Reclamă

În cât timp se regenerează părul după decolorare. Sfaturi pentru o îngrijire corespunzătoare

Părul decolorat poate arăta foarte bine dacă este întreținut, însă acest proces de înfrumusețare nu este deloc sănătos pentru podoaba ta capilară. Procesul de decolorare va duce inevitabil la deteriorarea părului și îi va cauza probleme. Descoperă în cât timp se regenerează părul după decolorare. Află de cât timp este nevoie pentru a-și putea recăpăta strălucirea.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 4 iulie 2024, 5:28

Părul decolorat are nevoie de o perioadă destul de lungă de timp pentru a-și recăpăta strălucirea. Specialiștii de la Glamour.com spun că părul se va regenera abia după primele șase luni de la decolorare. Va fi nevoie să acorzi o atenție deosebită îngrijirii părului pentru ca acesta să-și revină la normal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cât timp se regenerează părul după decolorare

Decolorarea reprezintă o procedură biochimică care îndepărtează pigmentul din firele de păr. În funie de severitate și tipul firului de păr, decolorarea va oferi diferite grade ale pigmentului de păr. Culorile profunde, cum ar fi brunetul și negrul ar putea probabil să aibă o culoare roșiatică după decolorare, spun cei de la Glamour.com.

Culorile mai deschise cum ar fi blondul, va avea o nuanță de galben platinat după decolorare. Procesul de decolorare face ca părul să devină mai aspri, mai fragil și mai puțin flexibil.

Părul tău se va rupe mai ușor și va avea nevoie de mai multă îngrijire în această perioadă. Dacă ești o persoană cu părul fragil, atunci ar trebui să eviți decolorarea sau să o faci cu mare prudență.

Nu uita că dacă ai părul închis la culoare, atunci decolorarea se va face în mai multe etape înainte de a obține rezultatul dorit. Părul fiecărei persoane este unic, iar amploarea daunelor provocate de decolorare poate să determine timpul de refacere completă a părului.

Reclamă

După câteva săptămâni sau chiar zile, este posibil să observi îmbunătățiri ale podoabei capilare. Dacă folosești produsele speciale de îngrijire, atunci poți observa o regenerare a păruluii după primele șase luni de la decolorare.

Timpul necesar de regenerare depind în principal de cât de repede crește părul, dar și de cât de bine este întreținut în această perioadă.

Procesul de regenerare completă pentru persoanele care s-au decolorat de la rădăcină poate dura chiar și doi – trei ani de zile.

Reclamă

Cum îți poți regenera părul după decolorare

În primele trei săptămâni după decolorare, părul tău este slăbit și susceptibil la rupere. Este important ca în această perioadă să folosești un sampon care să deschidă cuticula firului de păr și să o hidrateze cu mai multe uleiuri.

Totodată, specialiștii în beauty recomandă ca în această perioadă să-ți speli părul mai rar. Acesta ar trebui spălat la fiecare trei până la patru zile.

Spălarea părului cu o frecvență mai rară nu înseamnă renunțarea completă la rutina de îngrijire. Decolorarea părului face ca șuvițele să fie mult mai uscate așa că este important să folosești un balsam profund hidratant. Părul tău are nevoie de mai multă umiditate după decolorare.

Balsamurile hidratante vor ajuta suvițele slăbite și vor repara treptat părul decolorat. Nu doar balsamul joacă un rol cheie după decolorare, ci și măștile de păr. Este important să folosești o mască reparatoare cel puțin o dată pe săptămână, spun specialiștii de la InStyle.

Specialiștii spun că poți opta pentru măști hidratante din comerț sau pentru măști hidratante pe care le prepari la tine acasă. Indiferent de alegerea ta, masca nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire a părului hidratat.

Nu în ultimul rând, experții spun că este important să folosești protecție de păr și să reduci cât mai mult frecvența folosirii instrumentelor de înfrumusețare cu căldură.

Cum îți ajuți părul să se regenereze prin stilul de viață

Nu doar produsele de îngrijire joacă un rol important în regenerarea părului, ci și stilul de viață pe care îl ai. În perioada decolorării este important să te asiguri că bei suficientă apă.

Apa îți va hidrata corpul din interior spre exterior. Experții spun că dieta trebuie ajustată și ea. O dietă bogată în acizi grași omega-3, proteine, vitamina B12 și fier te va ajuta să ai un păr mult mai sănătos și strălucitor.

Somnul va juca și el un rol cheie în ceea ce privește regenerarea părului. În ceea ce privește obiceiurile de frumusețe, specialiștii spun că în această perioadă este recomandat să folosești apa călduță spre rece atunci când îți speli părul.

Totodată, experții recomandă să-ți ferești părul de razele directe ale soarelui și să-l protejezi de clorul folosit la piscină.

Nu în ultimul rând, specialiștii în beauty recomandă să folosești fețe de pernă din mătase pentru a reduce firele de păr care s-ar putea rupe în timpul somnului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și reprezintă zodia nefericită a lunii iulie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii iulie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii iulie 2024 se confruntă cu probleme în această perioadă. Astrologii susțin că zodia care va avea parte de clipe dificile pe parcursul acestei luni este reprezentată de Leu. Această zodie...
2
Dulceață de smochine fără zahăr în borcan cu linguriță
Rețete
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente
Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, le poți conserva la borcan, preparând rețeta de dulceață de smochine fără zahăr. Este o alternativă sănătoasă și...
3
femeie frumoasă îmbrăcată într-o bluză galbenă pe un fndal albastru deschis
Horoscop
Care sunt cele mai pretențioase zodii. Ce așteptări au de la viață
Acești nativi reușesc să întoarcă fiecare situație în favoarea lor. Află care sunt cele mai pretențioase zodii și vezi cum să le gestionezi comportamentul. Fiecare are acel prieten care își dorește fiecare lucru în...
4
Regele Felipe se salută cu fiica sa, Prințesa Leonor
Familia Regală
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer. Părinții mândri au avut emoții care au trecut dincolo de statutul lor...
5
cerul luminat de luna plină într-o noapte cu nori răzleți
Horoscop
Calendarul fazelor lunii în iulie 2024. Când e Luna Nouă și pe ce dată pică Luna Plină
Fiecare moment al astrului văzut pe cer este la fel de important. Află care este calendarul fazelor lunii în iulie 2024 și vezi cele mai deosebite momente. Atunci când este Lună Nouă este momentul...
PARTENERI
×