Reclamă

Dr. Cristian Andrei, despre cuplurile moderne: „Fără inteligența emoțională, relația s-ar rezuma la o formă de vânătoare”

Doctorul Cristian Andrei ne-a bucurat cu prezența sa pe platourile de filmare ale interviurilor CaTine. Acesta și-a răpit din timp pentru a ne răspunde mai multor curiozități legate de problemele actuale cu care se confruntă adolescenții, despre relațiile de cuplu și despre modul în care putem evolua constant ca indivizi. Te invităm să urmărești un interviu CaTine la Masculin cu Dr. Cristian Andrei.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 mai 2023, 11:13 / Actualizat: 30 mai 2023, 10:35

Dr. Cristian Andrei desfășoară o mulțime de proiecte la ora actuală. Specialistul ne-a povesti mai multe despre inteligența emoțională și empatie. Interviul a fost unul antrenant și am putut dezbate alături de domnul doctor mai multe subiecte de interes actual.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și tu prima parte a unui interviu inedit, care îți va oferi o perspectivă interesantă asupra relației de cuplu, relației dintre părinți și copii și cum ne influențează copilăria viața de adult.

Interviu CaTine La Masculin cu Dr. Cristian Andrei

Pentru că ne dorim mereu să te surprindem cu invitații din seria de interviuri CaTine, de data aceasta am ales să discutăm cu Dr. Cristian Andrei.

Poți urmări online toate interviurile CaTine la Masculin și în Antena PLAY.

Ne-am dorit să înțelegem mai multe despre o parte dintre problemele cu care se confruntă societatea actuală. Pentru că domnul doctor este specializat în psihiatria copilului și a adolescentului, nu am ezitat să-i punem întrebări despre dezvoltarea armonioasă a acestora.

Reclamă

Dr. Cristian Andrei, despre inteligența emoțională și cuplurile moderne

În prima parte a interviului ne-am concentrat asupra relațiilor dintre parteneri. Am început discuția prin a vorbi despre inteligența emoțională la copii și modul în care aceasta evoluează pe măsură ce înaintăm în vârstă. Ne-am orientat asupra manifestării inteligenței emoționale în relațiile interumane. Mai apoi, ne-am îndreptat către subiecte ce țin de relațiile de dragoste dintre doi parteneri.

Inteligența emoțională îi ajută pe cei cu mai multă inteligență emoțională să-i înțeleagă pe cei care nu o au. De exemplu, copiii au cea mai multă inteligență emoțională. Noi, de-a lungul vieții, pierdem o bună parte din inteligența emoțională. Uneori avem nevoie să ne întoarcem la copilărie, cu ajutorul cuiva, și să retrăim capacitățile acesteia de a simți ceea ce este în jurul nostru fără a judeca prea mult.

Dr. Cristian Andrei

Reclamă

Întrebat cum se manifestă inteligența emoțională în relații, Dr. Cristina Andrei ne-a spus: „Dacă nu ai inteligență emoțională, nu prea ai cum să ai o relație. Relația s-ar rezuma atunci la o formă de vânătoare, la o formă de agresiune, la o formă de conviețuire indiferentă. Inteligența emoțională te ajută să-l simți pe celălalt, ceea ce în psihologie se numește empatie„.

Am dorit să aflăm de la Dr. Cristian AndreiDin dacă relația cu părinții influențează modul în care ajungem să ne alegem un partener, iar răspunsurile oferite au fost surprinzătoare.

Dacă mama este o femeie castratoare în relație cu soțul ei și are un fiu, atunci îl va tratat și pe fiu la fel. La maturitate, fiul va fi destul de timid, de retractil în fața femeii. Toți băieții vor ajunge să creadă că femeile ar putea fi ca mamele lor. De aceea, mulți spun că nu vor să se însoare, alții spun că femeile seamănă cu mamele lor. Fetițele la fel, aleg parteneri care seamănă cu tații lor, apoi vor pe cineva altfel dacă tatăl a fost alcoolic.

Dacă tatăl a fost cineva redutabil, fetița caută printre băieți și nu găsește ceva comparativ, atunci caută printre bărbații mai în vârstă. Așa se explică de ce există extrem de multe amante tinere cu bărbați mult mai în vârstă. Aceștia sunt niște reproduceri ale „tatălui” care poate să ajute și să protejeze. 

Dr. Cristian Andrei

Dr. Cristian Andrei ne-a povestit care este tiparul la care ne raportăm atunci când ne alegem un partener. În plus, acest a detaliat modul în care partenerii își câștigă respectul unul față de altul, dar ne-a și dezvăluit motivele pentru care rolurile din relațiile actuale par, uneori, să se inverseze.

Descoperă și tu prima parte din Interviul CaTine la Masculin cu Dr. Cristian Andrei:

Cine este și cu ce se ocupă Dr. Cristian Andrei

Domnul Doctor Cristian Andrei este medic neuropsihiatru și a tratat de-a lungul timpului zeci de mii de pacienți. Este fondatorul Institutului de Relații Umane, institut pe care l-a format cu mai bine de 20 de ani în urmă.

Doctorul Cristian Andrei încearcă să ajungă la cât mai mulți pacienți din întreaga țară. Și-a dedicat întotdeauna munca și cunoștințele în ajutorul celor din jurul său. Acesta are o dublă specializare și este unul dintre cei mai apreciați neuropsihiatri de la noi din țară. Acesta a știut dintotdeauna ce drum vrea să urmeze în viață.

Un alt bărbat hotărât este Aurelian Temișan. Urmărește-l pe artist în interviul echipei noastre.

După finalizarea studiilor la un liceu din Târgoviște, acesta și-a continuat drumul spre o carieră de succes. A urmat studiile Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, unde s-a făcut remarcat încă din primele momente.

Dr. Cristian Andrei a studiat în profunzime înțelegerea și dezvoltarea copilului, dar și psihopatologia. Astfel, este specializat în psihiatria copilului și nu numai. Însă, dacă nu ar fi fost această meserie, domnul Dr. Cristian Andrei spune că și-ar fi îndreptat atenția asupra artei.

Este pasionat de domeniul artelor și a științelor sociale și cercetează constant pentru a înțelege mai bine lucrurile din jurul său.

Dacă nu ar fi fost meseria actuală, ar fi vrut să profeseze într-un domeniu în care își poate manifesta inteligența emoțională. Și-ar fi dorit să se folosească de aceasta și să o întoarcă societății într-o formă acceptabilă, astfel încât să creeze influență pozitivă.

Domnul Doctor ne-a explicat în amănunt modul în care societatea percepe o persoană care se folosește de inteligența sa emoțională.

Te invităm să descoperi mai multe în cea de-a doua parte a interviului CaTine la Masculin cu Dr. Cristian Andrei, care va fi disponibilă luni, 5 iunie 2023.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×