Nu trebuie să fii un bucătar profesionist pentru a pregăti rețeta de chiftele a bunicii. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și de unul secret pentru a le face crocante la exterior și moi la interior. Chiftele pot fi servite cu o mulțime de garnituri delicioase. Cel mai adesea sunt cerute alături de o porție de piure sau de cartofi natur.
Ingredientul care te ajută să prepari cele mai bune chiftele
Gospodinele iscusite cunosc ingredientul secret pentru a prepara cele mai bune chiftele. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a obține preparate delicioase. Ai nevoie de puțină carne tocată și un ingredient special pentru a-i schimba complet gustul acestui preparat. Pesmetul este ingredientul secret folosit pentru a obține cele mai bune chiftele, spun specialiștii.
Nu ai nevoie de foarte mult, însă acesta este ideal pentru a fi adăugat în umplutura chiftelelor. În felul acesta vei preveni ca preparatul tău să fie mult prea uscat, mai mult, pesmetul va absorbi celelalte arome din umplutura chiftelelor și va ajuta la eliberarea aromelor în timpul prăjirii.
Se recomandă aproximativ trei – patru linguri mari de pesmet pentru fiecare kilogram de carne tocată folosită.
Descoperă și ingredientul secret care îți face chiftelele aurii și pufoase.
Nu uita să adaugi în compoziție și ouă. Acestea ajută la omogenizarea ingredientelor și le face să devină gata pentru a fi prăjite. Descoperă în cele ce urmează și rețeta clasică pentru preparare a chiftelelor cu carne și legume.
Cum prepari chiftele din carne de porc cu legume
Pentru pregătirea chifteluțelor vei avea nevoie de câteva ingrediente simple: