Reclamă

Frumusețea unică a albinismului, surprinsă într-un proiect fotografic

Yulia Taits este o fotografă ce trăiește în Israel, care dorește să scoată în evidență farmecul persoanelor care suferă de albinism. Yulia Taits și-a dorit să demonstreze frumusețea unică a albinismului, surprinsă într-un proiect fotografic numit Porcelain Beauty.

Publicat: 2 mai 2021, 7:49

Potrivit unui interviu citat de presa internațională, Yulia Taits a fost dintotdeauna fascinată de frumusețea pură a persoanelor cu albinism. Acesta a fost motivul pentru care le-a dedicat acestora un proiect fotografic.

Nu a fost însă ușor pentru aceasta să găsească modele care să pozeze în cadrul proiectului său. Deoarece persoanelor care suferă de albinism nu le place să pozeze în fața camerei de fotografiat. Yulia Taits are însă un prieten ce suferă de albinism care a fost de acord să facă parte din acest proiect.

Acesta a introdus-o pe Yulia Taits într-un grup de Facebook, destinat persoanelor cu albinism, fapt ce a ajutat-o pe fotografă să contacteze viitoarele „modele” care să-i pozeze. Ea a avut nevoie de patru luni pentru crearea proiectului. Există posibilitatea să urmeze și o parte a doua a acestui proiect.

Toate fotografiile au fost realizate cu lumină naturală, în apartamentul Yuliei Taits. Fotografiile nu au fost editate în Photoshop, ceea ce a fost o provocare pentru artista care este pasionată de crearea unor cadre fantastice cu ajutorul acestui program de editare a fotografiilor.

Reclamă

Toate fotografiile au fost realizate în diferite tonuri de alb, fără nicio altă culoare suplimentară. Sunt încântată să demonstrez că albul nu este doar o culoare! Are multe nuanțe și tonuri frumoase.

– Yulia Taits

Frumusețea unică a albinismului

Reclamă

Albinismul este o boală genetică caracterizată prin lipsa totală sau parțială a melaninei, la nivelul pielii, părului și ochilor. Această afecțiune afectează 1 din 20.000 de persoane, indiferent de rasa acestora.

Persoanele cu albinism sunt adeseori marginalizate de societate. În unele culturi, acestea sunt chiar persecutate sau ucise, în mod special pe continentul african, unde este răspândit mitul că diferite părți ale corpului persoanelor cu albinism sunt „magice”. Din această cauză, multe persoane cu albinism, în mod special copii, sunt răpite și ucise. Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, activiștii pentru drepturile omului au lansat o serie de campanii de conștientizare a pericolele la care persoanele cu albinism sunt supuse și de creare a unei lumi mai sigure pentru aceștia.

Ziua Internațională a Albinismului se sărbătorește pe 13 iunie. Acesta este un moment în care cu toții ne amintim cât de necesar este să protejăm dreptul la viață, la securitate și la educație al acestor persoane. Persoanele cu albinism se confruntă cu încălcări ale drepturilor omului, stigmatizare și discriminare, ori nu au acces la educație, potrivit Națiunilor Unite.

În ultimii ani problematica acestui subiect este tot mai discutată, iar activiștii pentru drepturile persoanelor care suferă de albinism se luptă pentru ca această temă să fie conștientizată. În rândul activiștilor pentru drepturile persoanelor cu albinism se numără și Diandra Forrest.

Diandra Forrest este model și actriță de origine afro-americană. Ea este primul model feminin ce suferă de albinism care a fost angajată de o agenție importantă de modeling, Ellite Models. Frumusețea ei  unică a atras atenția multor reviste și a participat la numeroase prezentări internaționale de modă.

Un alt model contemporan care a încălcat normele de frumusețe impuse de societate este Winnie Harlow. Aceasta suferă de vitiligo, o boală caracterizată de apariția unor pete depigmentate pe piele. Vezi cum a pozat aceasta într-un costum de baie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care are creierul în analiză cu o hologramă
Sănătate
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au fost făcute publice destul de multe lucruri pe care oamenii le pot face pentru a-și îmbunătăți și susține...
2
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
3
Kate Middleton cu prințesa Charlotte în brațe, alături de Prințul William și Prințul George, în timp ce coboară din avion
Divertisment
Kate Middleton a încălcat o tradiție regală veche de 100 de ani. Prințesa de Wales a făcut acest lucru pentru copiii săi
Kate Middleton a încălcat o tradiție regală veche de 100 de ani. Prințesa de Wales a făcut acest lucru de dragul copiilor săi. Experții regali au explicat cum anume a ajuns Kate în această...
4
Bărbat cu flori în mână și cadou se îndreaptă spre partenera care stă pe canapea
Horoscop
Horoscopul bărbatului ideal. Nativul care are cele mai bune calități în iubire și relații
Dacă vrem să afăm despre horoscopul bărbatului ideal, trebuie să știm de la început micile detalii care fac diferența. Specialiștii sunt de părere că orice femeie este atrasă de cei care știu să se...
5
Tre fete îmbrăcate în rochii albe cu coronițe de flori pe cap privesc spre soare
Horoscop
Zodii care formează cele mai frumoase relații de prietenie. Ce spun specialiștii
Compatibilitatea nu se aplică doar în cazul cuplurilor, astfel că putem afla care sunt acele zodii care formează cele mai frumoase relații de prietenie. Există nativi care, conform personalității lor, reușesc să se înțeleagă...
PARTENERI
×