Reclamă

De ce nu reușești să trăiești sănătos în 2024, deși ți-ai propus asta de Anul Nou. Psihologii oferă și soluția

Te-ai întrebat de ce nu reușești să trăiești sănătos în 2024, deși ți-ai propus acest lucru în Anul Nou? Psihologii oferă o soluție simplă și rapidă pentru a schimba lucrurile din viața ta. Dacă ești dornică să vezi rezultate, atunci merită să acorzi atenție sfaturile venite din partea specialiștilor.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 20 ianuarie 2024, 5:35

Sigur și tu ai auzit de rezoluțiile de Anul Nou. Toate aceste planuri pe care le faci pentru lunile ce urmează și pe care speri să le aduci la realitate. Cu toate acestea, de cele mai multe ori tragi linie la final de an și vezi că nu ai reușit să respecți planurile pe care ți le-ai făcut. Există câteva explicații simple și logice pentru care se întâmplă acest lucru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce nu reușești să trăiești sănătos în 2024

Probabil că în acest moment te străduiești din greu să te ții de promisiunile pe care ți le-ai făcut nu cu mult timp în urmă. Dacă te numeri printre cei care au respectat cu strictețe planul făcut, atunci poți spune că ești o luptătoare.

Totuși, cei mai mulți dintre cei care și-au făcut un plan strict, cel mai probabil s-au abătut deja de la el. Studiile spun că mulți oameni nu reușesc să-și urmeze rezoluțiile de sănătate de Anul Nou.

Un studiu spune că aproximativ 50% dintre cei care au început să meargă la sală după Anul Nou vor abandona acest obicei în mai puțin de șase luni.

Când vine vorba de revoluțiile de sănătate de Anul Nou, bunele intenții nu sunt niciodată suficiente. Iată câteva motive pentru care oamenii se luptă să-și îndeplinească obiectivele de sănătate, împreună cu câteva soluții pentru a rămâne aproape de planul făcut.

Reclamă

Vrei să faci prea multe lucruri deodată

Multe persoane își doresc să facă schimbări radicale la stilul lor de viață. Aceste obiective devin de neatins și poate fi copleșitor. Acest lucru erodează încrederea și sentimentele de competență, care, la rândul lor, vor slăbi intențiile de a continua obiceiurile sănătoase. Soluția ar fi să începi cu schimbări mici.

Crește treptat nivelul și intensitatea exercițiilor fizice și alege un meniu care să nu fie restrictiv. Un meniu flexibil te va ajuta să-ți atingi mai ușor obiectivele de fitness.

Reclamă

Nu îți setezi obiective specifice

Obiectivele de sănătate care sunt prea vagi nu vor avea rezultate. Dacă obiectivul tău este „să slăbești”, atunci acesta s-ar putea să eșueze. Ar trebui să-ți setezi o limită a numărului de kilograme pe care vrei să-l atingi. În felul acesta obiectivul tău este mult mai specific și va fi mai ușor de atins.

Încearcă să-ți faci liste cu sarcini și obiceiuri care te vor ajuta să-ți atingi obiectivul setat, spun specialiștii. Cu cât obiectivele tale sunt mai specifice, cu atât ele vor fi mai ușor de atins.

Faci totul pe cont propriu

Dacă îți place să fii o persoană singuratic, atunci atingerea obiectivelor de sănătate s-ar putea să fie mult mai anevoioasă.

Uneori te poate ajuta să ai o prietenă cu care să împărtășești toate aceste obiceiuri. Fă-ți o prietenă cu care să mergi la sală sua să ieșiți la alergat. În felul acesta vă veți motiva reciproc, iar obiectivele voastre vor fi mult mai ușor de atins.

Ești mult prea critică cu tine

O simplă greșeală sau abatere de la plan te poate face să te îndoiești de tine. Încearcă să nu pui foarte multă presiune asupra ta. Critica excesivă nu te va ajuta să-ți atingi obiectivele dorite. Încearcă să-ți apreciezi chiar și micile imperfecțiuni. În felul acesta îți va fi mult mai ușor să-ți atingi obiectivele, spun cei de la Delish.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×