Reclamă

Dr. Cristian Andrei, despre cuplurile moderne: „Fără inteligența emoțională, relația s-ar rezuma la o formă de vânătoare”

Doctorul Cristian Andrei ne-a bucurat cu prezența sa pe platourile de filmare ale interviurilor CaTine. Acesta și-a răpit din timp pentru a ne răspunde mai multor curiozități legate de problemele actuale cu care se confruntă adolescenții, despre relațiile de cuplu și despre modul în care putem evolua constant ca indivizi. Te invităm să urmărești un interviu CaTine la Masculin cu Dr. Cristian Andrei.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 mai 2023, 11:13 / Actualizat: 30 mai 2023, 10:35

Dr. Cristian Andrei desfășoară o mulțime de proiecte la ora actuală. Specialistul ne-a povesti mai multe despre inteligența emoțională și empatie. Interviul a fost unul antrenant și am putut dezbate alături de domnul doctor mai multe subiecte de interes actual.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și tu prima parte a unui interviu inedit, care îți va oferi o perspectivă interesantă asupra relației de cuplu, relației dintre părinți și copii și cum ne influențează copilăria viața de adult.

Interviu CaTine La Masculin cu Dr. Cristian Andrei

Pentru că ne dorim mereu să te surprindem cu invitații din seria de interviuri CaTine, de data aceasta am ales să discutăm cu Dr. Cristian Andrei.

Poți urmări online toate interviurile CaTine la Masculin și în Antena PLAY.

Ne-am dorit să înțelegem mai multe despre o parte dintre problemele cu care se confruntă societatea actuală. Pentru că domnul doctor este specializat în psihiatria copilului și a adolescentului, nu am ezitat să-i punem întrebări despre dezvoltarea armonioasă a acestora.

Reclamă

Dr. Cristian Andrei, despre inteligența emoțională și cuplurile moderne

În prima parte a interviului ne-am concentrat asupra relațiilor dintre parteneri. Am început discuția prin a vorbi despre inteligența emoțională la copii și modul în care aceasta evoluează pe măsură ce înaintăm în vârstă. Ne-am orientat asupra manifestării inteligenței emoționale în relațiile interumane. Mai apoi, ne-am îndreptat către subiecte ce țin de relațiile de dragoste dintre doi parteneri.

Inteligența emoțională îi ajută pe cei cu mai multă inteligență emoțională să-i înțeleagă pe cei care nu o au. De exemplu, copiii au cea mai multă inteligență emoțională. Noi, de-a lungul vieții, pierdem o bună parte din inteligența emoțională. Uneori avem nevoie să ne întoarcem la copilărie, cu ajutorul cuiva, și să retrăim capacitățile acesteia de a simți ceea ce este în jurul nostru fără a judeca prea mult.

Dr. Cristian Andrei

Reclamă

Întrebat cum se manifestă inteligența emoțională în relații, Dr. Cristina Andrei ne-a spus: „Dacă nu ai inteligență emoțională, nu prea ai cum să ai o relație. Relația s-ar rezuma atunci la o formă de vânătoare, la o formă de agresiune, la o formă de conviețuire indiferentă. Inteligența emoțională te ajută să-l simți pe celălalt, ceea ce în psihologie se numește empatie„.

Am dorit să aflăm de la Dr. Cristian AndreiDin dacă relația cu părinții influențează modul în care ajungem să ne alegem un partener, iar răspunsurile oferite au fost surprinzătoare.

Dacă mama este o femeie castratoare în relație cu soțul ei și are un fiu, atunci îl va tratat și pe fiu la fel. La maturitate, fiul va fi destul de timid, de retractil în fața femeii. Toți băieții vor ajunge să creadă că femeile ar putea fi ca mamele lor. De aceea, mulți spun că nu vor să se însoare, alții spun că femeile seamănă cu mamele lor. Fetițele la fel, aleg parteneri care seamănă cu tații lor, apoi vor pe cineva altfel dacă tatăl a fost alcoolic.

Dacă tatăl a fost cineva redutabil, fetița caută printre băieți și nu găsește ceva comparativ, atunci caută printre bărbații mai în vârstă. Așa se explică de ce există extrem de multe amante tinere cu bărbați mult mai în vârstă. Aceștia sunt niște reproduceri ale „tatălui” care poate să ajute și să protejeze. 

Dr. Cristian Andrei

Dr. Cristian Andrei ne-a povestit care este tiparul la care ne raportăm atunci când ne alegem un partener. În plus, acest a detaliat modul în care partenerii își câștigă respectul unul față de altul, dar ne-a și dezvăluit motivele pentru care rolurile din relațiile actuale par, uneori, să se inverseze.

Descoperă și tu prima parte din Interviul CaTine la Masculin cu Dr. Cristian Andrei:

Cine este și cu ce se ocupă Dr. Cristian Andrei

Domnul Doctor Cristian Andrei este medic neuropsihiatru și a tratat de-a lungul timpului zeci de mii de pacienți. Este fondatorul Institutului de Relații Umane, institut pe care l-a format cu mai bine de 20 de ani în urmă.

Doctorul Cristian Andrei încearcă să ajungă la cât mai mulți pacienți din întreaga țară. Și-a dedicat întotdeauna munca și cunoștințele în ajutorul celor din jurul său. Acesta are o dublă specializare și este unul dintre cei mai apreciați neuropsihiatri de la noi din țară. Acesta a știut dintotdeauna ce drum vrea să urmeze în viață.

Un alt bărbat hotărât este Aurelian Temișan. Urmărește-l pe artist în interviul echipei noastre.

După finalizarea studiilor la un liceu din Târgoviște, acesta și-a continuat drumul spre o carieră de succes. A urmat studiile Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, unde s-a făcut remarcat încă din primele momente.

Dr. Cristian Andrei a studiat în profunzime înțelegerea și dezvoltarea copilului, dar și psihopatologia. Astfel, este specializat în psihiatria copilului și nu numai. Însă, dacă nu ar fi fost această meserie, domnul Dr. Cristian Andrei spune că și-ar fi îndreptat atenția asupra artei.

Este pasionat de domeniul artelor și a științelor sociale și cercetează constant pentru a înțelege mai bine lucrurile din jurul său.

Dacă nu ar fi fost meseria actuală, ar fi vrut să profeseze într-un domeniu în care își poate manifesta inteligența emoțională. Și-ar fi dorit să se folosească de aceasta și să o întoarcă societății într-o formă acceptabilă, astfel încât să creeze influență pozitivă.

Domnul Doctor ne-a explicat în amănunt modul în care societatea percepe o persoană care se folosește de inteligența sa emoțională.

Te invităm să descoperi mai multe în cea de-a doua parte a interviului CaTine la Masculin cu Dr. Cristian Andrei, care va fi disponibilă luni, 5 iunie 2023.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×