Reclamă

Olga Abramescu, perseverentă și mereu în conexiune cu oamenii: „Răbdarea este cea mai importantă lecție”

Domeniile de activitate pe care le cunoaștem sunt vaste. Puțini sunt cei care se gândesc că pentru a ilustra un material de presă sau un video ai nevoie de imagini puternice, care să transmită ceea ce vrei tu să transmită. Puse în context, imaginile au o valoare mult mai mare decât cuvintele. Acest lucru a fost explicat de Olga Abramescu, Country Manager Shutterstock si Profimedia Romania.

Publicat: 31 mai 2021, 11:24 / Actualizat: 3 iunie 2021, 13:33
Olga Abramescu, fotografiată pe un fotoliu, în studio, la interviul CaTine.ro
Olga Abramescu a vorbit la interviu CaTine.ro despre cum a luat naștere industria fotografiilor de stock / CaTine.ro

Aveam nevoie pentru a ilustra calitățile unei femei perseverente de un om ca ea, ca Olga Abramescu, care evoluează de mai bine de 20 de ani în industria fotografiilor de stock la noi în țară. Deși este o femeie extrem de ocupată, lucru transmis și de funcția pe care o deține, Olga nu a stat prea mult pe gânduri și a acceptat invitația noastră la interviurile CaTine.ro. Cu încredere, impunătoare și extrem de deschisă, ea ne-a ajutat să înțelegem mai ușor cum se întâmplă lucrurile în "lumea" ei.

Olga Abramescu, despre industria imaginilor de stock

Industria fotografiilor de stock este cu vechime. In America anilor ’40 comis voiajorii umblau cu geamantane de fotografii și băteau din ușă în ușă, întrebând dacă nu cumva are cineva nevoie de imagini ca să comunice mai ușor mesajele micilor afaceri de pe atunci.

A existat și era diapozitive, cataloage, dar de când a apărut internetul nu seamănă un an cu altul. Se schimbă atât de multe lucruri încontinuu, încât mă aștept ca mâine să se modifice ceva.

– Olga Abramescu

Lucrurile funcționează atât de rapid în această industrie pentru că totul se întâmplă de la o secundă la alta în întreaga lume. Sigur, zona imaginilor de stock este mai permisivă. În zona imaginilor de presă, acolo unde evenimentele din întreaga lume se desfășoară cu o rapiditate greu de stăpânit, clienții au însă nevoie imediată de imagini. Olga Abramescu este mereu acolo cu echipa ei să le ofere fotografiile de care au nevoie ca să-și ilustreze materialele. Cea mai mare provocare a acestei industrii este aceea că trebuie să ai mereu „acum” acele imagini de care au nevoie clienții.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Olga Abramescu, în timp ce stă pe un fotoliu, picior peste picior, la interviul CaTine.ro
Olga ne-a explicat că orice site lansat nou, orice trust media, orice proiect are nevoie de imagini pentru a-și ilustra conținutul / CaTine.ro

Un alt om care evoluează de mai bine de 16 ani în industria media este Mihaela Călin. Aceasta ne-a oferit și ea un interviu frumos și sincer. Află mai multe din articolul de aici.

Cum se schimbă lucrurile în această industrie

Reclamă

Nu există business pe lumea aceasta care să nu aibă nevoie de imagini. Atunci, ca vânzător, profiti de oportunitati cu rapiditate.

– Olga Abramescu

Cele mai bune imagini editoriale și de stock pe care Olga și colegii ei le pun la dispoziție clienților lor sunt parte importantă din proiecte care durează de ani de zile și care o fac mândră chiar și acum. Întrebată de un proiect de care se simte extrem de împlinită, ea a spus că nu ar vrea să nedreptățească alte campanii, dar unul dintre cele care i-au rămas în suflet este un proiect inedit, o opera video (Oedipe – Gustav Mahler) orchestrată și ilustrată pe scena Festivalului George Enescu din anul 2017.

Olga ne-a explicat că orice site lansat nou, orice trust media, orice proiect are nevoie de imagini. De ce? Pentru a-și ilustra conținutul. Acest lucru o face să se simtă parte implicată din tot ceea ce urmează să fie distribuit pe piață. Contactul cu agenția de imagini de stock pe care o conduce se stabilește cu mult înainte ca un produs să se lanseze. Evoluția se face ulterior în tandem. Așa cum spuneam mai sus, totul se întâmplă la „pachet”. Există o colaborare strânsă și continuă între oamenii care produc conținut și cei care furnizează imagini sau video.

Impunătoare, dar extrem de caldă și deschisă, Olga ne-a mărturisit că există multe momente în viața ei când se simte puternică și invincibilă, dar că atunci când are această senzație are mereu grijă să fie precaută pentru că știe că după un moment ca acesta se întâmplă ceva ce te poate doborî.

