Reclamă

Interviu CaTine La Masculin cu Dorian Boguţă: „Este foarte important să te mulțumești cu ce ai”

Dorian Boguță se numără printre cei mai cunoscuți actori din România. Acesta s-a născut în Chișinău, acolo unde și-a început și cariera. De-a lungul timpului, a jucat nenumărate roluri în piese celebre, iar în 1999 a decis ”să înceapă viața de la minus doi”. Actorul s-a mutat la București, aspirând în continuare la o carieră de succes ca actor. Munca, efortul și dedicarea l-au ajutat să fie unul dintre cei mai apreciați actori. Te invităm să descoperi mai multe într-un interviu CaTine La Masculin cu Dorian Boguţă.

Publicat: 10 octombrie 2022, 15:39 / Actualizat: 11 octombrie 2022, 10:57

Dorian Boguță este, în general, foarte discret și preferă să lase talentul și cariera sa să vorbească de la sine. Despre viața personală povestește rareori, însă de această dată l-am convins să ne dezvăluie câte puțin despre povestea sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interviu CaTine La Masculin cu Dorian Boguţă

Dorian și-a construit o carieră de succes la Chișinău, însă a fost întotdeauna genul de bărbat care a muncit din greu pentru visul său. Acesta nu s-a mulțumit cu puțin și a luptat pentru a își atinge obiectivele. La aproape 30 de ani, s-a mutat în București și a schimbat mai multe job-uri înainte să ajungă iar un actor de succes și un regizor respectat. Pasiunea și dragostea față de artă sunt elementele cheie care vorbesc despre dedicarea lui Dorian Boguță în cariera sa.

– Ce faci? Cum ești în perioada asta a vieții tale?
– Cred că sunt bine în sensul că fac ce-mi place și e foarte important pentru mine asta, să nu mă încordez prea mult pentru lucruri care nu sunt importante pentru mine. Dacă aș face chestia asta, nu ar ieși bine.

– Spune-ne cum te-ai descrie în trei cuvinte, altfel decât te percep oamenii de acasă ori din online.
– Aparențele de multe ori sunt înșelătoare. Cei de acasă mă percep așa cum mă percep, cu bune și rele, dar atâta timp cât stăm împreună cred că sunt tolerabil.

– Ce crezi că apreciază oamenii, prietenii la tine?
– Nu știu, probabil faptul că știu să ascult. Din păcate, ritmurile în care trăim noi acum, în secolul XXI, cu tot ceea ce ne înconjoară sunt extrem de alerte. În momentul când asculți, afli informații. În momentul când vorbești, spui ce știi. Nu e mai bine să afli informații, să devii puțin mai deștept, dacă se poate spune?

Reclamă

Cum și-a început Dorian Boguță cariera de actor

Nu doar povestea de viață a actorului este una de-a dreptul fascinantă, ci și modul în care și-a testat mereu limitele în varianta pe care a ales-o. A renunțat la spectacole, la colegi, la tot ceea ce construise în Teatrul Național de la Chișinău pentru a se muta în București. Nu i-a fost deloc ușor, dar a știut că nu este cale de întoarcere. Și-a dorit ”să încerce marea cu degetul” și a reușit tot ce și-a propus. A devenit unul dintre cei mai apreciați actori din România, dar și un regizor de succes.

– Tu ai o poveste foarte interesantă. Spune-ne și nouă, te rog, ce reprezintă 14 august 1999?
– Mi-am început viața de la minus doi. Eu nu știu dacă sunt un actor foarte bun sau bun chiar, dar știu sigur că nu pot să fac altceva. Și atunci prefer să fac ce știu cât de cât. În actorie nu poți să ai accent pentru că nu poți juca în spectacole, în filme. Deci, practic, -2 -ul acela era acest hop pe care trebuia să-l trec și abia apoi să încerc să-mi fac un rost în profesia asta de care-mi place foarte mult, că nu pot spune că o iubesc. De iubit iubești părinții, persoana de lângă tine. Dar meseria face parte din mine.

Reclamă

– Care a fost primul tău job în România?
– Primul meu job a fost ca barman. Lucram noaptea undeva pe lângă parcul IOR.

