Reclamă

Lucruri care te trădează la prima întâlnire. Cum îți crești șansele să faci o impresie bună

O întâlnire romantică se anunță plăcută și incitantă, însă în același timp îți poate aduce și nesiguranță. Vrei să faci impresie bună la prima ta întâlnire cu un potențial partener? Află de la specialiști spre ce anume ar trebui să-ți focusezi energia. Iată care sunt acele lucruri care te trădează imediat la prima întâlnire.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 27 mai 2024, 6:50

Experții în dating dezvăluie toate lucrurile la care trebuie să fii foarte atentă la o primă întâlnire. Atât cele bune, cât și cele care pot lăsa o impresie ușor nefavorabilă. Nu ai motive de îngrijorare, le poți corija cu puțin efort dacă este cazul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lucruri care te trădează imediat la prima întâlnire

Potrivit expertului în dating Damona Hoffman, poziția corpului îi va semnala partenerului dacă ești sau nu interesată de acesta.

De regulă dacă ești atras de cineva, te apleci involuntar în timp ce îți vorbește și cauți oportunități pentru ușoare atingeri aparent întâmplătoare, citată de HuffPost.

Postura este un alt aspect pe care cel cu care te întâlnești îl va remarca imediat. Încrederea de sine este vitală atunci când vrei să faci o impresie excelentă unei persoane nou întâlnite. Dacă stai dreaptă cu capul ușor în sus emani încredere în sine.

Însă dacă ai o postură incertă, iar capul tău atârnă, ai șanse mari să lași impresia unei stime de sine scăzute. La fel de relevant este inclusiv modul în care stai așezată.

Reclamă

Expresiile faciale

Faci imediat și menții contactul vizual, zâmbești autentic? Sau privirea ta e evazivă, cu o expresie inconfortabilă? Sunt tot atâtea semne ale încrederii în sine sau lipsei ei. A privi pe cineva în ochi creează un sentiment al conexiunii. Evitarea contactului vizual îl poate face să te simtă distantă și dă o notă stânjenitoare.

În mod similar, un zâmbet cald poate șterge tensiunea difuză a unei prime întâlniri, completează experta. Zâmbetul indică faptul că te simți confortabil cu el, că ești that relaxată și dorești ca și el să se simtă astfel.

Reclamă

Pentru a lăsa o primă impresie bună, expertul în online dating Joshua Pompey sugerează „crearea aurei cuiva fericit și mulțumit cu viața sa”. Poți face asta apelând la zâmbet, entuziasm și un limbaj deschis al corpului. Astfel vei crea o atmosferă vibrantă, plină de energie pozitivă.

Dacă ești o persoană îngrijită

O femeie îngrijită și cochetă va face întotdeauna impresie. Indiferent dacă alegi o ținută sport, una casual sau una elegantă, esențială este atitudinea.

Dacă transmiți despre tine că te consideri o femeie îngrijită, și completezi impresia cu un parfum ca o semnătură, transmiți respect de sine, dar și respect pentru cei din jur.

Ținuta

Pentru prima întâlnire, experții recomandă să alegi stilul care te definește. Astfel vei transmite destul de multe despre personalitatea ta reală.

A fi bine îmbrăcat nu înseamnă obligatoriu să porți o ținută scumpă, ci să alegi una potrivită pentru acea ocazie. Desigur că nu te poți prezenta într-o ținută office sau într-una excesiv de provocatoare, însă poți opta pentru cea care știi că te pune în valoare.

Cât de mult vorbești despre tine

„Curge” conversația sau se împotmolește? Dacă bărbatul cu care te întâlnești nu te lasă să scoți un cuvânt, ar trebui să îți pui semne de întrebare. Știe să asculte sau doar îi place să vorbească despre el?

Este important să acorzi atenție întrebărilor pe care ți le pune. Partenerul va remarca destul de repede dacă ești curioasă să afli anumite lucruri specifice despre el sau dorești doar să faci conversație.

Bunele maniere

Dacă întâlnirea are loc la un bar sau un restaurant, partenerul va remarca rapid cât de politicos interacționezi cu oamenii de acolo și invers. Felul în care se poartă cu chelnerii, de exemplu, spune multe despre caracterul său.

De asemenea, fii antetă și la comportamentul său. Dacă îți deschide ușa la intrare ori dacă te întreabă unde preferi să vă așezați. Multe din comportamentele aparent simple spun multe despre compatibilitatea dintre voi.

Cum îl faci să se simtă

Tipul cu care te vezi va remarca cu siguranță culoarea ochilor tăi sau trăsăturile faciale exacte. Însă va fi curios și la modul în care îl faci să se simtă. Simți că ai spus ceva care l-a alertat? Sau dimpotrivă, că îi stârnești și mai mult interesul?

Concentrarea pe atmosfera întâlnirii și sentimentul de conexiune emoțională este foarte important pentru anticiparea tipului vostru de relație.

Ce nu va observa partenerul la prima întâlnire

Nu are sens să îți faci griji pentru acele lucruri pe care partenerul este puțin probabil să le remarce. Iată la ce să fii atentă, potrivit sursei citate.

Defecte fizice minore

Poate ești conștientă de anumite imperfecțiuni ca un dinte strâmb, câteva kilograme în plus sau o mică cicatrice. Însă el nu le va acorda prea multă atenție, și nici tu nu ar trebui să le acorzi. Ce contează este vibrația dintre voi și modul în care se simte alături de tine.

Cât de trendy e ținuta ta

Cel cu care ai ieșit prima oară cel mai probabil nu va fi foarte atent la alegerile tale vestimentare. Cu atât mai puțin dacă sunt la modă sau nu sau dacă porți anumite branduri. Va fi însă atent la impresia de ansamblu.

Asigură-te că ținuta pe care ai ales-o este într-o condiție bună, e suficient  ca să transmiți informații despre stilul tău.

Cuvintele pe care le rostești

Când vine vorba de comunicare, postura, zâmbetul și tonul vocii vor conta enorm. Cuvintele exacte pe care le rostești sunt mai puțin importante.

Deși evident că vrei să eviți un limbaj prea direct sau dimpotrivă, prea impersonal, ceea ce contează este abilitatea ta de a asculta și fluxul conversației. Modul în care spui este mult mai important decât ceea ce spui. Află totuși ce întrebări ar fi bine să pui la prima întâlnire.

Din fericire, majoritatea lucrurilor menționate anterior le poți remedia. Sunt 100% în controlul tău și le poți îmbunătăți. Primul lucru de care ai nevoie este să fii cât se poate de prezentă, relaxată și autentică. Nu are sens să îți faci grii pentru orice detaliu.

O recomandare inspirată de la experții în dating este ca în ajunul marii întâlniri să faci ceva care te face să te simți extraordinar.

Să asculți muzica preferată, să scrii în jurnal, să pictezi, orice te reprezintă în tot ceea ce ai mai bun de oferit. Ajunsă la întâlnire, fii atentă la cele 4 semne inconfundabile că ți-ai găsit sufletul pereche.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză porționată pe farfurie, alături de platoul cu ruladă, un dovlecel și usturoi
Rețete
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă....
2
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
4
portret al unei fete care zâmbește pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Vezi dacă te numeri printre ele
Atunci când planetele se aliniază, nativii au parte de zile perfecte. Află care sunt acele 3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Cu Mercur cu Rac ce vine alături de Saturn în...
5
O femeie care bea cafeaua la geam, îmbrăcată într-un halat alb
Horoscop
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers
În timpul conjuncției Lunii cu Pluto, schimbarea este inevitabilă. Pe 24 iunie 2024 a avut loc o schimbare majoră care a influențat tranzitele cosmice. Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare...
PARTENERI
×