SPF face referire la crema de protecție solară. În teorie, o protecție solară SPF 50 ar permite utilizatorilor să se expună unui grad mai mare de căldură. Cremele solare cu SPF ridicat ar trebui să te protejeze mai bine decât cele cu un grad de protecție mai mic. Totuși, specialiștii spun că lucrurile nu stau chiar așa.
Care este diferența dintre SPF 30 și 50
Oamenii care folosesc o cremă de protecție solară cu SPF 50 au de multe ori un sentiment fals de siguranță. SPF-ul unei creme este o măsură a cât de bine te protejează aceasta de arsurile solare.
Crema solară SPF 30 admite 1/30 din radiația UV (ultravioletă) ambientală, SPF 50 admite 1/50 și așa mai departe.
Cremele de protecție solară trebuie aplicate într-un strat generos pentru a obține protecția menționată pe etichetă. Specialiștii spun că nicio protecție solară nu va oferi protecție 100% împotriva razelor UV.
Medicii dermatologi recomandă un SPF cu un spectru larg de protecție, rezistent la apă, SPF 30 sau mai mult.
SPF 50 oferă o protecție puțin mai bună împotriva radiațiilor UV decât SPF 30.
SPF 50 poate bloca 98% din radiațiile UV, în timp ce SPF 3 poate bloca doar 96,7%, spun cei de la Cancer Council WA. Este important să iei in considerare și modul de aplciare al cremei de proetecție solare. Cremele de protecție solară SPF 30 și SPF 50 trebuie aplicate într-un strat generos și reaplicate la fiecare două ore.
Totodată, sunt importante și alte măsuri de protecție împotriva soarelui, cum ar fi îmbrăcămintea adecvată, pălăriile și umbrelele de soare.