Reclamă

Frumusețea unică a albinismului, surprinsă într-un proiect fotografic

Yulia Taits este o fotografă ce trăiește în Israel, care dorește să scoată în evidență farmecul persoanelor care suferă de albinism. Yulia Taits și-a dorit să demonstreze frumusețea unică a albinismului, surprinsă într-un proiect fotografic numit Porcelain Beauty.

Publicat: 2 mai 2021, 7:49

Potrivit unui interviu citat de presa internațională, Yulia Taits a fost dintotdeauna fascinată de frumusețea pură a persoanelor cu albinism. Acesta a fost motivul pentru care le-a dedicat acestora un proiect fotografic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu a fost însă ușor pentru aceasta să găsească modele care să pozeze în cadrul proiectului său. Deoarece persoanelor care suferă de albinism nu le place să pozeze în fața camerei de fotografiat. Yulia Taits are însă un prieten ce suferă de albinism care a fost de acord să facă parte din acest proiect.

Acesta a introdus-o pe Yulia Taits într-un grup de Facebook, destinat persoanelor cu albinism, fapt ce a ajutat-o pe fotografă să contacteze viitoarele „modele” care să-i pozeze. Ea a avut nevoie de patru luni pentru crearea proiectului. Există posibilitatea să urmeze și o parte a doua a acestui proiect.

Toate fotografiile au fost realizate cu lumină naturală, în apartamentul Yuliei Taits. Fotografiile nu au fost editate în Photoshop, ceea ce a fost o provocare pentru artista care este pasionată de crearea unor cadre fantastice cu ajutorul acestui program de editare a fotografiilor.

Reclamă

Toate fotografiile au fost realizate în diferite tonuri de alb, fără nicio altă culoare suplimentară. Sunt încântată să demonstrez că albul nu este doar o culoare! Are multe nuanțe și tonuri frumoase.

– Yulia Taits

Frumusețea unică a albinismului

Reclamă

Albinismul este o boală genetică caracterizată prin lipsa totală sau parțială a melaninei, la nivelul pielii, părului și ochilor. Această afecțiune afectează 1 din 20.000 de persoane, indiferent de rasa acestora.

Persoanele cu albinism sunt adeseori marginalizate de societate. În unele culturi, acestea sunt chiar persecutate sau ucise, în mod special pe continentul african, unde este răspândit mitul că diferite părți ale corpului persoanelor cu albinism sunt „magice”. Din această cauză, multe persoane cu albinism, în mod special copii, sunt răpite și ucise. Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, activiștii pentru drepturile omului au lansat o serie de campanii de conștientizare a pericolele la care persoanele cu albinism sunt supuse și de creare a unei lumi mai sigure pentru aceștia.

Ziua Internațională a Albinismului se sărbătorește pe 13 iunie. Acesta este un moment în care cu toții ne amintim cât de necesar este să protejăm dreptul la viață, la securitate și la educație al acestor persoane. Persoanele cu albinism se confruntă cu încălcări ale drepturilor omului, stigmatizare și discriminare, ori nu au acces la educație, potrivit Națiunilor Unite.

În ultimii ani problematica acestui subiect este tot mai discutată, iar activiștii pentru drepturile persoanelor care suferă de albinism se luptă pentru ca această temă să fie conștientizată. În rândul activiștilor pentru drepturile persoanelor cu albinism se numără și Diandra Forrest.

Diandra Forrest este model și actriță de origine afro-americană. Ea este primul model feminin ce suferă de albinism care a fost angajată de o agenție importantă de modeling, Ellite Models. Frumusețea ei  unică a atras atenția multor reviste și a participat la numeroase prezentări internaționale de modă.

Un alt model contemporan care a încălcat normele de frumusețe impuse de societate este Winnie Harlow. Aceasta suferă de vitiligo, o boală caracterizată de apariția unor pete depigmentate pe piele. Vezi cum a pozat aceasta într-un costum de baie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×