Reclamă

De ce nu reușești să trăiești sănătos în 2024, deși ți-ai propus asta de Anul Nou. Psihologii oferă și soluția

Te-ai întrebat de ce nu reușești să trăiești sănătos în 2024, deși ți-ai propus acest lucru în Anul Nou? Psihologii oferă o soluție simplă și rapidă pentru a schimba lucrurile din viața ta. Dacă ești dornică să vezi rezultate, atunci merită să acorzi atenție sfaturile venite din partea specialiștilor.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 20 ianuarie 2024, 5:35
O femeie frumoasă care poartă o ținută sport și încearcă să-și ajusteze programul pentru 2024
Te-ai întrebat de ce nu reușești să trăiești sănătos în 2024, deși ți-ai propus acest lucru în Anul Nou? Psihologii oferă o soluție simplă / Shutterstock

Sigur și tu ai auzit de rezoluțiile de Anul Nou. Toate aceste planuri pe care le faci pentru lunile ce urmează și pe care speri să le aduci la realitate. Cu toate acestea, de cele mai multe ori tragi linie la final de an și vezi că nu ai reușit să respecți planurile pe care ți le-ai făcut. Există câteva explicații simple și logice pentru care se întâmplă acest lucru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce nu reușești să trăiești sănătos în 2024

Probabil că în acest moment te străduiești din greu să te ții de promisiunile pe care ți le-ai făcut nu cu mult timp în urmă. Dacă te numeri printre cei care au respectat cu strictețe planul făcut, atunci poți spune că ești o luptătoare.

Totuși, cei mai mulți dintre cei care și-au făcut un plan strict, cel mai probabil s-au abătut deja de la el. Studiile spun că mulți oameni nu reușesc să-și urmeze rezoluțiile de sănătate de Anul Nou.

Un studiu spune că aproximativ 50% dintre cei care au început să meargă la sală după Anul Nou vor abandona acest obicei în mai puțin de șase luni.

Când vine vorba de revoluțiile de sănătate de Anul Nou, bunele intenții nu sunt niciodată suficiente. Iată câteva motive pentru care oamenii se luptă să-și îndeplinească obiectivele de sănătate, împreună cu câteva soluții pentru a rămâne aproape de planul făcut.

Reclamă

Vrei să faci prea multe lucruri deodată

Multe persoane își doresc să facă schimbări radicale la stilul lor de viață. Aceste obiective devin de neatins și poate fi copleșitor. Acest lucru erodează încrederea și sentimentele de competență, care, la rândul lor, vor slăbi intențiile de a continua obiceiurile sănătoase. Soluția ar fi să începi cu schimbări mici.

Crește treptat nivelul și intensitatea exercițiilor fizice și alege un meniu care să nu fie restrictiv. Un meniu flexibil te va ajuta să-ți atingi mai ușor obiectivele de fitness.

Reclamă

Nu îți setezi obiective specifice

Obiectivele de sănătate care sunt prea vagi nu vor avea rezultate. Dacă obiectivul tău este „să slăbești”, atunci acesta s-ar putea să eșueze. Ar trebui să-ți setezi o limită a numărului de kilograme pe care vrei să-l atingi. În felul acesta obiectivul tău este mult mai specific și va fi mai ușor de atins.

Încearcă să-ți faci liste cu sarcini și obiceiuri care te vor ajuta să-ți atingi obiectivul setat, spun specialiștii. Cu cât obiectivele tale sunt mai specifice, cu atât ele vor fi mai ușor de atins.

Faci totul pe cont propriu

Dacă îți place să fii o persoană singuratic, atunci atingerea obiectivelor de sănătate s-ar putea să fie mult mai anevoioasă.

Uneori te poate ajuta să ai o prietenă cu care să împărtășești toate aceste obiceiuri. Fă-ți o prietenă cu care să mergi la sală sua să ieșiți la alergat. În felul acesta vă veți motiva reciproc, iar obiectivele voastre vor fi mult mai ușor de atins.

Ești mult prea critică cu tine

O simplă greșeală sau abatere de la plan te poate face să te îndoiești de tine. Încearcă să nu pui foarte multă presiune asupra ta. Critica excesivă nu te va ajuta să-ți atingi obiectivele dorite. Încearcă să-ți apreciezi chiar și micile imperfecțiuni. În felul acesta îți va fi mult mai ușor să-ți atingi obiectivele, spun cei de la Delish.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×