Reclamă

Masca de păr se aplică după balsam? Care e ordinea corectă a produselor

Cu siguranță ai foarte bine stabilită o ordine a produselor de îngrijire a pielii, dar când vine vorba de îngrijirea părului, lucrurile nu mai sunt la fel de bine puse la punct. Dacă și tu te-ai întrebat dacă masca de păr se aplică după balsam, te afli în locul potrivit.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 27 iunie 2024, 6:05

Sigur toată lumea știe că balsamul se aplică după spălarea părului cu șampon, dar când se aplică serurile și uleiurile de păr, masca sau spray-urile de protecție? Ai mai jos toate răspunsurile de care ai nevoie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Masca de păr se aplică după balsam

Produsele de îngrijire a părului sunt multe și de cele mai multe ori nu sunt integrate într-o rutină. Cu toate acestea, faptul că folosești mai multe produse de styling nu înseamnă că îți ajugi părul. Ordinea greșită poate face ca produsele să nu fie la fel de eficiente sau chiar să deterioreze firele.

Cunoașterea ordinii corecte de aplicare a produselor pentru păr este la fel de importantă ca și rutina ta de îngrijire a pielii. Produsele au beneficii diferite pentru părul tău. Doar ordinea corectă asigură o utilizare adecvată.

Deși fiecare tip de păr este unic, există câteva reguli generale care te vor ajuta să ai parte de cele mai bune rezultate. Când vine vorba de îngrijirea părului, specialiștii spun că ordinea corectă este șampon, balsam, mască și abia apoi produse de styling și spray-uri pentru textură.

Indiferent dacă utilizezi sau nu toate aceste produse odată, ordinea aplicării va rămâne mereu aceeași.

Reclamă

Șampon

Procesul de îngrijire a părului începe cu simpla spălare. Cu alte cuvinte, folosește un șampon și un balsam potrivite pentru tipul tău de păr. Indiferent dacă tipul tău de păr este fin și drept, gros și creț, vopsit sau nu, șamponul și balsamul potrivite pot evidenția textura naturală a părului.

Optează pentru un șampon pentru părul vopsit dacă ai părul vopsit, un șampon hidratant dacă ai părul uscat și deteriorat sau unul pentru volum dacă ai părul moale. De asemenea, este indicat să folosești un șampon de curățare cel puțin o dată pe săptămână pentru a sparge reziduurile care se pot acumula pe scalp.

Reclamă

Mască de păr

Specialiștii spun că masca de păr se aplică pe păr cu degetele, evitând scalpul. Ea se lasă să acționeze timp de 10 până la 15 minute înainte de a o clăti. Deși măștile de păr pot fi înlocuitoare pentru balsamul obișnuit, poți opta pentru ambele dacă părul este foarte uscat sau deteriorat.

Detangler

Produsele de styling nu își pot face foarte bine treaba peste fire de păr încâlcite. Așa că, este esențial să folosești un detangler imediat ce ai ieșit de la duș și înainte de a aplica orice altceva. Pe lângă uniformizarea porozității părului, acest lucru va ajuta, de asemenea, la eliminarea potențialelor ruperi care se pot întâmpla în timpul coafării. Detanglerul se aplică de la mijlocul părului până la vârfuri. Acesta nu se aplică pe scalp pentru că poate duce la îngrășarea rădăcinii.

Balsam și uleiuri pentru păr

După ce te-ai asigurat că șuvițele tale nu se mai încurcă, aplică un balsam hidratant. E important să faci acest lucru în timp ce părul este încă ud.

Uleiurile de păr pot fi folosite pe părul umed sau uscat. Dacă nu plănuiești să te coafezi cu un instrument ce emite căldură, acesta este momentul să le aplici, deoarece părul va absorbi în cele mai bune ingrediente. Cu toate acestea, dacă intenționezi să îți usuci părul sau să-l îndrepți cu placa, lucrurile stau un pic diferit. Aplicarea lui în acest moment poate duce la arderea firelor de păr în timpul coafării.

Spumă de păr

Pentru cele mai bune rezultate, aplică spumă direct la rădăcini dacă vrei mai mult volum. Asigură-tă că aplici produsul pe rădăcini până la jumătatea părului, evitând vârfurile.

Protector termic

Dacă intenționezi să-ți coafezi părul cu un instrument cu căldură cum ar fi uscătorul de păr, ondulatorul sau placa, este esențial să aplici acum un protector termic pentru a preveni deteriorarea. Pulverizează produsul pe tot părul. Apoi folosește cu un pieptene cu dinți fini pentru a te asigura că produsul este distribuit uniform. De la rădăcină până la vârf. După aceea, poți continua cu coafarea părului așa cum dorești.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024. Balanțele se întorc în trecut
Vara continuă cu succes pentru câteva dintre zodii. Citește horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024 și află despre ce este vorba. Cele 12 semne își vor găsi locul special alături de cei dragi. Leii...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
3
O femeie elf, într-o rochie albastră
Horoscop
Zodii care sunt testate de Univers în iulie 2024. Nativii care se pot confrunta cu provocări în perioada următoare
Ai mai jos lista cu zodii care sunt testate de Univers în iulie 2024. Deși provocarea se simte la fiecare pas pentru acești nativi, astrele îi vor ajuta să se reconecteze cu stima de...
4
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
5
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
PARTENERI
×