Reclamă

Parfumurile expiră? Ce e important să știi despre valabilitatea acestui produs

Probabil și tu ai un parf uitat de multă vreme pe măsuța de machiaj. Există produse pe cere le folosim și de care cu greu ne putem despărți. Experții în beauty vin și ne explică dacă parfumurile expiră. Află de la aceștia cum îți dai seama dacă produsul tău mai poate fi folosit.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 25 aprilie 2024, 5:42 / Actualizat: 25 aprilie 2024, 10:38
O femeie frumoasă care își aplică parfum pe încheietura mâinii
Experții în beauty vin și ne explică dacă parfumurile expiră. Află de la aceștia cum îți dai seama dacă produsul tău mai paote fi folosit / Shutterstock

Când găsim un parfum pe care îl îndrăgim și dăm o sumă considerabilă de bani pe el, primul instinct este să-l folosești cu cât mai multă atenție pentru a-l păstra mai mult timp. Însă reticența de a folosi parfumul preferat pentru a nu-l consuma s-ar putea să-ți facă un deserviciu. Experții în beauty spun că parfumurile expiră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Parfumurile expiră?

Ca orice produs de beauty, parfumurile expiră. Anumite soluții se pot modifica în timp și pot schimba mirosul parfumului preferat.

Experții în parfumuri îți împărtășesc câteva sfaturi pentru a identifica un parfum expirat.

Momentul expirării depinde de mai mulți factori. Printre cei mai comuni factori sunt cei care țin de ingredientele folosite și de momentul deschiderii.

Majoritatea producătorilor de parfum recomandă să renunți la sticluța de parfum după unul până la trei ani. De obicei aceste aspecte sunt menționate pe eticheta produsului achiziționat. Parfumurile nu se estompează în intensitate atunci când expiră, scrie Byrdie.

Reclamă

Totuși, mirosul tinde să devină oxidat, acru, uneori acid sau metalic sau cu note de plastic. Cu alte cuvinte, prea mult oxigen în interiorul sticlei de parfum poate modifica moleculele acestuia și poate afecta parfumul în general.

Oxidarea poate să întârzie în parfumurile care au note de vârf precum citricele. Anumite formule sunt mai predispuse la oxidare, fiind unul dintre motivele pentru care unele parfumuri rezistă mai mult.

Experții spun că parfumurile cu note lemnoase, chihlimbar și piele, au formule mult mai stabile și pot rezista mai mult timp. Pentru a ajuta la încetinirea procesului de oxidare a parfumurilor ce conțin note de citrice, experții recomandă depozitarea parfumurilor într-un loc răcoros.

Reclamă

Cum îți dai seama dacă parfumul tău a expirat

Specialiștii spun că există o schimbare notabilă a mirosului notei de vârf. Aceasta este rpima care s escimă prima dată.

Totodată, mai poate să apăra o schimbarea culorii lichidului din interiorul sticlei tale. Majoritatea parfumurilor au o nuanță gălbuie și atunci când expiră aceasta poate deveni maro închis. Parfumurile vor expira în funcție de notele pe care le conțin, scrie Parade.com.

Parfumurile cu citrice sunt mai predispuse la oxidare. Parfumurile cu conținut ridicat de alcool tind să reziste mai mult, spun cei de la parade.com. Alcoolul împiedică oxidarea moleculelor aromatice.

Alcoolul este un conservant cheie pentru ingredientele din parfum, spun specialiștii. Venețienii sunt cei care au inventat această tehnică și au început comercializarea parfumurilor.

Ține cont de faptul că parfumurile naturale tind să se estompeze mai rapid. Moleculele naturale sunt de obicei mai puțin stabile decât cele sintetice.

Cum poți ajuta parfumul să reziste mai mult

Pentru a ajuta parfumul s reziste mai mult timp este important să respecți câteva reguli generale. Încearcă să ferești parfumul de lumina soarelui.

Lumina descompune moleculele unui parfum și face compoziția acestuia instabilă. Căldura este un alt factor care poate afecta valabilitatea produsului tău.

Căldura va descompune moleculele de parfum și le va modifica structura chimică. Parfumul ar trbui păstrat le o teperatură sub 15 grade Celsius. S

pecialiștii recomandă evitarea depozitării parfumurilor în baie. Un alt sfat pentru a prelungi viața unui parfum este să-i păstrezi sticluța originală. Decantarea frecventă a parfumurilor în tuburi mai mici, perfecte pentru călătorii, poate fi o practică care ajută la oxidarea rapidă a parfumului.

Evită aceste tactici dacă vrei ca parfumul tău să reziste mai mult. Descoperă mai multe și despre zonele în care e recomandat să aplici parfum. Află cum îl poți ajuta să reziste mai mult timp pe piele.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×