Reclamă

De ce nu e indicat să pui oglinda în fața patului. E o practică Feng Shui pe care experții spun să o eviți

O practică Feng Shui are rolul de a-ți asigura un spațiu cu flux energetic și echilibru optim. Feng Shui înseamnă în limba chineză ,,calea vântului și a apei” și datează din anul 1122 î.Hr. Sensul mai larg al termenului denumește arta de a-ți proiecta casa și viața. Află de ce nu e indicat să pui oglinda în fața patului și ce spun experții despre această practică Feng Shui.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 16 mai 2023, 7:07 / Actualizat: 19 mai 2023, 16:21
Un dormitor cu pat matriomonial, lejerie gri, ferestre mari, cu o oglindă mobilă în fața patului
Feng Shui-ul este o practică de aranjare a lucrurilor în spații de locuit pentru a crea un echilibru cu lumea naturală / Shutterstock

În general, Feng Shui-ul este o practică de aranjare a lucrurilor în spații de locuit pentru a crea un echilibru cu lumea naturală. Scopul este de a valorifica forțele energetice și de a stabili armonia între un individ și mediul său.

Ce trebuie să știi despre orice practică Feng Shui

Există mai multe școli Feng Shui care au reguli și practici specifice, însă împărtășesc și unele credințe comune.

De exemplu, într-o casă există opt zone de energie. Aceste zone sunt guvernate de anumite culori, elemente, direcții, simboluri și aspecte ale vieții.

Pasionații de Feng Shui folosesc harta bagua pentru a stabili ce cameră se încadrează într-o anumită categorie. Fiecare categorie trebuie să urmeze un set de caracteristici.

Totuși, există câteva reguli de bază Feng Shui pe care le poți aplica în anumite încăperi, indiferent unde se află acestea. Scopul final este de a promova fluxul de energie, echilibrul și armonia. Una dintre aceste reguli de bază spune de ce nu e indicat să pui oglinda în fața patului. Se numără printre practicile Feng Shui de evitat.

Reclamă

De ce nu e indicat să pui oglinda în fața patului

Oglinzile se găsesc frecvent în majoritatea dormitoarelor. Indiferent dacă le folosești în scopuri practice sau decorative, oglinzile pot fi folositoare în orice cameră, inclusiv în dormitorul tău. Cu toate acestea, plasarea oglinzii în fața patului încalcă principiile Feng Shui.

Dacă plasezi o oglindă în apropiere de patul tău sunt șanse mari să nu poți să te odihnești noaptea. Se spune că oglinzile împrăștie energie în jur, ceea ce creează un sentiment de neliniște. Proprietățile lor de mărire pot, de asemenea, amplifica gândurile anxioase și problemele personale.

Reclamă

Mai mult, aceste obiecte pot chiar crea anxietate și îți pot induce o stare de discomfort în propriul spațiu. Acest lucru te poate face să te trezești într-o dispoziție negativă și să fii afectată tot restul zilei.

Pe lângă credințele Feng Shui, multe culturi și religii consideră că oglinzile pot fi periculoase. Feng Shui avertizează că oglinzile au capacitatea de a fura sufletul și de a provoca coșmaruri.

În plus, oglinzile ar putea cauza probleme în relația ta. Acestea ar încuraja infidelitatea. Aparent, atunci când o oglindă reflectă patul dublează norocul și energia. Astfel încurajează o altă persoană să devină parte a unei relații deja existente între două persoane.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu poți avea deloc oglinzi în dormitor. Indiferent de școala Feng Shui, dacă o oglindă în dormitorul tău te face să te simți inconfortabilă sau îngrijorată, ar trebui să fii atentă la acest aspect. Cu toate acestea, principiile Feng Shui nu reprezintă o abordare universală și este important să ai încredere în propriile tale instincte.

Unde poți să așezi oglinzile în dormitorul tău

Chiar dacă a avea o oglindă în fața patului tău încalcă principiile Feng Shui, nu trebuie să renunți complet la oglinzi. Singura regulă general valabilă este ca oglinda să nu fie vizibilă din pat. De asemenea, ar trebui să eviți să le așezi direct lângă patul tău.

În plus, oglinda ta va reflecta ceea ce are în jur. Așa că asigură-te că o îndrepți spre o zonă organizată și fără dezordine. Astfel, poți evita ca aceasta să împrăștie energii negative.

Se recomandă să-ți pui oglinda în fața ușii dormitorului, ceea ce poate da impresia că încăperea e mai luminoasă și mai spațioasă. Ar trebui să agăți oglinzile puțin mai jos decât de obicei, la cel mult 50 de centimetri de podea.

Dacă nu poți evita să ai o oglindă în fața patului, cum se întâmplă în camerele cu uși și dulap cu oglindă, există alternative. Ia în considerare mutarea patului, acoperirea oglinzilor cu perdele sau chiar adăugarea unui baldachin în jurul patului tău.

Dacă este posibil, evită orice oglinzi second-hand sau vintage. Acestea pot avea energie de la proprietarii anteriori.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
2
O balerină într-o rochie albastră cu alb pentru a ilustra una dintre cele tri zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se vor confrunta cu multe probleme. Zodiile sunt influențate de energia venită din partea planetei Neptun. Cele mai multe...
3
O femeie îmbrăcată în rochie cu tul, care ține reprezentarea lunii în mână
Horoscop
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023. Ce aduce Luna Căpșună pentru 3 nativi ai zodiacului
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023 va afecta aceste 3 semne astrologice. Această Lună plină în Săgetător va fi un eveniment cosmic puternic, care are potențialul de a avea un impact profund...
4
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
5
Un congelator în care se află mai multe pungi cu legume congelate
Sănătate
Cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Nutriționiștii avertizează cu privire la consumul lor
Nutriționiștii au dezvăluit cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Noi studii arată beneficiile acestora, dar și contraindicații privind consumul lor. La fel ca orice alte produse, alimentele congelate ar trebui consumate cu măsură. Alimentele...
PARTENERI
×