Reclamă

Olga Abramescu, perseverentă și mereu în conexiune cu oamenii: „Răbdarea este cea mai importantă lecție”

Domeniile de activitate pe care le cunoaștem sunt vaste. Puțini sunt cei care se gândesc că pentru a ilustra un material de presă sau un video ai nevoie de imagini puternice, care să transmită ceea ce vrei tu să transmită. Puse în context, imaginile au o valoare mult mai mare decât cuvintele. Acest lucru a fost explicat de Olga Abramescu, Country Manager Shutterstock si Profimedia Romania.

Publicat: 31 mai 2021, 11:24 / Actualizat: 3 februarie 2023, 17:58

Aveam nevoie pentru a ilustra calitățile unei femei perseverente de un om ca ea, ca Olga Abramescu, care evoluează de mai bine de 20 de ani în industria fotografiilor de stock la noi în țară. Deși este o femeie extrem de ocupată, lucru transmis și de funcția pe care o deține, Olga nu a stat prea mult pe gânduri și a acceptat invitația noastră la interviurile CaTine.ro. Cu încredere, impunătoare și extrem de deschisă, ea ne-a ajutat să înțelegem mai ușor cum se întâmplă lucrurile în "lumea" ei.

Olga Abramescu, despre industria imaginilor de stock

Industria fotografiilor de stock este cu vechime. In America anilor ’40 comis voiajorii umblau cu geamantane de fotografii și băteau din ușă în ușă, întrebând dacă nu cumva are cineva nevoie de imagini ca să comunice mai ușor mesajele micilor afaceri de pe atunci.

A existat și era diapozitive, cataloage, dar de când a apărut internetul nu seamănă un an cu altul. Se schimbă atât de multe lucruri încontinuu, încât mă aștept ca mâine să se modifice ceva.

– Olga Abramescu

Lucrurile funcționează atât de rapid în această industrie pentru că totul se întâmplă de la o secundă la alta în întreaga lume. Sigur, zona imaginilor de stock este mai permisivă. În zona imaginilor de presă, acolo unde evenimentele din întreaga lume se desfășoară cu o rapiditate greu de stăpânit, clienții au însă nevoie imediată de imagini. Olga Abramescu este mereu acolo cu echipa ei să le ofere fotografiile de care au nevoie ca să-și ilustreze materialele. Cea mai mare provocare a acestei industrii este aceea că trebuie să ai mereu „acum” acele imagini de care au nevoie clienții.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Olga Abramescu, în timp ce stă pe un fotoliu, picior peste picior, la interviul CaTine.ro
Olga ne-a explicat că orice site lansat nou, orice trust media, orice proiect are nevoie de imagini pentru a-și ilustra conținutul / CaTine.ro

Un alt om care evoluează de mai bine de 16 ani în industria media este Mihaela Călin. Aceasta ne-a oferit și ea un interviu frumos și sincer. Află mai multe din articolul de aici.

Cum se schimbă lucrurile în această industrie

Reclamă

Nu există business pe lumea aceasta care să nu aibă nevoie de imagini. Atunci, ca vânzător, profiti de oportunitati cu rapiditate.

– Olga Abramescu

Cele mai bune imagini editoriale și de stock pe care Olga și colegii ei le pun la dispoziție clienților lor sunt parte importantă din proiecte care durează de ani de zile și care o fac mândră chiar și acum. Întrebată de un proiect de care se simte extrem de împlinită, ea a spus că nu ar vrea să nedreptățească alte campanii, dar unul dintre cele care i-au rămas în suflet este un proiect inedit, o opera video (Oedipe – Gustav Mahler) orchestrată și ilustrată pe scena Festivalului George Enescu din anul 2017.

Olga ne-a explicat că orice site lansat nou, orice trust media, orice proiect are nevoie de imagini. De ce? Pentru a-și ilustra conținutul. Acest lucru o face să se simtă parte implicată din tot ceea ce urmează să fie distribuit pe piață. Contactul cu agenția de imagini de stock pe care o conduce se stabilește cu mult înainte ca un produs să se lanseze. Evoluția se face ulterior în tandem. Așa cum spuneam mai sus, totul se întâmplă la „pachet”. Există o colaborare strânsă și continuă între oamenii care produc conținut și cei care furnizează imagini sau video.

