Reclamă

Denisa Filcea, despre compasiune și vindecare: „Autocunoașterea este o superputere”

Ne dorim să le oferim cititoarelor noastre povești de viață care să le inspire și să le ofere puterea de a-și depăși limitele. De data aceasta, am avut invitată la interviu o femeie puternică, ambițioasă, dar și extrem de sensibilă. Te invităm să o cunoști mai bine pe Denisa Filcea.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 mai 2024, 10:38 / Actualizat: 28 mai 2024, 16:37

Soția lui Flick și-a răpit din timp pentru a ne răspunde tuturor curiozităților. Aceasta nu a ezitat o clipă și ne-a povestit mai multe despre cum reușește să facă față provocărilor de zi cu zi în rolul de mamă, dar și cum jonglează cu responsabilitățile din viața profesională.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Denisa Filcea, despre compasiune și vindecare

Denisa Filcea ne-a impresionat încă din primele momente. Ne-am bucurat să o cunoaștem mai bine și să aflăm cum arată viața ei în această perioadă.

–        Cum ești în această perioadă?
–        Sunt destul de aglomerată, dar asta pentru că timpul pe care îl dedic părții profesionale este foarte limitat. Focusul meu principal sunt fetița mea și soțul meu. Încerc să îmbin activitățile astfel încât mare parte din timp să fie cu familia.

–        Care e ultimul lucru pe care l-ai descoperit sau l-ai redescoperit la tine însăți?
–        Faptul că am o intuiție de care ar trebui să ascult și să-i dau mai multă atenție, să mă las mai mult ghidată de intuiție decât de partea mentală (…). Cred că ar trebui să las să vină inspirația divină prin intuiție.

O altă femeie puternică este Bianca Boeroiu. Te invităm să o descoperi în interviul oferit echipei CaTine.ro.

Reclamă

–        În urma experienței tale, care crezi că sunt primii pași spre a deveni cea mai bună versiune a noastră și spre găsirea echilibrului interior?
–        Autocunoașterea este o superputere. Să fii conștient de plusurile pe care le ai și să le folosești astfel încât să ajungi unde îți dorești, dar în același timp să fii foarte sinceră cu tine și să fii conștientă de ce nu ai și să vezi cum poți să dezvolți abilitățile care îți lipsesc pentru îndeplinirea unor scopuri.

–        Cum crezi că se manifestă stresul în ziua de astăzi și în ce fel ne impactează viața de zi cu zi?
–        Ca impact este unul extraordinar. Mulți oameni neagă faptul că tot ce înseamnă boli, mai ales bolile autoimune, dermatologice, dar inclusiv bolile grave, boala secolului este boala stresului, a gândurilor pe care noi nu știm să le gestionăm. Stresul este foarte dăunător (…).

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Reclamă
Denisa Filcea pozând cu mâinile pe șolduri pentru interviul echipei Catine
Denisa Filcea ne-a impresionat încă din primele momente / CaTine.ro

Ce rol joacă familia în viața Denisei Filcea

Familia a jucat un rol important în viața Denisei. Experiențele din trecut au modelat-o pe Denisa și au ajutat-o să evolueze în femeia puternică de astăzi.

–        Care este una dintre cele mai dragi amintiri pe care le ai din perioada copilăriei și cum te-a influențat ca tânăr adult?
–        A venit într-o zi tatăl meu acasă cu o fetiță. El a găsit-o cumva. Ea locuia la marginea unei păduri cu bunica sa, nu aveau casă la momentul respectiv, stăteau într-o improvizație de casă și tata a decis să o aducă acasă, bineînțeles cu permisiunea bunicii, care lucra la ferma pe care părinții mei o aveau atunci. Tatăl meu i-a cerut voie bunicii fetiței să o aducă la noi și să o îngrijească. Ea a rămas alături de noi până în prezent. E un lucru care m-a impactat într-un mod pozitiv. Sunt foarte atentă la oamenii din jur, la nevoile lor (…). Am văzut că lucrurile se întorc înzecit prin metode prin care nici nu te aștepți.

–        Îți amintești un sfat sau o valoare inspirată de mama ta?
–        Să fii conștientă de lucrurile pe care le faci și să înveți să trăiești cu ele. Să fii conștientă că deciziile pe care le iei vor fi tot timpul cu tine.

