Reclamă

Interviu CaTine La Masculin cu Emilian: „Pasiunea te ajută să evoluezi și să ajungi de succes”

Emilian este un artist complet, iar acest statut l-a obținut în urma efortului continuu pe care l-a depus pentru a-și vedea visul devenit realitate. Pe lângă proiectele muzicale în care este implicat, cântărețul face echipă cu WRS în sezonul 18 al show-ului de televiziune Te cunosc de undeva!. Deși are un program încarcat, Emilian și-a făcut timp pentru a participa la o sesiune rapidă de întrebări. Te invităm să-l descoperi în postura de invitat într-un interviu din seria CaTine La Masculin cu Emilian.

Publicat: 31 octombrie 2022, 16:19 / Actualizat: 1 noiembrie 2022, 10:10

Modestia este un termen care l-ar putea caracteriza perfect pe Emilian. În ciuda succesului de care se bucură, acesta rămâne în continuare un artist care vrea să evolueze constant. Emilian știe că la baza succesului său stau pasiunea, experiența, dedicarea și perseverența. Artistul ne-a împărtășit câteva din secretele sale de scenă, dar și detalii din viața personală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interviu CaTine La Masculin cu Emilian

Emilian este un artist în adevăratul sens al cuvântului. Pasiunea sa cea mai mare este muzica, iar acest lucru l-a ajutat să se remarce încă din copilărie. Deși a fost un băiat tăcut, cu foarte puțini prieteni, Emilian a avut întotdeauna alături muzica. Pasiunea lui cea mai mare s-a transformat în realitatea pe care o trăiește în prezent.

– Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?
– Nu știu. Puțin nebun, dar în mare parte destul de echilibrat. Aș putea spune că sunt puțin tipicar.

– Cine a fost copilul Emilian?
– Copilul Emilian a fost un băiat grăsuț din orașul Iași. Era un copil  introvertit. A studiat la chitară și nu prea făcea nimic interesant. Nu am fost niciodată o persoană extrovertită, dar acum se schimbă lucrurile în interiorul meu. Încep să-mi doresc mai multă interacțiune cu oamenii.

– Spune-ne câteva cuvinte despre locul tău natal și cum te-a modelat.
– Nu știu cum m-a modelat locul, mai mult m-au modelat persoanele. În Iași am cunoscut niște oameni care au rămas foarte importanți pentru mine. Un om care m-a format din punct de vedere muzical și personal a fost profesorul meu de chitară, domnul Constantin Lazăr.

Reclamă

Cum ar fi arătat viața lui Emilian dacă nu ar fi fost artist

Cum muzica i-a ghidat fiecare pas, Emilian spune că nu se vede făcând altceva. Dacă ar fi să o ia de la capăt, el ar alege același drum cu la fel de mult entuziasm. Deși nu i-a fost niciodată ușor, Emilian a învățat că succesul se clădește gradual, iar acest lucru l-a ajutat să rămână mereu ancorat în realitate.

– Ce meserie ai avut înainte de a fi cântăreț?
– N-am avut nicio meserie. Asta am făcut tot timpul. Tot ce a fost legat de sfera muzicală, eu asta am făcut. Îmi câștigam pâinea din scris de partituri. Am ajutat alți oameni cu informațiile mele. Mai făceam meditații la chitară, lecții de teorie.

Reclamă

– Dacă nu ar fi muzica, ce altceva ai face?
– Cred că dacă nu ar fi muzica aș face tot ceva creativ. Nu știu, poate video. Ceva ce ține de creativitate. Poate aș scrie cărți, poezii, aș face filme. Actoria îmi place foarte mult.

Urmărește mai jos un interviu CaTine la Masculin cu Emilian!

Emilian și-a construit cariera pas cu pas

Faima și celebritatea nu au reușit să-l schimbe foarte mult pe Emilian. Chiar dacă a devenit mult mai cunoscut cu fiecare an, artistul spune că în esență este același om. Experiențele profesionale l-au ajutat să evolueze și să ofere publicului și mai mult din trăirile personale în interpretările de pe scenă.

– Îți amintești cum ai cheltuit primii bani câștigați?
– Da! Ai mei mi-au cumpărat când eram mai mic o clapă la mâna a doua și niște boxe vechi. Pe acelea le-am avut la început și mă jucam la pian. Din primii bani câștigați, la un concurs de muzică, mi-am luat niște boxe de studio și o clapă de studio.

– Cum s-au schimbat relațiile de prietenie după ce ai devenit cunoscut?
– N-am avut prieteni. Acum am doi mari și lați. Mi-a lipsit în viața mea acel prieten pe care știu că îl pot suna la orice oră. Nu prea am avut.

– Cum este să fii concurent la Te cunosc de undeva! și care este cel mai greu lucru acolo?
– Mi-am dorit foarte mult să am experiența asta. Acum, după ce o trăiesc, mi-aș dori să o am în fiecare an dacă se poate. E ceva foarte mișto. Eu sunt un tip competitiv, iar asta mă pune în situații pe care nu mi le-am imaginat niciodată. N-am visat vreodată că trebuie să mă duc la sală pe tocuri, să fac tot lucruri de genul care sunt diferite. Mai descoperi și tu ce poți să faci, ce nu poți să faci. Așa îți învingi niște temeri. E o experiență pe care mă ajută ca om, dar și ca artist.

