Reclamă

Irina Baianț, una dintre cele mai apreciate soprane ale lumii: „Femeia e asemenea unei palete de pictură”

Irina Baianț este una dintre cele mai apreciate soprane ale lumii. Talentul, vocea, pasiunea pentru muzică și dorința de a învăța constant sunt doar câteva dintre elementele care o caracterizează pe frumoasa artistă. Cu trăsături fizice ieșite din comun, Irina te cucerește de la prima apariție. Când îi auzi vocea însă, nu ai cum să nu te îndrăgostești iremediabil de ea.

Publicat: 12 iulie 2021, 11:00 / Actualizat: 13 iulie 2021, 9:42

Cu zâmbetul larg, cu o căldură aparte și cu multă deschidere, marea soprană a acceptat cu drag invitația pentru interviul CaTine.ro. Deși a venit îmbrăcată lejer, cu părul prins într-un coc simplu, Irina transmite prin toți porii frumusețe, naturalețe și măiestrie. Este un nume important în lumea muzicii clasice. Până la vârsta de 31 de ani a cucerit cele mai importante scene ale lumii.

Irina Baianț, una dintre cele mai apreciate soprane ale lumii

Irina Baianț a jucat de asemenea în piese de teatru alături de nume mari de actori. Îi este greu să aleagă care îi este piesa care i-a rămas în suflet. De departe una dintre cele mai complexe este „Fantoma de la Operă”. Pentru ea contează mult echipa, oamenii care îi sunt alături și recunoaște cu seninătate că atunci când are de pus în scenă un act artistic important, preferă să stea singură înainte de începerea spectacolului. Are nevoie de concentrare și deși poate este nevoită să împartă cabina de probă cu alți actori, preferă să nu vorbească prea mult. Simte nevoia să-și canalizeze toată energia pentru ceea ce urmează pe scenă.

Un alt exemplu de femeie puternică pe toate planurile este Sore. Ea reușește să se împartă cu măiestrie între viața de artist și rolul de mamă. Află mai multe despre ea din interviul de aici.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Irina Baianț, picior peste picior, cu multă încredere, la interviul pentru CaTine.ro
De-a lungul timpului, Irina Baianț a cunoscut nume importante pe harta lumii / CaTine.ro
Reclamă

Cum este Irina Baianț înainte de a urca pe scenă

Sunt puțini cei care știu că înainte de a urca pe marile scene ale lumii, Irina Baianț nu are o rutină anume. Spune o rugăciune care îi aduce liniștea de care are nevoie înainte de a-și pune în scenă reprezentația.

Nu prea îmi place să vorbesc și prefer să fiu lăsată în pace. De asta nici interviurile pe care le fac înainte de a intra pe scenă nu prea îmi plac și încerc să le evit, să le fac după spectacol. E pur și simplu un moment de concentrare, în care densitatea energiei e alta. Nu o pot împărtăși cu ușurință în jurul meu.

– Irina Baianț

Reclamă

A avut o mulțime de piedici în carieră, chiar în timpul actelor artistice, dar mereu a reușit să iasă din situații complicate, fără ca spectatorii să-și dea seama de erorile tehnice. A cântat pe multe scene ale lumii, dar cel mai mult a făcut-o în Rusia și în Franța.

Publicul cel mai călduros l-am simțit acolo unde oamenii veneau fără așteptări. Unde cucereai publicul de la zero, unde nu știau exact la ce să se aștepte. Unde erau spectacole în aer liber, acolo unde nu exista neapărat rigoarea muzicii clasice la care toată lumea se raportează puțin distant. Mulți au impresia că îți trebuie pregătire înainte de a merge la un spectacol de muzică clasică.

– Irina Baianț

Irina Baianț a ajuns la un nivel greu de descris în cuvinte în ceea ce privește cariera profesională. Cu toate acestea, ea studiază în fiecare zi. Cu părere de rău spune că în perioada de început a pandemiei a fost foarte supărată pe situație și a refuzat să mai facă ceva pentru ea. Își face mereu timp pentru ceea ce își dorește și crede că este extrem de important să faci zilnic lucruri care te împlinesc sufletește.

Cine a inspirat-o cel mai mult de-a lungul timpului

De-a lungul timpului, Irina Baianț a cunoscut nume importante pe harta lumii. A stat cu ei la masă, a legat prietenii, dar preferă să nu le dea numele ca să nu sune a laudă. Ea spune cu multă sinceritate să este nedrept să-i numească pe unii și să-i omită pe alții. Un lucru pe care însă l-a apreciat la ei este modestia ieșită din comun care îi caracterizează.

Una dintre persoanele care i-au dat curaj și au inspirat-o să meargă pe acest drum este soprana Natalie Dessay. A cunoscut-o la un concert pe care Irina l-a susținut în Marsilia și care a venit în culise să o felicite pentru toată cariera sa.

Mi-a spus că am reușit să scot un rol extraordinar de greu. Pentru prima dată în viața mea s-a întâmplat ca un maestru să vină să îmi propună să lucrez cu el, nu să-l caut eu cu tot dinadinsul.

– Irina Baianț

Cum este omul Irina Baianț

Irina Baianț este un om deschis mereu către lucruri noi. Vrea să aibă mereu parte de experiențe inedite și nu spune nu atunci când viața îi oferă provocări. Artista are o sensibilitate aparte, iar lucrul care o emoționează cel mai tare este amintirea mamei. Nu este un om care trăiește cu regrete, iar acest lucru se vede cu lejeritate.

Ce crede despre femei

Despre femei spune că acestea sunt atrăgătoare indiferent de lucrurile pe care le fac. Pot realiza orice pentru că au toate atributele necesare să facă acest lucru. Femeile sunt din punctul ei de vedere asemenea unei „palete de pictură, cu multe posibilități de a îți alege ceea ce ai nevoie”.

Despre ea spune că nu se poate descrie într-o singură frază. Este o femeie ambițioasă, creativă și extrem de deșteaptă. Cu zâmbetul pe buze ne-a spus că pe lângă aceste calități putem pune toate defectele pe care noi le dorim, sigur are câte „un pic din toate”, ca să o putem înțelege așa cum este ea dincolo de marile scene ale lumii. Fără creativitate nu poți obține nimic din ceea ce ți-ai propus, spune ea.

Irina Baianț a studiat Conservatorul. În anul 2010 a jucat un rol important, cel al Adelei din piesa „Liliacul”, de Johann Strauss. Acesta a fost un pas mic, dar enorm pentru cariera sa. Mai apoi talentul ei a fost recunoscut rapid pe mai multe continente și a avut parte de lumina reflectoarelor de pe cele mai importante scene ale lumii: Zenith Arena din Lille, Palais des Congrès și Grand Rex din Paris, Smetana Hall din Praga sau Sala Palatului din București.

Irina Baianț a cântat foarte mult în Rusia. În anul 2015 chiar a susținut un recial la Palatul Kremlin, cu ocazia zilei de naștere a Președintelui Vladimir Putin. Dintre sutele de spectacole de operă și operete, rolul din „Fantoma de la Operă” i-a rămas în suflet. De atunci este pur și simplu îndrăgostită de musical.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă pe un deal în timp ce privește la luna pe care se află semnul pentru zodia Fecioară
Horoscop
Tot ce trebuie să știi despre zodia Fecioară: trăsături și personalitate
Fecioarele sunt detectivii zodiacului, asta pentru că observă fiecare părticică a vieții printr-o lupă de care nu se pot despărți. Sunt foarte atente la ce din jur și pot să-ți spună foarte ușor dacă...
2
Regina Elisabeta într-o rochie labă cu o diademă din pietre rpețioase pe cap
Divertisment
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham. Motivul pentru care a luat această decizie cu puțin înainte de aniversarea celor 70 ani de domnie
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham din Norfolk. Conform publicației People, Majestatea Sa urmează să-și petreacă timpul aici pentru a-l comemora pe Prințul Philip, dar și pentru a celebra aniversarea a...
3
Salma Hayek într-o rochie neagră, cu un colier de argint la gât, în timp cepozează pe covorul roșu
Divertisment
Salma Hayek și-a impresionat fanii într-un costum de baie albastru. Ce imagini a distribuit actrița pe rețelele sociale
Salma Hayek și-a impresionat fanii de pe internet într-un costum de baie albastru. Actrița în vârstă de 55 de ani este în continuare în vacanță pe o insulă exotică. Vedeta nu a vrut să...
4
O masă plină cu dulciuri, ciocolată, gogoși, bomboane și alte alimente dulci în mijlocul cărora se află o tăbliță pe care scrie prea mult zahăr
Sănătate
Ce schimbări apar în corpul tău dacă renunți la zahăr. Motive care să te ajută să-ți învingi pofta de dulce
Reducerea alimentelor care conțin zahăr este o decizie excelentă dacă îți dorești să abordezi un stil de viață sănătos. Zahărul procesat poate avea efecte negative asupra corpului tău dacă este consumat în exces. Deși...
5
Un blat de lemn pe care se găsesc banane, semințe de chia, pere, nuci, grâne, afine și zmeură alături de câteva cuburi cu litere pentru a reprezenta principalelel alimente bogate în fibre
Sănătate
Alimente bogate în fibre pe care le poți adăuga în dieta ta. De ce este important să le consumi
Fibrele sunt extrem de importante pentru sănătatea ta. Ele pot să-ți îmbunătățească digestia, iar în unele cazuri să te ajute să pierzi în greutate. Un studiu realizat în Amercica a demonstrat fatul că 95%...
PARTENERI
×