–        Ce crezi că a învățat mama ta alături de tine?
–        Cred că a învățat foarte multe lucruri, mai ales în ultima vreme în care mi-am dedicat mai mult timp dezvoltării personale și a transmiterii mesajului mai departe. Mama mea se înscrie la toate cursurile mele, deci cred că îi place ce spun și învață lucruri.

–        Ce crezi că ai învățat tu alături de fetița ta, de Eva?
–        Să trăiesc în prezent, să mă bucur de absolut tot ce viața oferă acum. Nimic nu e mai important decât momentul actual.

Cum reușește Denisa Filcea să găsească un echilibru între viața profesională și cea personală

–        Cum gestionezi viața profesională și cea de acasă, cu familia? Ai reușit să găsești un echilibru?
–        Muncesc doar când Eva doarme. Somnul ei de prânz durează undeva la 3 ore, 3 ore și jumătate. Dacă am lucruri pe care trebuie să le fac, atunci le fac după ce adorm Flick și Eva.

–        Care crezi că sunt propriile tale imperfecțiuni, ca părinte?
–        Cred că tind să fiu prea grijulie, mai ales de când Eva a început să meargă. Îmi e greu să mă detașez. O las să meargă singură, dar sunt acolo, umbra ei (…).

–        Ce anume din partenerul tău te face să fii tu însăți?
–        Fapul că știu că mă iubește și-mi dă voie să fiu exact așa cum sunt eu, fără să mă judece. E un sprijin moral și emoțional extraordinar din partea lui. A contat foarte mult și pe plan profesional tot ce a venit din partea lui, încurajări, susțineri, inclusiv faptul că sunt aici. E o susținere pe care am primit-o din partea lui. El este cu Eva afară, ceea ce îmi permite mie să fiu aici, acum.

–        Care crezi că sunt cele mai importante aspecte pentru o relație sănătoasă de cuplu?
–        Cred că trebuie să pornim de la iubire. Foarte mulți oameni ajung în relații din alte diferite motive, nevoi. Cred că orice e clădit pe iubire are potențial uriaș de succes (…). Freud spunea că un bărbat care iubește nu mai e bărbat pentru că reușește să-și canalizeze instinctele, inclusiv cele sexuale și agresive, spre altceva, spre creativitate, spre a crea un mediu bun pentru familie, pentru soție (…).

Te invităm să cunoști mai multe despre femeile puternice din seria de interviuri CaTine.ro. Interviurile noastre pot fi urmărite și în AntenaPLAY.

Cum și când a făcut Denisa Filcea primii pași spre dezvoltarea personală

Nu a fost ușor pentru Denisa să-și găsească drumul, însă atunci când și-a descoperit pasiunea, aceasta nu s-a oprit până nu a ajuns acolo unde a vrut. Denisa este un exemplu de ambiție și putere. Povestea ei o poți descoperi în interviul pe care ni l-a oferit.

–        Îți amintești un moment sau o decizie anume care te-a condus pe drumul care este acum?
–        Da! A fost un moment în viața mea în care eram nemulțumită de tot ce aveam, de tot ce trăiam, de tot ce mă înconjura și pur și simplu am spus „STOP! Asta nu e viață. Trebuie să fie ceva care îmi scapă. Ce îmi scapă?” (…) Atunci am început să caut informații, să cer ajutor și am ajuns să-mi dau seama și să transmit mai departe faptul că puterea e doar la noi. Dacă ceva nu e ok, atunci este din vina noastră, dar avem puterea să îmbunătățim. Dacă ceva este ok, atunci e datorită nouă.

–        Care au fost primii tăi pași spre dezvoltarea personală?
–        Am citit cartea „Conversații cu Dumnezeu”. Această carte mi-a impactat viața extraordinar și atunci am intrat într-o zonă de dorință de cunoaștere, am mers la terapeuți, la psihologi. E o zonă unde trebuie să cauți omul cu care te potrivești. După care, mi-am dorit să aprofundez. Eu am terminat Facultatea de Matematică, dar mi-am dorit să contribui la formarea generațiilor viitoare. Nu am luat-o pe drumul de programă tradițională de școală, dar am zis că trebui să transmit copiilor ceea ce nu le transmite nimeni. Am înființat la Oradea prima școală de dezvoltare personală și inteligență emoțională pentru copii de la noi din țară. Am început să lucrez cu ei și să-i modelez pe ei astfel încât să-și găsească puterea, încrederea de care au nevoie și să știe să-și gestioneze emoțiile (…). Totul a pornit de la dorința de a modela copiii.

