Reclamă

Frumusețea unică a albinismului, surprinsă într-un proiect fotografic

Yulia Taits este o fotografă ce trăiește în Israel, care dorește să scoată în evidență farmecul persoanelor care suferă de albinism. Yulia Taits și-a dorit să demonstreze frumusețea unică a albinismului, surprinsă într-un proiect fotografic numit Porcelain Beauty.

Publicat: 2 mai 2021, 7:49

Potrivit unui interviu citat de presa internațională, Yulia Taits a fost dintotdeauna fascinată de frumusețea pură a persoanelor cu albinism. Acesta a fost motivul pentru care le-a dedicat acestora un proiect fotografic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu a fost însă ușor pentru aceasta să găsească modele care să pozeze în cadrul proiectului său. Deoarece persoanelor care suferă de albinism nu le place să pozeze în fața camerei de fotografiat. Yulia Taits are însă un prieten ce suferă de albinism care a fost de acord să facă parte din acest proiect.

Acesta a introdus-o pe Yulia Taits într-un grup de Facebook, destinat persoanelor cu albinism, fapt ce a ajutat-o pe fotografă să contacteze viitoarele „modele” care să-i pozeze. Ea a avut nevoie de patru luni pentru crearea proiectului. Există posibilitatea să urmeze și o parte a doua a acestui proiect.

Toate fotografiile au fost realizate cu lumină naturală, în apartamentul Yuliei Taits. Fotografiile nu au fost editate în Photoshop, ceea ce a fost o provocare pentru artista care este pasionată de crearea unor cadre fantastice cu ajutorul acestui program de editare a fotografiilor.

Reclamă

Toate fotografiile au fost realizate în diferite tonuri de alb, fără nicio altă culoare suplimentară. Sunt încântată să demonstrez că albul nu este doar o culoare! Are multe nuanțe și tonuri frumoase.

– Yulia Taits

Frumusețea unică a albinismului

Reclamă

Albinismul este o boală genetică caracterizată prin lipsa totală sau parțială a melaninei, la nivelul pielii, părului și ochilor. Această afecțiune afectează 1 din 20.000 de persoane, indiferent de rasa acestora.

Persoanele cu albinism sunt adeseori marginalizate de societate. În unele culturi, acestea sunt chiar persecutate sau ucise, în mod special pe continentul african, unde este răspândit mitul că diferite părți ale corpului persoanelor cu albinism sunt „magice”. Din această cauză, multe persoane cu albinism, în mod special copii, sunt răpite și ucise. Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, activiștii pentru drepturile omului au lansat o serie de campanii de conștientizare a pericolele la care persoanele cu albinism sunt supuse și de creare a unei lumi mai sigure pentru aceștia.

Ziua Internațională a Albinismului se sărbătorește pe 13 iunie. Acesta este un moment în care cu toții ne amintim cât de necesar este să protejăm dreptul la viață, la securitate și la educație al acestor persoane. Persoanele cu albinism se confruntă cu încălcări ale drepturilor omului, stigmatizare și discriminare, ori nu au acces la educație, potrivit Națiunilor Unite.

În ultimii ani problematica acestui subiect este tot mai discutată, iar activiștii pentru drepturile persoanelor care suferă de albinism se luptă pentru ca această temă să fie conștientizată. În rândul activiștilor pentru drepturile persoanelor cu albinism se numără și Diandra Forrest.

Diandra Forrest este model și actriță de origine afro-americană. Ea este primul model feminin ce suferă de albinism care a fost angajată de o agenție importantă de modeling, Ellite Models. Frumusețea ei  unică a atras atenția multor reviste și a participat la numeroase prezentări internaționale de modă.

Un alt model contemporan care a încălcat normele de frumusețe impuse de societate este Winnie Harlow. Aceasta suferă de vitiligo, o boală caracterizată de apariția unor pete depigmentate pe piele. Vezi cum a pozat aceasta într-un costum de baie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×