Impunătoare, dar extrem de caldă și deschisă, Olga ne-a mărturisit că există multe momente în viața ei când se simte puternică și invincibilă, dar că atunci când are această senzație are mereu grijă să fie precaută pentru că știe că după un moment ca acesta se întâmplă ceva ce te poate doborî.

Vezi în AntenaPLAY toate interviurile din seria CaTine.ro!

Dincolo de femeia de carieră, Olga Abramescu

Pentru că în spatele unei femei atât de puternice și perseverente se află mereu și împlinirile din plan personal, Olga Abramescu ne-a vorbit un pic și despre cum este să te împarți între rolul de mamă și cel de femeie cu carieră. Sigur, totul depinde de principii, context și domeniul de activitate. În esență însă, lucrurile trebuie să lucreze mână în mână. Să fie într-un echilibru, așa cum ne-a spus chiar ea încă de la începutul interviului.

Răbdarea este cea mai importantă lecție pe care am primit-o de la fiul meu. De fapt să nu mă mai grăbesc, nu am unde să mă grăbesc. Trebuie să iei lucrurile așa cum vin. Așa e și cu copiii. Prinzi un moment, încă un moment și te scufunzi într-un univers foarte drăguț. Îți schimbă perspectiva și asupra lumii și asupra ta și a ceea ce faci.

– Olga Abramescu

Care sunt elementele care o definesc

Olga Abramescu consideră că cele mai atrăgătoare lucruri la o femeie sunt calmul, stăpânirea de sine, siguranță. Pentru că este extrem de divers domeniul în care lucrează, Olga Abramescu spune că acest tip de interacțiune o face să fie stăpână pe orice situație. Diversitatea și dinamismul sunt elementele ce stau la baza carierei sale ireproșabile.

Nu am știut că domeniul există. Dar după ce intri în el, îți dai seama că există inclusiv agenții specializate cu fotografii care ilustrează mașini de epocă. Faptul că afli de primul paparazzo care a realizat poze în Italia anilor 20′. Acestea sunt lucruri care m-au făcut să mă îndrăgostesc și mai tare de domeniu.

– Olga Abramescu

Olga Abramescu este omul de care ai nevoie în jurul tău. Te va ajuta să ai mereu bună dispoziție, o stare de spirit constructivă, te ajută să rămâi cu picioarele pe pământ și, așa cum spune despre ea, să rămâi „vie”. Îi place să creadă despre ea că nu a pierdut nimic, că lucrurile sunt doar într-o continuă transformare. Cel mai mult o enervează expresia „pe vremea mea”, căreia nu îi vede rostul. Ea spune că trebuie să luam lucrurile așa cum sunt. Să profităm de tehnologia pe care o avem acum la dispoziție. Să ne bucurăm în fiecare clipă de timp, de cei dragi și de ceea ce construim și ne înconjoară.

Deși se ferește să ofere sfaturi, Olga Abramescu le transmite cititoarelor CaTine.ro să fie mereu curajoase și să-și depășească limitele. Ea spune că nu se poate întâmpla nimic rău, din contră, vor ajunge să se cunoască mai bine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Parteneri care stau îmbrățișați în pădure și zâmbesc pe un fundal de toamnă
Horoscop
3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023. Vezi dacă te numeri printre ele
A venit acel momentul al anului în care numărăm zilele până vom ajunge la un nou 1 ianuarie. Până atunci, 3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023 vor finaliza perioada...
2
O femeie frumoasă care stă acoperită cu un cardigan alb cu pene
Horoscop
Ce zodie e în decembrie. Calități și defecte ale persoanelor născute în această lună
Pe măsură ce anul se apropie de sfârșit, cei născuți în decembrie sunt sub semnul zodiacal Săgetător sau Capricorn. Simbolizat de arcaș, Săgetătorii sunt cunoscuți pentru natura lor aventuroasă, curiozitatea intelectuală și deschiderea în...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Imagine de la târgul de Crăciun din Craiova
Timp liber
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Ce oraș din România se află pe listă
De la Budapesta la Praga, mergi mai departe pentru cumpărăturile tale festive anul acesta. Ele sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Nu ezita să te bucuri de...
5
O femeie frumoasă care aleargă pentru a ilustra ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi zilnic
Sănătate
Ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi. Schimbările pe care le poți resimți rapid
Oare ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi? Multe persoane care iubesc să alerge și-au pus această întrebare. Au achiziționat aparatele ideale de măsurare a efortului fizic. Pentru mulți alergatul...
PARTENERI
×