Ce face Denisa Filcea pentru a fi cea mai bună versiune a sa

Pentru a fi cea mai bună versiune a noastră este recomandat să muncim constant la ceea ce ne dorim. Denisa ne-a explicat câteva dintre secretele sale.

–        Ești autoarea jurnalului „Secretul fericirii mele”. Care este povestea din spatele acestei cărți?
–        Este un jurnal care conține exercițiile care m-au ajutat și mă ajută pe mine în continuare să fiu conectată cu această parte de dezvoltare personală. Nu e suficient să citim cărți, nu e suficient să mergem la cursuri sau să ascultăm podcasturi. Trebuie să fim întotdeauna ancorate în zona aceasta de a face ceva pentru dezvoltarea noastră personală (…). Sunt exerciții pe care le fac și acum, care te ajută să rămâi conectată cu tine și cu nevoile tale, să ai încredere în tine.

–        Activezi, de asemenea, în zona de digital marketing, subiect pe care îl aprofundezi la Harvard School Business Academy. Ce presupune acest curs și ce presupune procesul de aplicare?
–        E un curs pe care l-am finalizat între timp. Am stat cu foarte mari emoții pentru că rezultatul examenelor și testelor, lucrurilor pe care le-am desfășurat acolo, au venit în decurs  de 30 – 40 de zile de când s-a finalizat cursul. Mi-am dorit foarte mult aprofundez digital marketing pentru că eu, prin prisma comunității mari pe care o am pe Instagram, fac colaborări pentru branduri, dar sunt genul de om căruia îi place să facă lucruri atunci când știe ce face (…). Am vrut să văd ce înseamnă de fapt digital marketing, care sunt strategiile și, evident, să mă ajute și pe mine în vânzarea cursurilor pe care le am. Voiam să învăț să fac lucrurile așa cum se fac (…).

–        Ce i-ai transmite Denisei la început de drum?
–        Că cel mai important e să nu uite de ea, să aibă încredere în ea și să știe să se aplaude pentru fiecare succes, indiferent cât de mic e.

–        Ce crezi că înseamnă o femeie puternică?
–        O femeie care știe cine e, ce vrea și ce poate. E o femeie autentică și nu e doar despre femei, e și despre bărbați (…).

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care meditează în fața Lunii Pline din Capricorn
Horoscop
Zodii norocoase în timpul Lunii Pline din Capricorn. Nativii care se afirmă în fața celorlalți
Există unele zodii care sunt cu adevărat norocoase în timpul Lunii Pline din Capricorn 2024. Acești nativi se afirmă pe toate planurile și reușesc să aibă parte de multe reușite. Luna Plină în Capricorn...
2
cerc pentru horoscop cu toate zodiile pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Luna Plină în Capricorn pe 22 iunie 2024. Berbecii și Balanțele resimt efecte puternice
Nativii cu marcaj cardinal vor fi cei mai afectați de Luna Plină în Capricorn pe 22 iunie 2024. Este vorba despre nativii Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Vor exista atașamente puternice pentru fiecare zodie...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și privește apusul
Horoscop
Zodii destinate succesului. Nativii care reușesc să se afirme în orice circumstanțe
Astrologii spun că există anumite zodii care sunt destinate succesului. Acești nativi reușesc să se descurce în orice circumstanțe și se afirmă ori de câte ori au de întâmpinat o nouă provocare. Unele semne...
4
Suri Cruise face poze cu prietenii la balul de absolvire
Divertisment
Suri Cruise a avut balul de absolvire. Tânăra este de o frumusețe răpitoare. Tom Cruise nu a mai căutat-o de ani de zile
Suri Cruise a avut balul de absolvire. Tânăra este de o frumusețe răpitoare. Tom Cruise nu a mai căutat-o de ani de zile, dar ea este o tânără echilibrată. Fiica lui Katie Holmes a...
5
Porție de ciorbă de dovlecei cu borș în bol
Rețete
Ciorbă de dovlecei cu borș, delicioasă și răcoroasă
Această ciorbă de dovlecei cu borș este delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru zilele de vară, având un gust acrișor plăcut datorită borșului. Rețeta este ușoară și rapidă, iar ingredientele sunt dintre cele comune preparatelor...
PARTENERI
×