Reclamă

Cum poți face ca un parfum să persiste mai mult pe pielea ta. Sfaturi simple și utile

Iată cum poți face ca un parfum să persiste cât mai mult timp pe pielea ta. Ți-am pregătit o listă de sfaturi simple și accesibile care să te ajute. Dacă vrei ca parfumul preferat să îți persiste toată ziua pe piele sau să păstrezi mult timp o sticlă de parfum.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 14 iunie 2024, 6:45
O femeie îmbrăcată în roșu care se dă cu parfum
În ceea ce privește longevitatea unui parfum pe pielea ta și maximizarea aplicării, totul începe cu aplicarea corectă a parfumului / Shutterstock

Dacă investești într-un parfum grozav, este normal să ai anumite așteptări. Vrei ca acesta să miroasă minunat pe pielea ta cât mai mult timp. De asemenea, vrei să știi și că ultima pulverizare va mirosi la fel de plăcut și de memorabil ca prima.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți face ca un parfum să persiste

În ceea ce privește longevitatea unui parfum pe pielea ta și maximizarea aplicării, totul începe cu aplicarea corectă a parfumului. Țintește-ți punctele de puls, în mod ideal încheieturile mâinilor și gâtul, sau tamponează de la încheieturi pe gât.

Ideea aici este că pomparea sângelui prin aceste vene ajută la încălzirea parfumului. Astfel, creează o proiecție mai bună. Acesta este modul corect de a aplica colonia, dar asta nu înseamnă că este singurul mod de a asigura longevitatea pe tot parcursul zilei.

„Din păcate, fiecare parfum este diferit, la fel ca și pielea fiecăruia.”, spune expertul în parfumuri Emma Vernon. Așadar, uneori longevitatea unui parfum s-ar putea reduce la mai multe variabile unice pe care nu le poți controla, a adăugat aceasta. Iată care sunt sugestiile oferite de ea, pentru ca parfumul să persiste cât mai mult.

Hidratează-ți pielea

Reclamă

Pielea hidratată reține mai bine parfumul decât pielea uscată. Deci, dublează cantitatea de loțiune de corp după duș și înainte de culcare.

Aplică parfumul după duș

Dacă te întrebi cum poți face ca un parfum să persiste, aplică-l după duș. În acea etapă porii sunt deschiși, iar pielea este mai hidratată. Așa că este momentul ideal să te parfumezi, pentru ca acele molecule de parfum să se poată cuibări pe piele.

Reclamă

Ia în considerare alte produse parfumate

Verifică dacă parfumul pe care îl preferi este disponibil și sub formă de gel de duș, loțiune sau chiar detergent de rufe. Astfel, poți integra aceste produse în rutina ta și poți extinde parfumul, purtându-l sub toate formele.

Principalele moduri în care un parfum persistă

Este util să știi cum să faci parfumul să dureze mai mult timp. Deoarece nu toate parfumurile sunt create la fel, în ceea ce privește proiecția, sillage-ul sau longevitatea. Sillage-ul este urma de miros pe care un parfum o lasă în urma sa. Proiecția înseamnă cât de departe se difuzează un parfum într-un spațiu, în timp ce se află pe pielea ta.

De asemenea, în orice parfum, performanța acestuia este dictată de nivelul de uleiuri de parfum pe care îl conține. Dacă alegi ceva etichetat drept „apă de colonie”, atunci are un nivel destul de scăzut de uleiuri de parfum. Prin urmare, s-ar putea să nu reziste la fel de mult pe parcursul zilei sau să nu se pronunțe la fel de tare.

Un sfat specific de longevitate a parfumului este tendința recentă de a folosi „primeri de parfum”. Acesta este un strat de bază pe care îl aplici pe piele înainte de a pulveriza parfumul propriu-zis. Ingredientele și formulele acestora promit să ajute la amplificarea performanței parfumului.

Dar nu uita, totuși, că și parfumurile expiră. La fel ca toate celelalte produse din trusa ta de îngrijire. Asigură-te că îi verifici valabilitatea, dacă păstrezi deja de mult timp sticla de parfum.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care meditează în fața Lunii Pline din Capricorn
Horoscop
Zodii norocoase în timpul Lunii Pline din Capricorn. Nativii care se afirmă în fața celorlalți
Există unele zodii care sunt cu adevărat norocoase în timpul Lunii Pline din Capricorn 2024. Acești nativi se afirmă pe toate planurile și reușesc să aibă parte de multe reușite. Luna Plină în Capricorn...
2
cerc pentru horoscop cu toate zodiile pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Luna Plină în Capricorn pe 22 iunie 2024. Berbecii și Balanțele resimt efecte puternice
Nativii cu marcaj cardinal vor fi cei mai afectați de Luna Plină în Capricorn pe 22 iunie 2024. Este vorba despre nativii Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Vor exista atașamente puternice pentru fiecare zodie...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și privește apusul
Horoscop
Zodii destinate succesului. Nativii care reușesc să se afirme în orice circumstanțe
Astrologii spun că există anumite zodii care sunt destinate succesului. Acești nativi reușesc să se descurce în orice circumstanțe și se afirmă ori de câte ori au de întâmpinat o nouă provocare. Unele semne...
4
Suri Cruise face poze cu prietenii la balul de absolvire
Divertisment
Suri Cruise a avut balul de absolvire. Tânăra este de o frumusețe răpitoare. Tom Cruise nu a mai căutat-o de ani de zile
Suri Cruise a avut balul de absolvire. Tânăra este de o frumusețe răpitoare. Tom Cruise nu a mai căutat-o de ani de zile, dar ea este o tânără echilibrată. Fiica lui Katie Holmes a...
5
Porție de ciorbă de dovlecei cu borș în bol
Rețete
Ciorbă de dovlecei cu borș, delicioasă și răcoroasă
Această ciorbă de dovlecei cu borș este delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru zilele de vară, având un gust acrișor plăcut datorită borșului. Rețeta este ușoară și rapidă, iar ingredientele sunt dintre cele comune preparatelor...
PARTENERI
×