Reclamă

Ioana Scărlătescu, de la copilul răzvrătit și jucăuș, la femeia disciplinată și serioasă: „Îmi place să cânt, să citesc, să mă uit la seriale și să dansez”

Ioana Scărlătescu este o figură cunoscută telespectatorilor. Aceasta prezintă rubrica Meteo a jurnalului de știri Observator de la Antena 1, dar puțini sunt cei care o cunosc dincolo de micile ecrane. Ioana a venit la interviul CaTine pentru a ne oferi mai mult din femeia care e azi și din experiența care a transformat-o într-una dintre cele mai apreciate personalități TV.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 28 noiembrie 2022, 12:19 / Actualizat: 29 noiembrie 2022, 7:33

Ioana a fost extrem de deschisă și de asumată și a vrut ca oamenii să știe despre ea și alte lucruri decât lasă să se vadă pe micul ecran. Dacă la TV este cea care ne transmite informații importante despre starea vremii, în viața personală știe cum să se bucure de viață, de familie și de toate micile detalii care compun fericirea și împlinirea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ioana Scărlătescu, de la copilul răzvrătit și jucăuș, la femeia disciplinată și serioasă

Ioana Scărlătescu știe cum să se facă plăcută. Încă de când s-a așezat pe scaunul din platoul de filmare, expresia feței și felul de a se exprima au transmis la fel de mult precum cuvintele pe care le-a rostit despre ea. Prezentatoarea TV e un om sincer și asumat, care dă frâu liber propriilor trăiri și vrea să le ofere celor din jur momente plăcute atunci când stau în preajma ei.

– Cum te-ai descrie în trei cuvinte, altfel decât te percep oamenii de acasă?
– Aș zice agitată, complexă. Sunt o ființă emoțională în toată regula.

– Cine a fost copilașul Ioana și cum a evoluat?
– Copilașul Ioana era foarte răzvrătit, jucăuș, foarte liber și isteț. Acum sunt mai puțin liberă și mai jucăușă. Sunt mai disciplinată și mai serioasă și mult mai conștientă și de cine a fost copilașul Ioana și de cine sunt acum.

– Cu ce îți hrănești astăzi copilul interior?
– Când reușesc să pun pe pauză activitățile, îmi place să cânt. Să citesc altceva decât citesc eu pentru școală pentru că sunt la un master în prezent, adică beletristică. Să mă uit la seriale și să dansez.

Reclamă

– Când erai mică ce visai să devii?
– Tot, pe rând. Profesoară, medic, actriță, cântăreață, dar oricum toate se evaporau atunci când mă uitam la televizor și vedeam știrile.

– Ce rol a jucat familia în ascensiunea ta profesională? A crezut în tine?
– Da, întotdeauna a crezut în mine. Pe plan profesional mi-au dat foarte multă libertate. De la tata am învățat să fiu extrem de disciplinată, el fiind militar de profesie. M-a învățat să fiu puternică și perfecționistă.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Ioana Scărlătescu, cu mâna la bărbie, zâmbitoare, îmbrăcată în negru
Ioana Scărlătescu este o figură cunoscută telespectatorilor / CaTine.ro

Televiziunea, un loc la care a visat de mică

Televiziunea este un miraj pentru mulți copii. Cu toate acestea, deși avea multe meserii în minte, așa cum se întâmplă în copilărie, Ioana simțea când privea la televizor că acela era locul unde se va simți cel mai bine. Jurnalul de știri era cel mai îndrăgit program TV pe care îl urmărea. Și pentru că dorințele se transformă în realitate, după multă muncă, Ioana a reușit.

Prezentatoarea rubricii meteo de la Antena 1 a primit de la părinți tot ce avea nevoie pentru o carieră de succes. Încredere, determinare și explicația potrivită a ceea ce înseamnă succesul în orice domeniu.

– Televiziunea te face să simți că ți-ai îndeplinit scopul la nivel profund?
– Cred că acum psihologia mă face să simt asta.

– Consideri că tu ai ales profesia sau profesia te-a ales pe tine?
– Cred că a fost un mix din ambele. Am fost cumva dusă de val, dar când eram mică și mă uitam la știri mi se părea că acolo mă potrivesc cel mai bine și că asta e ceva ce eu aș putea să fac.

– Este greu să fii autentic în televiziune, din experiența ta? E mit sau adevăr?
– Atunci când vine vorba despre știri, da. E greu să fii atentic pentru că trebuie să fii neutru. Nu prea îți permite cadrul să fii autentic. Trebuie să transmiți o informație destul de importantă și e destul de greu să-ți pui amprenta. Ce îmi place mie la Antena 1, la Observator este fix că am voie să fiu atentică și am voie să arăt mai mult din mine.

O altă femeie din lumea televiziunii la fel de determinată și dornică de provocări e Gabriela Cristea. Află de aici mai multe desprea ea.

Reguli de urmat într-o carieră TV

– Pentru tinerii care își doresc să lucreze în televiziune. Spune-ne trei metode pentru a evita burnout-ul.
– Acesta e un subiect mai amplu de dezvoltat. Să învețe să pună niște limite, să se cunoască pe ei foarte bine și să nu încerce să demonstreze cu orice preț lucruri.

– Te-ai lovit de prejudecăți de-a lungul timpului? Cum ai gestionat acele momente?
– M-am lovit de prejudecăți. Cum spuneam, sunt de mulți ani în televiziune. Cel mai des am auzit că sunt doar o prezentatoare, o „prompteristă”. Are fustă scurtă, deci nu e prea inteligentă. Sper ca în 2022 să nu mai evaluam inteligența după lungimea fustei. La început mă streasam, simțeam nevoia să demonstrez.

– Ce i se spune unui prezentator meteo în cască?
– Urmezi după acest off, hai la masă, ești, 30-10, gata.

Ce ai sacrificat cel mai mult de dragul meseriei?
– Cred că timpul petrecut cu familia și mă refer la weekend-uri și la sărbători.

Detalii pe care puțini le cunosc despre Ioana Scărlătescu

Ioana Scărlătescu este una dintre figurile celebre din televiziune care preferă discreția atunci când se aduce în discuție viața personală. Cu toate acestea, e cunoscută legătura dintre ea și Radu Vâlcan. Ioana e verișoara soției prezentatorului, iar recent statutul ei s-a schimbat în familia Vâlcan. Prezentatoarea e nașa de botez a mezinului familiei lui Radu, iar acum se simte mult mai implicată în creșterea celor trei copii ai acestuia.

– L-ai botezat pe fiul prezentatorului TV Radu Vâlcan. Ce simți că s-a schimbat în relația voastră?
– Cred că suntem puțin mai apropiați. Cred că se uită diferit la mine. Acum e o confirmare că sunt familia, e puțin mai oficial.

Ioana a fost încă de mică pasionată de dans. Sunt puțini cei care știu că la vârsta de 9 ani mergea la cursurile ținute de Mihai Petre. Încă de atunci a pus bazele unui om disciplinat și serios, dar știe și cum să se bucure de cele din jurul ei pe „ritmul” vieții.

– Iei astăzi viața în pași de dans?
– Nu atât de mult pe cât mi-aș dori, dar lucrez la asta.

– Ai vreun principiu de la care nu te abați niciodată?
– Yoga m-a învățat să fiu mai flexibilă. Am avut o perioadă în care eram foarte rigidă, dar viața mi-

– Care e definiția unei femei puternice?
– Cred că e asumată și relaxată și e o femeie care se acceptă cu totul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×