar și nasul începe să curgă. Este cu atât mai mult un motiv pentru care ai nevoie să ai șervețele la îndemână.

Cel mai rău, totuși, poate fi atunci când ai o sesiune de plâns cu adevărat intensă. De genul celei în care simți că inima îți iese din piept.

Plânsul intens poate face ca întreaga cavitate nazală să se umfle și să se inflameze. E vorba de senzația pe care o simți atunci când nu mai poți respira.

De asemenea, citește mai multe și despre care sunt motivele pentru care ai pungi sub ochi.

Reclamă

Există un motiv anatomic pentru care îți curge nasul când începi să plângi

Unul dintre lucrurile care se întâmplă cu corpul tău când plângi este că întregul tău sistem funcționează în exces. Inima îți bate rapid și este posibil să transpiri înainte ca sistemul tău nervos parasimpatic să se activeze și să-ți regleze ritmul cardiac, tensiunea arterială și respirația. În acest proces, corpul tău începe să elibereze endorfinele care te ajută să te calmezi.

Când începi să plângi, lacrimile se eliberează din canalele lacrimale ale ochilor. Ele umplu ochii cu lichid până când aceștia nu le mai pot ține și lacrimile îți curg pe față. Deoarece canalele lacrimale sunt adăpostite în pleoapele inferioare, ele eliberează lacrimi care își găsesc drumul prin cavitatea nazală. Rezultatul este un nas care curge. Potrivit Healthline, lacrimile care îți curg în nas se amestecă cu ceea ce este în nas, cum ar fi sângele sau mucusul, și apoi picură.

Reclamă

De ce lacrimile care ajung în nas pot crea disconfort

Combinația dintre lacrimi și conținutul nazal care se întâmplă dintr-o dată poate fi o rețetă pentru câteva lucruri neplăcute. Otorinolaringologul Dr. Erich Voigt, explică: „Sunt lacrimi care coboară pe față, dar multe dintre ele coboară și în nas și atunci acesta devine înfundat. Apoi ceea ce facem înrăutățește lucrurile”, mai spune dr. Voigt. „Adulmecăm ca să scoatem lacrimile de acolo și le tragem în gât și le înghițim”.

Cu toate acestea, plânsul în timp ce porți machiaj poate cauza adevărate probleme. Probabil că după o sesiune serioasă de plâns ai observat că machiajul a dispărut. Deși picăturile de ochi și anticearcanul te pot ajuta, machiajul intră în canalele lacrimale și în partea din spate a nasului, deseori adăpostindu-se acolo. „Am primit pacienți care au particule verzi, albastre sau negre în mucoasa nazală. De fapt, acestea provin din machiajul ochilor”, spune dr. Voight, care a văzut acest lucru la pacienți prin endoscop. Dacă machiajul se blochează, poate provoca, de asemenea, ruperea cronică a unui canal înfundat.

Vestea bună este că, de cele mai multe ori, particulele de machiaj nu se blochează și pur și simplu. Ajungi să le înghiți în cele din urmă. Apoi se descompun și se digeră la fel cum se întâmplă și cu mâncarea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×