Dincolo de femeia de carieră, Olga Abramescu

Pentru că în spatele unei femei atât de puternice și perseverente se află mereu și împlinirile din plan personal, Olga Abramescu ne-a vorbit un pic și despre cum este să te împarți între rolul de mamă și cel de femeie cu carieră. Sigur, totul depinde de principii, context și domeniul de activitate. În esență însă, lucrurile trebuie să lucreze mână în mână. Să fie într-un echilibru, așa cum ne-a spus chiar ea încă de la începutul interviului.

Răbdarea este cea mai importantă lecție pe care am primit-o de la fiul meu. De fapt să nu mă mai grăbesc, nu am unde să mă grăbesc. Trebuie să iei lucrurile așa cum vin. Așa e și cu copiii. Prinzi un moment, încă un moment și te scufunzi într-un univers foarte drăguț. Îți schimbă perspectiva și asupra lumii și asupra ta și a ceea ce faci.

– Olga Abramescu

Care sunt elementele care o definesc

Olga Abramescu consideră că cele mai atrăgătoare lucruri la o femeie sunt calmul, stăpânirea de sine, siguranță. Pentru că este extrem de divers domeniul în care lucrează, Olga Abramescu spune că acest tip de interacțiune o face să fie stăpână pe orice situație. Diversitatea și dinamismul sunt elementele ce stau la baza carierei sale ireproșabile.

Nu am știut că domeniul există. Dar după ce intri în el, îți dai seama că există inclusiv agenții specializate cu fotografii care ilustrează mașini de epocă. Faptul că afli de primul paparazzo care a realizat poze în Italia anilor 20′. Acestea sunt lucruri care m-au făcut să mă îndrăgostesc și mai tare de domeniu.

– Olga Abramescu

Olga Abramescu este omul de care ai nevoie în jurul tău. Te va ajuta să ai mereu bună dispoziție, o stare de spirit constructivă, te ajută să rămâi cu picioarele pe pământ și, așa cum spune despre ea, să rămâi „vie”. Îi place să creadă despre ea că nu a pierdut nimic, că lucrurile sunt doar într-o continuă transformare. Cel mai mult o enervează expresia „pe vremea mea”, căreia nu îi vede rostul. Ea spune că trebuie să luam lucrurile așa cum sunt. Să profităm de tehnologia pe care o avem acum la dispoziție. Să ne bucurăm în fiecare clipă de timp, de cei dragi și de ceea ce construim și ne înconjoară.

Deși se ferește să ofere sfaturi, Olga Abramescu le transmite cititoarelor CaTine.ro să fie mereu curajoase și să-și depășească limitele. Ea spune că nu se poate întâmpla nimic rău, din contră, vor ajunge să se cunoască mai bine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ben Affleck de mână cu Jennifer Lopez în timp ce fac cumpărături din Paris
Divertisment
Ce cadou de nuntă au primit Ben Affleck și Jennifer Lopez de la Jennifer Garner. Fosta soție a actorului a făcut un gest neașteptat
Nunta artistei Jennifer Lopez a ținut zile la rând primele pagini ale presei internaționale. Vedeta s-a bucurat de o ceremonie restrânsă pe care a organizat-o în mare secret alături de soțul său, Ben Affleck....
2
Ducii de Cambridge, la Wimbledon, în haine elegante
Divertisment
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton. Imaginile în care se distrează la petreceri au strâns peste 4 milioane de vizualizări
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton a fost comentat de multe persoane. Imaginile cu cei doi, în timp ce se distrează, cel mai probabil în facultate, au fost vizionate de milioane de...
3
Vlad Gherman, îmbrăcat casual, la Roata Vedetelor
Divertisment
Vlad Gherman a spus totul despre el. Detaliile pe care puțini le știu despre celebrul actor
Vlad Gherman a intrat în lumina reflectoarelor încă din adolescență și s-a făcut remarcat în serialele produse de Ruxandra Ion. În paralel a cucerit inimile tinerilor din România atunci când a cântat în trupa...
4
Un cristal pe masa unei ghicitoare în cărți
Horoscop
Bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață. Ce cristale trebuie să porți
Purtarea acestor bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață îți poate schimba cu adevărat planurile de viitor. De la inele care îți iau ochii la brățări fine ce pot fi purtate doar în...
5
Ramona Olaru, fotografie lângă roata de la Roata Vedetelor
Divertisment
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ce o deranjează cel mai mult la actualul ei partener
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ea a filmat a doua ediție a show-ului difuzat în exclusivitate pe Antena PLAY, Roata Vedetelor. Pentru că și-a dorit să răspundă la toate întrebările,...
PARTENERI
×