Familia este cea care i-a fost mereu alături

Concurentul de la Te cunosc de undeva! spune că nimic din ce trăiește astăzi nu s-ar fi întâmplat fără sprijinul și susținerea familiei sale. Emilian este recunoscător pentru tot ceea ce are, dar și părinților care l-au susținut necondiționat. De altfel, artistul ne-a povestit mai multe despre relația strânsă pe care o are cu familia sa. Un alt cântăreț la fel de apropiat de familia sa este Johny Romano. Te invităm să descoperi mai multe despre el într-un interviu CaTine La Masculin cu Johny Romano

– Ce rol a jucat familia în ascensiunea ta profesională?
– Familia m-a ajutat mult. Le-am spus că nu o să câștig bani și că am nevoie de ajutorul lor din punct de vedere financiar. Ei m-au ajutat. Fără ei aș fi ajuns mai târziu în momentul în care sunt acum.

– Există o amintire care te emoționează cel mai tare cu mama ta?
– Momentul ăla în care am fost în bootcamp la X Factor și nu mi-am dat seama că era mama mea în public. Atât de concentrat am fost. A fost emoționant pentru că nu mă așteptam să fie în public, mai ales că ea nu poate să piardă o zi de muncă atât de ușor. Însă a venit de la Iași la București pentru a mă vedea la concurs.

– Care este definiția unei femei puternice?
– Femeia care e sinceră cu ea și care este umană. O femeie puternică e stăpână pe ea și știe ce vrea. O femeie puternică e deschisă și empatică. Femeia puternică trebuie să fie vulnerabilă. 

Emilian nu s-a schimbat după ce a devenit cunoscut

– Ce s-a schimbat în tine după ce ai ajuns un artist cunoscut?
– Nu mă consider atât de cunoscut. Nu sunt Michael Jackson. Sunt același, nu s-a schimbat nimic. Eu nu simt în mine nicio schimbare. Mi-am pus doar niște haine mai frumoase sau am devenit mai bun în scris, în rest nu m-am schimbat cu nimic. Am aceleași principii. Eu mă hrănesc dintr-un concert, din doi oameni care îmi spun că îmi ascultă muzica. Oamenii aia pe mine mă hrănesc emoțional. Banii sunt doar o unealtă cu care poți să supraviețuiești și cu care să-ți poți face plăcerile.

– Dacă ai putea să influențezi populația feminină prin muzică, în ce direcție ai vrea să o faci?
– Eu în piesele mele vorbesc în general despre iubirea sinceră. Acea iubire care e de zi cu zi. Acea relație simplă, aia cu certuri, în care e bine, în care râzi, în care plângi. Mi-ar plăcea ca lumea, în general, să aibă grijă mai mult la această superficialitate în care trăim.

– Experiența dictează reușita sau pasiunea?
– Pasiunea este motorul care te ajută să evoluezi și să ajungi de succes, dar cred că și experiența contează. După doi ani de pandemie în care nu au fost concerte, eu mă resimt. Mi-am dat seama că nu mai am aceeași lejeritate în a susține concertul, contează mult experiența.

– Unde crezi că a fost punctul de creștere în cariera ta?
– Un prim pas a fost X Factor. Acolo au văzut oamenii cine sunt și ce pot să fac. Ulterior nu cred că a existat un singur moment. Mi se pare că fiecare zi care trece mă aduce mai aproape de ceea ce mi-am propus. Treaba asta nu s-a întâmplat peste noapte, dar eu sunt mulțumit așa. Fundația e mult mai bine construită așa. E mai greu să te ia valul așa.

Detalii mai puțin cunoscute despre Emilian

Emilian a fost în copilărie un tânăr introvertit. Cu timpul și-a dat seama că iubește să fie înconjurat de oameni și să le cunoască poveștile. În ciuda faptului că viața sa este destul de vizibilă publicului, Emilian este în continuare o persoană rezervată. Totuși, cântărețul ne-a răspuns curiozităților și ne-a oferit mai multe detalii mai puțin cunoscute despre el și stilul său de viață.

– Ai schimba ceva la copilăria ta?
– Cred că mi-ar fi plăcut să fiu puțin mai prietenos. Mi-ar fi plăcut să pot să interacționez mai mult cu copiii. Eram așa în treaba mea și cumva îmi pare rău.

– Ai un obicei de care ai vrea să scapi?
– Rigiditatea pe care o am atunci când îmi fac programul. Mi-ar plăcea să nu mă mai gândesc atât de mult. Evoluția mea se bazează pe muncă și pe ceea ce reușesc să fac în fiecare zi.

– Ai un ritual înainte de a intra pe scenă?
– Intru într-o transă în care nu-mi place să mai interacționez cu oamenii. Încerc să-mi conserv acea emoție și nu mai sunt așa de deschis.

– Ce ai vrea să rămână în mintea oamenilor despre tine?
– Aș vrea să știe că poți să faci tot ce îți dorești cu multă muncă. Să fii mereu sincer, e foarte important să înveți să fii sincer tu cu tine. Asta e cel mai important. Aș vrea să mă știe lumea pentru ceea ce sunt.

Dacă ești curioasă să-l vezi pe scenă, Emilian poate fi urmărit în show-ul Te cunosc de undeva! | Sezonul 18. Emilian oferă spectacole incredibile alături de colegul său de echipă WRS. Gala emisiunii Te cunosc de undeva! este difuzată sâmbătă, de la 20:00, la Antena 1.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×