Perioada de iarnă este perfectă pentru a inunda bucătăria cu aroma merelor coapte. Însă ce este mai bun decât un simplu măr copt cu scorțișoară? O rețetă de plăcintă cu mere poate fi perfectă pentru a-i strânge pe cei dragi împreună la masă.
Ingredientul care schimbă complet gustul plăcintei cu mere
Plăcinta cu mere ne transpune pe mulți dintre noi în perioada copilăriei. Momentele calde în care bunicile sau mamele pregăteau aluatul pufos și umplutura aromată. Deși multe persoane cred că aluatul plăcintei este vedeta, secretul se află de fapt în umplutura ușor caramelizată.
Este important să alegi cele mai bune mere pentru un desert aromat. De altfel, există o mulțime de variații ale rețetei de plăcintă cu mere, însă noi ți-o oferim pe cea care are un ingredient secret. Plăcinta de mere, cu aluat sau cu foi făcute în casă, este o delicatesă a sezonului rece.
Plăcinta cu mere se poate prepara sub forma ruladei sau cu foile pe tavă. Indiferent de varianta pe care o alegi, important este să fii atentă la umplutură. Plăcinta cu mere are nevoie de o umplutură care să ofere echilibrul între dulce și acrișor.
Merele trebuie să confere acea textură moale, dar ușor crocantă. Pentru că merele care se sfărâmă prea ușor nu vor fi niciodată potrivite pentru rețetă. Ele vor umezi foile plăcintei și nu-i vor oferi acea textură specială. Alege merele din soiul Granny Smith pentru o plăcintă reușită.
Acestea au o textură fermă, iar gustul acrișor va contrasta cu aluatul dulce. Dacă nu ai găsit mere Granny Smith, atunci poți încerca cu Golden Delicious. Cum secretul se află în umplutură, nu uita că ingredientul care schimbă complet gustul plăcintei cu mere este scorțișoara. Mai jos găsești rețeta pas cu pas.
Plăcintă cu mere de post
Plăcinta cu mere nu trebuie să lipsească de pe masa ta. Pentru că perioada postului de iarnă a început de pe 15 noiembrie, ne-am gândit la o rețetă potrivită pentru tine.




















