Reclamă

Felicitări de Sfântul Alexandru 2023. Care sunt numele sărbătorite pe 30 august

Pe data de 30 august credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru. Probabil și tu ai în viața ta o persoană care își celebrează ziua de nume. Ți-am pregătit o listă cu mesaje și felicitări de Sfântul Alexandru pentru anul 2023.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 august 2023, 6:13

Sfântul Alexandru mai este cunoscut și ca „Protectorul Omenirii”. Numele acesta a devenit popular și datorită regelui Alexandru al II-lea al Macedoniei, cunoscut drep Alexandru cel Mare. Etimologic, cuvântul provine de la vechiul nume de origine persană, Aleksandros, compus din verbul grecesc alexo – a apăra, dar și andros – forma de genitiv a substantivului aner – care înseamnă bărbat, om. Astfel semnificația numelui mai este și aceea de „cel care îi apără pe omani”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care sunt numele sărbătorite pe 30 august

Personale care poartă acest nume sunt cunoscute ca fiind extrem de puternice. Sfântul Alexandru este ocrotitorul oamenilor, iar multe persoane îi poartă cu mândrie numele.

Pe data de 30 august sunt sărbătoriți cei care poartă numele de Alexandru, Alexandra, dar și derivate ale acestora. Alte forme ale numelui sunt: Lixandra, Lisandru, Lexi, Alexandrin, Alexa, Alessandra și Alexandrina.

Felicitări de Sfântul Alexandru

Dacă îți dorești să-i surprinzi pe cei dragi, te invităm să descoperi câteva mesaje și felicitări unice. Iată ce poți să le transmiți într-o zi atât de specială.

Reclamă

Află și care sunt tradițiile și obiceiurile de Sfântul Alexandru. Iată la ce anume ar trebui să fii atentă în această zi deosebită.

Astăzi este o zi specială pentru tine. Îți doresc să ai parte de bucurie, împliniri și prosperitate. La mulți ani!

Fie ca această zi deosebită să-ți aducă doar bucurie în suflet. De ziua numelui tău îți doresc doar împlinire. La mulți ani Alexandru/Alexandra!

Reclamă

Mă bucur că faci parte din viața mea. Sper ca astăzi să ai parte doar de momente frumoase alături de cei iubiți. La mulți ani!

Îți urez la mulți ani de ziua numelui. Fie ca Sfântul Alexandru să te protejeze în fiecare zi. Îți dorim doar bucurie și fericire. La mulți ani!

Cele mai sincere urări ți le ofer de ziua numelui tău. Îți doresc o zi plină de momente de neuitat. Fie ca fericirea să intre și să rămână mereu în viața ta.

Sper să ai parte de fericire și dragoste. La mulți ani, Alexandra!

La mulți ani! Numele pe care îl porți are o putere incredibilă. Fie ca acesta să te călăuzească în fiecare zi a vieții tale!

 Sper să ai parte de o zi exact așa cum îți dorești. La mulți ani, Alexandra!

Mesaje de Sfântul Alexandru pentru prieteni și colegi

La mulți ani! Să ai parte de multă iubire, fericire și împliniri pe plan personal și profesional!

Astăzi, de ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume. Cele mai sincere urări din partea mea!

Să te bucuri de această zi specială alături de oamenii speciali pentru tine. Nu uita cât ești de importantă pentru noi. Grupul nostru îți dorește toate cele bune.

Sfântul al cărui nume îl porți să-ți aducă bucurie și ămpliniri. La mulți ani, draga noastră!

De ziua numelui tău îți dorim doar gânduri bune. La mulți ani! Sfântul Alexandru să te ocrotească. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care paortă haine de zâne și aripi de fluture pentru a ilustra ce talent ascuns ai, în funcție de zodie
Horoscop
Ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. La ce se pricep nativii din zodiac
Semnul zodiacal sub care te-ai născut poate influența multe aspecte din viața ta. Printre acestea se numără și abilitățile pe care le poți avea. Descoperă ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. Află...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Pentru Balanțe și Vărsătorii, horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023 vine cu despărțiri și complicații în relațiile de cuplu. Cei mai mulți dintre nativi vor lua decizii pe care mai apoi le...
3
Cara Delevingne, pe o bancă, desculță, fotografiată în timp ce vorbește la telefon, într-o stare de ebrietate avansată
Divertisment
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Află mai multe despre cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport. Modelul a fără sutien,...
4
Prințul George, alături de Prințul William, în tribune, în sacouri, la un eveniment sportiv
Divertisment
La ce vârstă va pleca Prințul George singur în călătorii. Aniversarea care îi va schimba pentru totdeauna destinul
Prințul George, la fel ca și frații săi sunt pregătiți încă de mici să facă față evenimentelor regale. Cu toate acestea, regulile Familiei Regale sunt stricte. Acum s-a aflat la ce vârstă va pleca...
5
Prințesa Leonor, în uniformă militară, în timp ce primește o distincție
Divertisment
Prințesa Leonor a Spaniei a fost fotografiată în uniformă militară. Fiica Reginei Letizia și a Regelui Felipe se antrenează la Academia Militară
Prințesa Leonor a Spaniei a arătat că nu se teme să implice în acțiune. Acest lucru a fost dovedit de o serie de fotografii dezvăluite de Casa Regală a Spaniei. Prințesa Leonor a Spaniei...
PARTENERI
×