Reclamă

Raluca Paraschiv, perfecționistă și ambițioasă: „Totul costă timp”

Raluca Paraschiv este o femeie perfecționistă și ambițioasă. Aceasta a muncit enorm pentru cariera pe care o are în prezent și se mândrește cu realizările sale. Deși a trecut printr-o mulțime de suișuri și coborâșuri, Raluca a învățat să depășească orice obstacol cu eleganță. Te invităm să o descoperi într-un interviu al echipei CaTine.ro.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 21 noiembrie 2022, 11:57 / Actualizat: 22 noiembrie 2022, 10:11

Invitata noastră este o femeie sigură pe sine, puternică și asumată. Aceasta a renunțat la cariera pe care a avut-o în poliție și s-a dedicat în totalitate pasiunii pe care a avut-o pentru industria de beauty și make-up. Timpul, ambiția și determinarea au ajutat-o să devină o profesionistă în domeniul în care activează. Acum, împărtășește o parte din secretele sale cu cititoarele noastre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Raluca Paraschiv, perfecționistă și ambițioasă

Viața Ralucăi este plină de momente frumoase, dar și de momente grele. Totul a început din copilărie, acolo unde s-au pus și bazele personalității sale. Ambiția pe care o are se citește încă din primele răspunsuri pe care ni le-a oferit la interviu.

Te invităm să descoperi și tu mai multe despre invitata noastră de săptămâna aceasta. Vezi ce anume din copilăria sa a determinat-o să ajungă femeia puternică de astăzi.

–        Cine a fost fetița Raluca și cum și-a trăit copilăria?
–        M-am născut în Mangalia. Am fost o fetiță răsfățată de pe malul mării. Începând cu școala generală ne-am mutat în București. Am făcut karate și am participat la campionate mondiale și naționale. Cam acesta a fost copilăria mea.

–        Care e amintirea ta preferată din copilărie?
–        Îmi amintesc atunci când s-a născut sora mea. Noi ne așteptam toți să fie băiat. În momentul în care a venit acasă atât de mică, eram atât de fericită! Am rămas cu imaginea aceea întipărită în minte

Reclamă

–        Care e cea mai frumoasă amintire pe care o ai cu mama ta?
–        Am mai multe. Știu că era ziua mea de naștere, am împlinit 18 ani. Atunci mi-a cumpărat prima mașină. Lucru care m-a motivat să fac școala de șoferi.

–        Ce sfat ai pentru generația din prezent?
–        Să nu se ia după aparențe, să încerce să-și croiască drumul în viață așa cum simt ei. 

–        Ce i-ai spune Ralucăi de la 18 ani?
–        Să privească în sus și să înțeleagă că viața nu e formată doar din bune, ci și din rele. Contează mult cum trece peste acele momente grele.

Reclamă

Ce spune Raluca Paraschiv despre viața sa profesională

–        Ce visai să fii când vei fi mare?
–        Polițist! Este o meserie pe care cred că am moștenit-o de la tatăl meu.

–        Ți-ai îndeplinit acest vis?
–        Da. Eram în liceu când a trecut pe lângă mine un echipaj format dintr-o fată și un băiat. Mi-am îndeplinit visul și am știu că asta trebuie să fac. Mulți ani mi i-am petrecut acolo.

–        Ce te-a dus pe drumul pe care ești astăzi?
–        Totul a început de la mine. Îmi plăcea să mă machiez și să mă aranjez. A început într-o glumă totul. M-a atras zona asta de beauty, dar nu la un nivel atât de înalt. Am vrut să fac asta pentru mine la început. De aici am început prin a machia acasă, mai mult prietene. Apoi mi-am deschis un salon de make-up și am început să predau cursuri

–        Care sunt două calități fără de care nu ai fi reușit în această profesie?
–        Răbdare și ambiție.

–        Care este definiția unei femei puternice?
–        O femeie puternică este o femeie independentă financiar,  femeie care a realizat totul singură și care a trecut cu eleganță anumite obstacole.

Pasul pe care Raluca Paraschiv l-a avut de făcut pentru cariera pe care și-a dorit-o

Raluca nu ar schimba trecutul. Aceasta spune că și-a manifestat viața pe care o are în prezent. De-a lungul timpului a avut o mulțime de lucruri de învățat.

Raluca spune că a păstrat în sânge pasiunea pe care o are pentru poliție. Ea consideră că polițist nu ești doar în timpul cât ești la serviciu. Aceasta a păstrat meseria de polițist aproape de sufletul său. Totuși, meseria pe care o are în prezent o ajută să fie cea mai bună versiune a sa.

–        Ce părere au foștii tăi colegi despre tine, cea din prezent?
–        M-au apreciat pentru că am avut curajul acesta. Mulți și-ar dori să facă o schimbare, dar nu au avut curaj. Păstrăm și astăzi legătura.

–        Care a fost cel mai greu lucru prin care ai trecut în cariera ta?
–        Schimbarea. În momentul în care după opt ani de poliție a trebuit să renunț. Ajunsesem într-un punct în care simțeam că nu pot să le fac pe amândouă la fel de bine. Totul costă timp. Poliția îmi ocupa mult timp, zona de make-up nu o puteam face așa cum îmi doream, devenisem și mamă. Acela a fost momentul în care a trebuit să aleg. Am ales să merg spre zona de beauty, deși sufletul mi-a rămas în continuare în partea cealaltă.

–        Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit în cariera ta?
–        Să nu mi se spună că am realizat un machiaj superb, ci să mi se spună cât este de frumoasă femeia pe care am machiat-o.

Sfaturile Ralucăi Paraschiv în materie de beauty și make-up

Când vine vorba de make-up și industria de beauty, Raluca Paraschiv este o profesionistă. Aceasta și-a luat din timp și ne-a împărtășit câteva secrete esențiale în rutina zilnică de machiaj. Te invităm să afli mai multe în cele ce urmează.

–        Cum ne putem da seama de calitatea unui produs cosmetic?
–        Pe piață găsim mai multe variante de produse. Sunt cele comerciale, profesionale și cele dermatologice. Pe noi ne interesează zona profesională. Trebuie să ne uităm la valabilitate și la calitatea acestuia. Calitatea o înveți încercând.

–        Care sunt principalele aspecte care ne arată că un produs este de calitate?
–        Contează mult la ce produs ne referim. Contează textura, contează să ni se potrivească nouă, tipului nostru de ten. Trebuie să știm să alegem produsele corect. Dacă le alegem corect și ne uităm și estetic, să nu facem exces de produs, atunci totul devine mult mai simplu. Este important să te simți bine cu machiajul pe care l-ai ales.

–        Brand-ul dictează calitatea unui produs cosmetic?
–        Cred că o influențează doar. Niciun brand nu-ți oferă toate produsele așa cum îi dorești. Trebuie să culegi din fiecare zonă. Nu trebuie să ne luăm după brand. Trebuie totuși să ne alegem produse de calitate.

–        Cum se schimbă machiajul în această perioadă?
–        În sezonul rece, înainte de machiaj, schimbăm puțin rutina de îngrijire zilnică. Acum putem adăuga vitamina C, eu recomand apoi fondurile de ten fluide. Automat ne luăm uneori și după tendințe, când vine vorba de culori.

–        Ce nu trebuie să lipsească din trusa de machiaj a unei femei?
–        Fondul de ten, mascara, o pudră și un gloss.

–        Cum facem să nu se mai transfere fondul de ten pe telefon și haine?
–        Fondul de ten este o bază grasă. El trebuie fixat cu o pudră, iar la sfârșit să aplicăm și un spray fixator.

Raluca Paraschiv în rolul de mamă

Venirea pe lume a celor doi copii i-a schimbat complet programul Ralucăi Paraschiv. Acesta spune că tot ceea ce face în viața de zi cu zi este orientat astfel încât să aibă mai mult timp pentru micuții săi. Raluca are o fetiță și un băiețel și spune că își retrăiește copilăria alături de ei.

Indiferent de oboseala pe care o resimte după o zi plină la locul de muncă Raluca își găsește mereu energie pentru a se juca alături de cei doi micuți ai săi de fiecare dată când aceștia vin și o strâng în brațe.

–        Cum este viața cu doi copii?
–        Este superbă! Mi s-a schimbat tot programul. Acum sunt ei și apoi eu. Totul se învârte în jurul lor. Tot ce fac e pentru ei. Sunt zile în care ajung acasă extrem de obosită și vreau să dorm, dar ei vin și mă întreabă dacă mergem în parc. În momentul acela uit de tot și mă activez.

–        Care e cel mai important lucru pe care l-ai învățat de la băiatul și fetița ta?
–        Să iubesc, să fiu mamă. Parcă îmi trăiesc copilăria alături de ei.

–        Cum ești privită în cercul de prieteni apropiați?
–        Ca fiind un om activ, vesel.

–        Cum se împacă viața profesională cu viața de mămică?
–        Am o viață foarte activă. Programul meu începe la 6 dimineața. Îl pregătesc pe cel mic și apoi îl duc la grădiniță. Mă întorc acasă și o pregatesc pe cea mare, o duc la școală, apoi merg să-l iau pe cel mic de la grădiniță. Abia apoi mă duc la muncă. Atunci când îți dorești ceva, îți găsești timp. Sunt zile când sunt mai aglomerată și îi iau pe cei mici cu mine la muncă.

O altă mamă la fel de dedicată este Simona Gherghe. Te invităm să afli mai multe despre acesta în interviul echipei CaTine.ro.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×