– Care a fost primul rol, cel mai important pe care l-ai obținut în România?
– Mi-e greu să clasific rolurile după importanță. Pot să-ți spun care a fost primul meu rol pe care l-am obținut. Acela nu e cel mai important, dar este cel mai drag mie pentru că a fost primul. E un rol de mire la o nuntă, într-un film al unei studente unde n-am nicio replică, ci doar trec prin cadru. Aia era ceea ce îmi doream să fac, era începutul, pentru asta venisem, pentru actorie. Este foarte important să te mulțumești cu ce ai.

Ce momente l-au conturat pe omul Dorian Boguță

Copilăria are un rol esențial în viața oricărei persoane. Dorian își amintește de aceasta cu nostalgie. În cadrul unui interviu CaTine la masculin Dorian Boguță, te invităm să afli mai multe detalii despre copilul care se ascunde în spatele bărbatului puternic de astăzi. 

Un alt actor care vorbește despre copilăria sa este Cristi Iacob. Te invităm să descoperi mai multe despre copilăria și cariera actorului într-un interviu CaTine la masculin cu Cristi Iacob.

– Haide să intrăm într-o zonă mai calmă. Cum a fost copilăria ta?
– Se spune că în copilărie nu ai griji. Nu e adevărat, ai foarte multe griji. E o grijă în copilărie faptul că vrei să ieși pe afară și nu te lasă mama. Copilăria mea nu a fost grea, dar nici foarte ușoară și nu am avut jucării. Mi-aș fi dorit să am multe jucării, dar nu am avut pentru că părinții mei nu și-au permis să-mi cumpere tot ceea ce îmi doream eu și acest lucru m-a marcat cumva. Am avut parte de foarte multă dragoste din partea părinților mei, ceea ce este foarte important.

–   Există o amintire care te emoționează cel mai tare cu mama ta sau cu părinții tăi?
– Când aveam vreo șase sau șapte ani, era vară și părinții m-au dus la bunici, iar despărțirea de mamă este mereu mai emoțională.

Urmărește mai jos un interviu CaTine La Masculin cu Dorian Boguţă. !

Dorian Boguţă, despre femeile care au jucat un rol esențial în viața sa

Dorian Boguță pune accent pe copilăria pe care a avut-o. Aceasta l-a conturat și l-a ajutat să devină bărbatul care este în prezent. Actorul a avut parte de părinți care i-au oferit întotdeauna iubire. Când vine vorba de mama sa, actorul își amintește cu emoție în glas despre unele dintre cele mai frumoase momente alături de aceasta. De altfel, acesta este de părere că un copil are nevoie de multă iubire în viața sa. Dorian a declarat că ”doar copilul iubit va da iubire. Copilul neiubit va lua iubirea când va fi adult. Eu am fost iubit și știu asta”.

– Pentru ce i-ai mulțumi mamei tale?
– Pentru că mi-a dat viață. Păi ce pot să spun mai mult? Că mi-a dat viață, că mi-a dat să mănânc, că m-a educat, că a încercat să-mi arate ce e bine, ce e rău. Eu acum trăiesc emoții. Dacă nu era ea, dacă nu era tatăl meu, eu nu trăiam emoțiile astea.

– Dacă tot ai vorbit așa de frumos despre mama ta, care crezi tu că este cel mai mare atuu al unei femei?
– Cred că cel mai mare atu este să poată inspira persoana de lângă ea, pentru că dacă vorbim de atuul unei femei, ne referim la femeia din relație, pentru că spre acolo trebuie să tindem. Așa, la modul general, femeile pot avea diverse atuu-uri foarte puternice, dar femeia de lângă tine trebuie să inspire. Și ca să inspire, trebuie să fie foarte deschisă. Ca să fie foarte deschisă, trebuie să se dedice. Ca să se dedice, trebuie să aibă cui să se dedice. Ca să aibă cui să se dedice, trebuie să-și folosească ceva ce nu au bărbații, anume, intuiția.

– Dacă ar fi să-i faci cuiva o declarație în acest moment, cui ai face și de ce?
– Dacă aș face acum o declarație, ar fi una superficială și, cumva, sub imboldul tău și n-ar fi neapărat reală. Declarațiile se fac la ureche pentru că ele sunt exclusiv pentru acea persoană.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×