Când găsim un parfum pe care îl îndrăgim și dăm o sumă considerabilă de bani pe el, primul instinct este să-l folosești cu cât mai multă atenție pentru a-l păstra mai mult timp. Însă reticența de a folosi parfumul preferat pentru a nu-l consuma s-ar putea să-ți facă un deserviciu. Experții în beauty spun că parfumurile expiră.
Parfumurile expiră?
Ca orice produs de beauty, parfumurile expiră. Anumite soluții se pot modifica în timp și pot schimba mirosul parfumului preferat.
Experții în parfumuri îți împărtășesc câteva sfaturi pentru a identifica un parfum expirat.
Momentul expirării depinde de mai mulți factori. Printre cei mai comuni factori sunt cei care țin de ingredientele folosite și de momentul deschiderii.
Majoritatea producătorilor de parfum recomandă să renunți la sticluța de parfum după unul până la trei ani. De obicei aceste aspecte sunt menționate pe eticheta produsului achiziționat. Parfumurile nu se estompează în intensitate atunci când expiră, scrie Byrdie.
Totuși, mirosul tinde să devină oxidat, acru, uneori acid sau metalic sau cu note de plastic. Cu alte cuvinte, prea mult oxigen în interiorul sticlei de parfum poate modifica moleculele acestuia și poate afecta parfumul în general.
Oxidarea poate să întârzie în parfumurile care au note de vârf precum citricele. Anumite formule sunt mai predispuse la oxidare, fiind unul dintre motivele pentru care unele parfumuri rezistă mai mult.
Experții spun că parfumurile cu note lemnoase, chihlimbar și piele, au formule mult mai stabile și pot rezista mai mult timp. Pentru a ajuta la încetinirea procesului de oxidare a parfumurilor ce conțin note de citrice, experții recomandă depozitarea parfumurilor într-un loc răcoros.