Reclamă

Elena Matei, mereu o învingătoare: „Dacă îți dorești ceva cu adevărat, se poate realiza”

Elena Matei a luptat cu toate armele pentru a ajunge în finala Chefi la Cuțite. Tânăra de numai 23 de ani nu a fost desemnată câștigătorea sezonului 9 al show-ului culinar de pe Antena 1. Chiar și așa, ea a reușit să obțină alte satisfacții foarte importante pentru cariera sa.

Publicat: 22 iunie 2021, 14:02 / Actualizat: 3 februarie 2023, 17:56

Elena Matei, Cătălin Amarandei și Narcisa Birjaru au ajuns în finala sezonului 9 Chefi la Cuțite. Narcisa este cea care a obținut marele premiu în valoare de 30 000 de euro. Cu toate acestea, atât Elena, cât și Cătălin, s-au făcut remarcați încă de la începutul sezonului și cu siguranță vor avea cariere impresionante în domeniul gastronomic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elena Matei, mereu o învingătoare

Elena Matei a răspuns cu drag invitației pentru CaTine.ro și ne-a acordat un interviu sincer și deschis. Deși are numai 23 de ani, Elena a câștigat inimile a mii de oameni din România. Show-ul Chefi la Cuțite a ajutat-o să demonstreze din nou că vârsta este doar un număr și că în bucătărie contează mult mai mult pasiunea și determinarea.

Deși în competiție au fost rivali, Elena a ținut să ne spună încă de la începutul interviului că există un grup unde sunt toți concurenții sezonului 9 și unde discută aproape zilnic despre ce mai fac și ce planuri au. În cazul în care au nevoie de ajutor, rivalitățile nu mai contează și fiecare face ce poate pentru ca echipa să primeze.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Elena Matei, pe un fotoliu, încrezătoare, la interviul pentru CaTine.ro
Elena Matei a răspuns cu drag invitației pentru CaTine.ro și ne-a acordat un interviu sincer și deschis / CaTine.ro
Reclamă

Cum s-a înțeles Elena Matei cu ceilalți colegi de competiție

Chiar dacă în timpului show-ului, Elena și Ștefan au avut câteva tensiuni, acum se înțeleg foarte bine. Tânăra ne-a spus că urmează să aibă și câteva proiecte împreună. Pe parcursul competiției, cei doi au avut de mai multe ori schimburi acide de replici. Amândoi au fost extrem de ambițioși și dornici să câștige. Nu de puține ori și-au manifestat competitivitatea în bucătărie. Acum, cei doi au îngropat securea războiului și sunt prieteni, lucru despre care și Elena spune că a fost total neașteptat.

Așa cum am spus mai sus, Elena se bucură de susținerea fanilor ei chiar și după terminarea show-ului. Aceasta a mărturisit că încă nu-i vine să creadă câți oameni îi trimit zilnic mesaje, sau câți oameni o opresc pe stradă pentru a discuta cu ea. După finala Chefi la Cuțite, Elena ne-a spus că a primit o mulțime de oferte de colaborare de la restaurante, dar încă trebuie să se obișnuiască cu acest lucru.

Reclamă

Cel mai important sfat pe care mi l-a Chef Bontea este să am încredere în mine și în forțele mele. Dacă îți dorești ceva cu adevărat se poate realiza.

– Elena Matei

Au fost mulți concurenții de care s-a temut Elena pe tot parcursul show-ului. Cătălin, Florin, Ștefan, Cristina și Gabriela au fost concurenții pe care i-a privit cu temere încă de la început. Cea mai mare surpriză pentru ea a fost faptul că după o mică ceartă cu Valentina, au discutat. Acum concurenta îi este ca o mamă. Cele mai frumoase momente, în care echipa era unită se întâmplau de obicei în pauzele de gătit, atunci când nu se aflau la duel. Elena a mărturisit că se adunau toți într-o cameră, primeau mici recompense de la Chef Bontea și glumeau, râdeau, tensiunile dintre ei râmânând la ușa încăperii. Vezi în AntenaPLAY toate interviurile din seria CaTine.ro!

Cele mai amuzante momente de la Chefi la Cuțite

Elena își amintește și acum cu plăcere despre momentele amuzante din cadrul competiției. Printre cele mai simpatice faze se numără cea în care lui Rikito îi cădeau mereu pantalonii. Cristina și Victorina sunt concurentele care erau responsabile să îl ajute să se redreseze atunci când avea astfel de dificultăți. Rikito a slăbit destul de mult din cauza stresului din competiție. „Nici măcar cureaua nu îl mai ajuta”, a spus Elena.

Elena Matei a gustat și a preparat de-a lungul carierei sale o mulțime de preparate. Știe să facă o multe rețete, nu se dă la o parte de la nimic. Dacă nu știe să le facă, nu spune. Sunt însă și mâncăruri pe care nu le-ar mânca niciodată. Nici măcar nu ar gusta preparate care se fac cu insecte, carne de cal sau balut. Balutul e un ou fertilizat, de gâscă sau de găină, cu un embrion aproape dezvoltat în interior. Ce ar mânca însă fără oprire: cartofi prăjiți cu brânză rasă, cu pâine și salată de roșii, carne la garniță.

Ce își dorește Elena Matei să facă după terminarea show-ului

În ceea ce privește planurile de viitor, Elena Matei spune că are o viziune asupra a ceea ce vrea să facă. Chefi la Cuțite a fost o rampă de lansare pentru ea. Tânăra spera ca după ce își deschide propria cofetărie, vrea să se extindă în București și în Ploiești. În cinci ani vrea să se retragă și să se bucure de viață. Pentru ea contează cel mai mult să trăiască clipa și să se bucure de fiecare moment așa cum îi place ei.

Cea mai importantă lecție din experiența Chefi la Cuțite

Cea mai importantă lecție pe care a învățat-o din experiența Chefi la Cuțite a fost că trebuie să vorbească mai puțin și să asculte mai mult. E convinsă că acest lucru o va ajuta și pe viitor. E nevoie de dorință și de multă muncă pentru a reuși, a învățat să aibă încredere în ea.

În acest moment al vieții sale, Elena spune că se simte ca o câștigătoare, ca o învingătoare. Deși este conștientă că mai gafează din când în când, fiecare eșec îl privește ca pe un pas înainte. După experiența Chefi la Cuțite se simte și mai puternică și mai ambițioasă și vrea să ajungă cât mai repede sus, în top.

La numai 23 de ani ai săi, Elena se simte mult mai matură. Nu are regrete, știe doar că trebuie să reușească în viață, știe ce are de făcut. Vrea o familie, câteva momente de respiro pentru ea, dar va munci până va ajunge acolo unde își dorește. Când a fost întrebată ce ar căuta prima dată dacă ar avea în față o cutie cu amintiri, aceasta a spus fără să stea pe gânduri că are nevoie de liniște și răbdare.

Elena Matei a avut și un sfat pentru cititoarele CaTine.ro. Aceasta le transmite să aibă încredere în ele, să nu depindă de parteneri. Să aibă mereu în minte că sunt puternice și pot reuși, dacă își doresc cu adevărat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×