Toamna este perioada în care gospodinele se pregătesc intens pentru iarnă și pun la punct ultimele amănunte pentru a prepara cele mai bune rețete de murături. Gogoșarii murați nu lipsesc din bucătăria românilor, iar toamna este momentul oportun pentru a te ocupa de ei.
Ingredientul secret pentru cei mai buni gogoșari murați
Atunci când vine vorba de gogoșarii murați, gospodinele trebuie să adauge acest ingredient secret pentru a obține cel mai bun gust.
Pentru început trebuie să te asiguri că alegi gogoșarii potriviți pentru a-i pune la borcane. Alege întotdeauna gogoșarii tari și cărnoși.
Aceștia își vor păstra textura chiar și după procesul de fermentare. Încearcă să alegi gogoșarii care au dimensiuni similare și o culoare aprinsă.
Culoarea determină cât de copt este gogoșarul și dacă este potrivit pentru a fi pus la murat. Evită gogoșarii care au lovituri, pete sau mici crăpături.
Ingredientul pe care trebuie să-l pui în borcanul gogoșarilor murați este hreanul.
Rădăcina de hrean nu trebuie să lipsească din rețeta ta pentru a avea parte de un gust delicios. Rădăcina trebuie bine curățată și spălată, iar mai apoi tăiată în fâșii grosuțe.
Mai jos îți oferim ingredientele pentru gogoșari în oțet, fără fierbere și fără conservanți.