Reclamă

Ce să faci ca părul tău să miroasă mereu frumos: trucuri pentru un păr curat

Felul în care arăți te reprezintă și îți influențează starea de spirit. Fie că vorbim despre ținută sau despre o coafură îngrijită, pășești mai încrezătoare atunci când arăți bine. Află de la specialiști ce să faci ca părul tău să miroasă mereu frumos.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 10 iunie 2024, 6:59
O femeie care se află la salon și este aranjată de un specialist pentru a avea părul aranjat și cu un miros plăcut
Felul în care arăți te reprezintă și îți influențează starea de spirit. Află de la specialiști ce să faci ca părul tău să miroasă mereu frumos / Shutterstock

Te-ai simțit stânjenită atunci când ai îmbrățișat pe cineva și părul tău avea un miros neplăcut. Este timpul să uiți de aceste momente. Ți-am pregătit o listă cu trucuri pentru un păr curat și fresh în fiecare zi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să faci ca părul tău să miroasă mereu frumos

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți reevaluezi rutina de spălare a părului. Dacă ceea ce ai încercat pănă acum nu a funcționat, încearcă să-ți speli părul cu o zi mai devreme decât ai face-o în mod normal.

Nu există o regulă fermă cu privire la cât de des să te speli, deoarece fiecare persoană are un biom unic și va avea nevoie de spălare într-un ritm diferit.

Cu toate acestea, o regulă generală de bază este să își speli părul la fiecare două-trei zile. Părul gros și ondulat sau creț tinde să fie uscat, în timp ce părul fin poate fi mai gras, așa că ajustează-ți rutina în funcție de textura părului tău.

 „Nu există o recomandare generală. Dacă aveți un scalp gras, atunci este necesară spălarea zilnică. Unele persoane cu părul uscat sau cu părul creț se pot spăla mult mai rar fără probleme.”, a declarat Dr. Carolyn Goh, medic dermatolog, citată de The List.

Reclamă

Folosește ulei sau parfum de păr

Ți s-a întâmplat să folosești parfumul obișnuit pentru a îți reîmprospăta părul înainte să ieși pe ușă. Există însă o distincție importantă între parfumul obișnuit și parfumul de păr. Parfumul de păr este făcut special pentru a completa părul. Unele formulări conțin agenți de strălucire și de condiționare, astfel încât ajută la înmuierea părului, în timp ce miroase minunat. Acesta este unul dintre cele mai accesibile trucuri pentru un păr curat zilnic, potrivit specialiștilor.

O altă opțiune pentru a îți menține părul cu un miros proaspăt este folosirea uleiului de păr parfumat. Este posibil să folosești uleiul pentru a restaura și repara părul uscat. Dacă alegi un ulei cu un parfum cu miros dulce, te va ajuta ca părul să miroasă curat câteva zile.

Reclamă

Curăță-ți cât mai des și parfumează-ți instrumentele de styling

Deși părul tău poate fi spălat și parfumat în mod regulat, trebuie să te asiguri că tot ceea ce îți atinge părul este curățat în mod regulat.

Acest lucru este valabil mai ales pentru periile de păr, deoarece atunci când părul se adună, poate reține mirosuri care pot să îți murdărească părul de fiecare dată când le folosești, spun cei de la Parade.com.

Periile de păr rețin o mulțime de particule nedorite, care nu numai că pot duce la un miros neplăcut, dar pot provoca și acumularea de bacterii și ciuperci. Așadar este recomandat să le speli o dată pe săptămână.

Ai grijă în fiecare zi de tine și de aspectul părului tău. Nu este nimic mai frumos pentru o femeie decât să primești complimente din partea celor din jur.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
2
O femeie care se privește în oglindă și se îmbrățișează în timp ce își spune o afirmație puternică
Horoscop
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă. Care este cel mai nou trend în manifestare
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă, așa sună cel mai recent îndemn al experților în manifestare. Trendul a devenit viral în mediul online și nu...
3
Eiza Gonzalez ia masa alături de noul ei iubit
Divertisment
Eiza Gonzalez are un nou iubit. Cine este bărbatul care a ajuns la inima superbei actrițe
Eiza Gonzalez are un nou iubit. Actrița a fost fotografiată în Notting Hill alături de bărbatul care se pare că i-a câștigat inima frumoasei actrițe. Partenerul ei actual este modelul Guy Binns. Vedeta de...
4
Pietrele zodicale aranjate pe un calendar al zodiilor pentru a ilustra puterea acestora
Horoscop
Cum poți să folosești puterea pietrelor zodiacale în favoarea ta. Sfaturi simple și utile
Semnele zodiacale pot avea un impact major asupra noastră. Descoperă cum poți să folosești puterea pietrelor zodiacale în favoarea ta. Aceste sfaturi te vor ajuta să manifești în Univers tot ceea ce îți dorești....
5
Porție de ciorbă de dovlecei cu borș în bol
Rețete
Ciorbă de dovlecei cu borș, delicioasă și răcoroasă
Această ciorbă de dovlecei cu borș este delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru zilele de vară, având un gust acrișor plăcut datorită borșului. Rețeta este ușoară și rapidă, iar ingredientele sunt dintre cele comune preparatelor...
PARTENERI
×