Reclamă

Femeile din armata ucraineană, filmuleț publicat cu ocazia zilei de 8 martie. Curajul lor este de admirat

Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a publicat pe contul de Twitter un mesaj de Ziua Internațională a Femeii. Un filmuleț cu femeile din armata ucraineană arată din nou cât de curajoase sunt acestea și cu câtă determinare luptă pentru țara lor.

Publicat: 8 martie 2022, 15:30 / Actualizat: 9 martie 2022, 17:26

Potrivit postării de pe Twitter, mai mult de 15% dintre militarii ucraineni sunt femei, potrivit celui mai recent sondaj. În timp ce în lumea întreagă se sărbătorește azi Ziua Internațională a Femeii, o mână de femei puternice se află în fruntea luptei Ucrainei împotriva invaziei rusești asupra țării lor, scrie indianexpress.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un filmuleț cu femeile din armata ucraineană a fost publicat pe Twitter

Într-un videoclip care a apărut online, femei din armata ucraineană, îmbrăcate în uniformă militară sunt văzute ținând puști asupra lor. Una dintre ele vorbește despre lupta împotriva inamicului. Potrivit traducerii oferite în videoclip, femeia spune: „Suntem femei din Ucraina. Ne-am binecuvântat bărbații să ne protejeze pământul. Ne-am dus deja copiii în siguranță. Fondul genetic al națiunii noastre este protejat în mod fiabil. Ne alăturăm bărbaților și armatei ucrainene. Vom distruge inamicul pe fiecare centimetru de pământ ucrainean din fiecare oraș, fiecare sat, pădure și câmp. Pentru fiecare copil, femeie, bătrân, casă ruinată, stradă, chiar hambar, te vom împușca ca pe niște câini turbați. Glorie Ucrainei! Moarte dușmanilor!”.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Deputatul ucrainean Kira Rudit a ridicat încercat și ea să ridice moralul femeilor din țara sfâșiată de război.

Reclamă

„La Kiev a trecut deja de miezul nopții și este oficial Ziua Internațională a Femeii. De obicei, în zilele noastre, copiii dau mamelor lor felicitări, flori pentru a le spune cât de speciale sunt. Anul acesta, acestor copii le-a fost furată această sărbătoare. Ei fie sunt în tabere de refugiați, fie sunt foarte departe de noi. Anul acesta, femeile ucrainene nu țin doar flori, ci și arme pentru a proteja țara împreună cu bărbații lor de invazia lui Putin. Vreau să felicit toate femeile ucrainene pentru că s-au ridicat și au luptat. Sunt incredibile”.

Organizația Națiunilor Unite e alături de Ucraina

Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor și-a arătat și ea solidaritatea pentru femeile din Ucraina: „Astăzi și în fiecare zi, să ne amintim că indiferent de criză, de conflict, toate femeile și fetele trebuie să trăiască libere și egale”, se arată pe contul de Twitter al ONU.

Reclamă

Associated Press a raportat că trupele armatei ruse au făcut progrese semnificative în sudul Ucrainei, în timp ce Kievul, capitala, a fost fortificată de soldați și voluntari ucraineni. Acest lucru vine în momentul în care invazia rusă a Ucrainei durează deja de 13 zile.

Un alt exemplu frumos care vine din Ucraina este de la Alona Bushynska și Svetlana Kalanova. Ele sunt două tinere care au renunțat la o viață obișnuită pentru a-și apăra țara.

În timp ce Ziua Femeii își urmărește istoria în mișcările feministe din Europa și America de la începutul anilor 1900, ziua a devenit o sărbătoare internațională după ce a fost adoptată de Națiunile Unite în 1977. În acest an, tema ONU pentru Ziua Internațională a Femeii este „Egalitatea de gen astăzi pentru o zi de mâine mai bună” care își propune să recunoască femeile ce lucrează pentru a construi un viitor mai durabil.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×