Reclamă

Giulia Pintea e celebră la 12 ani. Prima expoziție de la București are loc la Palatul Parlamentului

Giulia Pintea e celebră la 12 ani. Prima expoziție de la București are loc la Palatul Parlamentului. „Sunt un copil căruia îi place să picteze, să se joace și căruia îi place mult sportul”, spune pictorița română în vârstă de 12 ani, care a devenit faimoasă în Europa pentru lucrările sale de artă.

Publicat: 27 februarie 2023, 12:12

Giulia Pintea s-a născut în Italia, dar acum locuiește în Franța. Părinții ei, ambii născuți în România, au plecat în Canada în 2000 înainte de a se întoarce în Europa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Giulia Pintea e celebră la 12 ani

Giulia a început să picteze când avea doar șase ani. Lucrările ei au fost deja expuse în galerii de artă celebre din Franța, Germania, Spania și Italia.

„Intenția mea este să ofer bucurie prin lucrările mele, pentru ca oricine să le admire. Ideile vin instantaneu. Pun culorile pe pânză și încep să mă joc cu creația mea”, spune Giulia Pintea despre creațiile sale.

„Dacă cineva are un vis și ea sau el dorește cu adevărat să-l realizeze, se va întâmpla cu siguranță”, adaugă fetița de numai 12 ani.

„La 6 ani am fost cu mama să vizităm Muzeele lui Picasso. Am fost impresionată de simplitatea unui tablou. Și am întrebat-o pe mama dacă chiar era opera lui Picasso, pentru că și eu puteam să desenez la fel. Și mi-am luat carnetul și creionul și m-am așezat pe jos și am copiat tabloul. Când am terminat de copiat am întrebat-o pe doamna care lucra acolo ce se întâmplă dacă cineva copiază tabloul lui Picasso, și ea mi-a răspuns „, mărturisește Giulia, potrivit AList Magazine.

Reclamă

„O susțin foarte mult pentru că acesta este un dar de la Dumnezeu și este important ca toată lumea să mențină aceste daruri”, spune Alexandra Pintea, mama Giuliei.

Lucrările Giuliei pot fi achiziționate de pe site-urile de specialitate. Giulia donează o parte din lucrări pentru cauze umanitare. Ea vrea să vină în sprijinul copiilor care cresc în medii defavorizate.

O altă tânără româncă care scrie istorie este Ana Dumbravă. Ea a fost desemnată cea mai bună jucătoare CS:GO din lume.

Reclamă

Ce spune profesorul Giuliei despre progresele fetei

Giulia a avut expoziții personale pe toată Coasta de Azur, în Anglia, Germania și Spania. Ea a fost eleva cunoscutului pictor francez contemporan José Curti. Acesta s-a remarcat pentru creațiile abstracte, care redau imaginația prin mixarea unor culori mereu surprinzătoare.

Profesorul de pictură al Giuliei, Jose Curti, originar din Franța, spune că el este de părere că Giulia și-a depășit propria capacitate. „Elevul a devenit maestru”, recunoaște el.

„Julia este acum o mare artistă. A început să picteze când avea șase ani, acum are doisprezece ani. A făcut multe progrese și tot ceea ce face este minunat din toate punctele de vedere. Culorile explozive pe care le folosește mă impresionează. Aș spune că și-a depășit profesorul și acesta este un lucru extraordinar. Niciodată nu am fost atât de plăcut surprins de picturile unui copil, de folosirea culoriloe”, spune Curti.

Pentru prima dată, ea și-a prezentat picturile în România la o expoziție intitulată „Simfonie în culori”, desfășurată în incinta Palatului Parlamentului din București.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×