Reclamă

Familia Regală a Spaniei l-a aniversat pe Regele Felipe al VI-lea. Suveranul a împlinit 10 ani ca șef de stat al Spaniei

După ce a urcat pe tron ​​în urma abdicării forțate a tatălui său Juan Carlos I, Regele Felipe al VI-lea a avut de înfruntat mai multe situații tensionate, inclusiv criza de independență a Catalaniei din 2017. Cu toate acestea, acum, Familia Regală a Spaniei l-a aniversat pe Regele Felipe al VI-lea.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 21 iunie 2024, 8:42

Pentru a marca sărbătorirea celor 10 ani de domnie, Regele Felipe al VI-lea a apărut pe balconul Palatului Regal din Madrid, însoțit de Regina Letizia, Prințesa Leonor și Infanta Sofia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Familia Regală a Spaniei l-a aniversat pe Regele Felipe al VI-lea

În urmă cu un deceniu, Felipe al VI-lea a urcat pe tron ​​în urma abdicării tatălui său, Juan Carlos I, din cauza a numeroase scandaluri publice și personale.

De atunci, monarhul și-a concentrat eforturile pe reînnoirea monarhiei și restabilirea transparenței și integrității acesteia.

„Este un om bun și s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Și mi-aș dori ca familia să fie lăsată în pace”, a exprimat o femeie din mulțimea care a venit să-i vadă la Palatul Regal din Madrid.

În tot acest timp, Regele spaniol a fost nevoit să ia și decizii personale nu tocmai plăcute pentru a îndepărta monarhia de scandalurile din trecut.

Reclamă

Acest lucru a însemnat despărțirea de sora sa, infanta Cristina, din cauza cazurilor de corupție care îl implică pe soțul ei, Iñaki Urdangarín. De asemenea, el a avut de gestionat relației cu tatăl său, care s-a mutat la Abu Dhabi în 2020 și continuă să locuiască în afara Spaniei.

„A încercat să se distanțeze de toate scandalurile, ținând instituția monarhică complet în afara lor. Cred că a făcut-o foarte corect”, a spus un alt participant la celebrarea celor zece ani de domnie.

Viitorul monarhiei revine acum Prințesei Leonor, care a împlinit vârsta majoratului și a jurat deja să susțină constituția țării.

Reclamă

Ceremonia impresionantă a fost un moment de mare mândrie pentru Regina Letizia și Regele Felipe. Prințesa Leonor nu este singura care a trecut prin acest ceremonial. Bunicul ei, Juan Carlos I, și tatăl ei, Regele Felipe, au depus și ei anterior jurământul față de Constituție.

Momentul special din viața Prințesei a avut loc chiar în ziua în care aceasta a împlinit vârsta de 18 ani. Părinții au celebrat evenimentul și cu o serie de fotografii rare din copilăria Prințesei Leonor.

Tânăra, în vârstă de 18 ani, a ales să poarte o ținută de culoare albă pentru ceremonie. Prințesa Leonor îi calcă pe urme mamei sale și dă dovadă de rafinament și eleganță. Jurământul a fost cu siguranță un moment emoționant pentru viitoarea Regină.

Regele Felipe vrea să restabilească încrederea oamenilor în monarhie

Următorii ani ai domniei lui Felipe al VI-lea vor fi cruciali pentru restabilirea încrederii în monarhie și reconectarea cu societatea spaniolă înainte de a trece tronul moștenitorului său.

În comemorarea celei de-a zecea aniversări, Familia Regală a prezidat schimbarea Gărzii Regale la Palatul Regal.

Ulterior, Regele a participat la ceremonia de decernare a Ordinului Meritul Civil. Un număr de cetățeni au fost decorați în semn de recunoaștere a angajamentului lor personal și a contribuției sociale.

„Am aderat și voi adera întotdeauna la constituție și la valorile acesteia în îndeplinirea responsabilităților mele. Ele sunt un ghid pentru exercitarea funcțiilor mele”, a afirmat Felipe al VI-lea în timpul evenimentului.

„A fost și este angajamentul unui rege constituțional, care transcende exigența datoriei. Este și la nivel personal și moral, ca o expresie profundă a respectului și loialității mele față de poporul spaniol.”

La ceremonie au participat principalele puteri ale statului, inclusiv președinții guvernului, Congresul Deputaților și Senatul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×