Reclamă

Idei de aranjat masa de Crăciun. Vei impresiona pe toată lumea cu aceste decoruri

Anul acesta îți venim în ajutor cu câteva idei de aranjat masa de Crăciun. Am ales pentru tine câteva decoruri simple cu care vei impresiona oaspeții de la masă. Nu ai nevoie de foarte multe decorațiuni pentru a avea parte de o masă cu totul deosebită.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 23 decembrie 2023, 7:41

Pentru multe gospodine, cine de Crăciun este cea mai așteptată masă a anului. Astfel, una dintre dorințele tuturor este ca masa să fie aspectuoasă și primitoare. Tradiția decorării meselor de Crăciun este veche și datează de multe secole.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Idei de aranjat masa de Crăciun

Conform presei de peste hotare, tradiția decorării meselor de Crăciun a luat amploare la sfârșitul secolului al XVIII-lea, în timpul iluminismului, când aristocrația cocheta cu creațiile și decorurile fastuoase. Aranjarea mesei este o tradiție învăluită în fast, iar pentru mulți devine o adevărată ceremonie.

Aranjarea mesei de Crăciun creează subtil emoția festivă, la fel cum se întâmplă și în momentul împachetării cadourilor. Fie că preferi un aranjament fastuos sau unul minimalist, ai mai jos un ghid util care să te ajute să decorezi masa de Crăciun.

Începe prin a decora centrul mesei

Specialiștii spun că trebuie să alegi din timp nuanțele pentru masa ta de Crăciun. Începe prin a alege fața de masă pe care dorești să o pui. Alege culori festive, cum ar fi roșu sau verde. Dacă vrei o masă cu un stil minimalist, atunci poți optat pentru o masă de față albă.

Reclamă

Abia după ce ai ales fața de masă, poți să începi să te gândești la celelalte elemente de decor. În acest videoclip poți observa un aranjament simplu și elegant.

Totul a pornit de la alegerea culorilor. Combinația de alb și auriu este perfectă pentru o masă de Crăciun elegantă.

Reclamă

Pune elemente de decor

Elementele de decor sunt cele care aduc mesei tale un plus de eleganță. Poți opta pentru elemente naturale. Crenguțele de brad sunt ideale pentru a oferi o imagine festivă. În plus, crenguțele naturale îți vor aduce mirosul Crăciunului la masă.

Pune alături de crenguțele proaspete și câteva felii uscate de portocale. Vei avea parte de un decor cu totul deosebit. Ai mare grijă la modul în care alegi să pui crenguțele de brad. Dacă optezi pentru crenguțe de brad, atunci este recomandat să renunți la aprinderea lumânărilor. Nu-ți dorești să ai parte de un incident la masa festivă de Crăciun.

Oferă puțină căldură și lumină

Dacă îți dorești ca masa ta de Crăciun să fie învăluită în căldura sărbătorilor de iarnă, atunci din decorul tău nu ar trui să lipească lumânările.

Specialiștii de la Delish recomandă atenție sporită atunci când alegi să amplasezi lumânări pe masa de Crăciun. Pentru un plus de siguranță, poți opta pentru lumânări pe led sau baterii. Acestea vor rezista mai mult timp decât lumânările obișnuite, iar în felul acesta vei evita riscul unui incendiu nedorit.

Alege locul unde amplasezi masa de Crăciun

Locul unde urmează să amplasezi masa este la fel de important. Ai nevoie de un spațiu care să permită invitaților să se miște în voie, fără a-i deranja pe ceilalți atunci când au nevoie să se ridice de la masă.

Nu uita să decorezi încăperea în care se va afla masa ta festivă de Crăciun. Totodată, de pe aceasta nu ar trebui să lipsească platoul special cu prăjituri.

Alege un decor minimalist

Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru a pregăti masa de Crăciun, atunci poți opta pentru un decor minimalist.

Uneori, mai puține elemente pot face ca o masă să fie elegantă și plină de rafinament. Nu este nevoie să umpli masa cu decorațiuni exagerate pentru a avea parte de un decor festiv. Nu uita că vedetele serii vor fi preparatele pe care ai ales să le pregătești

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×