Reclamă

Irina Ursu, despre ambiție și determinare: „În lipsa unei discipline, este foarte greu să transformi talentul într-o poveste de succes”

Irina Ursu s-a alăturat echipei Observator de la Antena 1 și a acceptat invitația noastră de a participa la un interviu din seria CaTine. Prezentatoarea TV ne-a dezvăluit mai multe despre povestea sa de succes, dar și despre dedicarea care se află în spatele fiecărei reușite. Cu siguranță, Irina Ursu este un exemplu de ambiție și determinare.

Publicat: 8 august 2022, 10:59 / Actualizat: 9 august 2022, 9:44

Telespectatorii se pot bucura de știrile prezentate de Irina Ursu în cadrul Observator, de la ora 19:00, în fiecare weekend. Noul proiect i-a adus foarte multă satisfacției Irinei. Acesta ne-a povestit despre cum și-a croit drumul în meseria pe care și-a ales-o, dar și care este secretul succesului său.

Irina Ursu, despre ambiție și determinare

Ultimii doi ani au reprezentat o perioadă interesantă pentru prezentatoarea de știri. Aceasta spune că a trecut printr-un proces amplu de maturizare, iar acest lucru s-a întâmplat în urma întrebărilor pe care și le-a pus. În ciuda furtunii care s-a creat în viața sa, Irina a reușit să afle ce anume își dorește de la viitorul său și să atingă un echilibru personal și profesional.

–        Ce te definește ca om?
–        Disciplina face diferența între mine și restul. În lipsa unei discipline este foarte greu să transformi talentul într-o poveste de succes. Sunt o tipă perfecționistă, iar asta m-a ajutat în meserie. Am avut mereu mândria ca, atunci când îmi pun numele pe un proiect, să mă reprezinte.

–        Dacă ai putea să influențezi populația feminină, ce ai vrea să schimbi?
–        Aș vrea să văd că femeile se ajută mai mult între ele. E falsă acea senzație că, dacă tu împărtășești din lucrurile pe care le știi, cumva valoarea ta va scădea. Eu cred că o femeie care e puternică are această libertate să vorbească despre povestea sa de succes.

–        Ce te deranjează în mod particular la comportamentul bărbaților?
–        Aș spune că sunt anumite lucruri de construit. E o chestie pe care o resimțim la nivel global. Avem această discuție despre egalitate. Nu cred nici în acest feminism dus la extrem. Cred în ideea de echilibru. Femeile au nevoie să-și păstreze eleganța și sensibilitatea. La bărbați încă mai sunt lucruri care trebuie puse la punct. Vorbesc aici despre respectul unui bărbat față de o femeie.

Reclamă

Ce spune Irina Ursu despre meseria pe care și-a ales-o

Irina știe că nimic nu este întâmplător în viață. Aceasta a început să se pregătească temeinic pentru meseria pe care vrea să o urmeze încă din clasa a XI-a. Atunci când a ajuns la facultate, Irina știa deja în ce direcție își dorește să meargă viitoarea sa carieră. Prezentatoarea de știri este de părere că disciplina și organizarea fac diferența între o poveste simplă și una de succes. O altă femei remarcabilă, cu o ambiție uimitoare, este Andreea Țopan. Află mai multe despre ea în interviul acordat echipei CaTine.ro!

–        Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru jurnalism?
–        Încă de mică mi-a plăcut să recit în fața oamenilor. Foarte mulți dintre profesorii mei spuneau că aș fi o actriță bună, dacă aș da la facultatea de teatru. Concret, lucrurile s-au aranjat în clasa a X-a, când m-am apucat de dezbateri academice. Mi-am descoperit și mai mult pasiunea aceasta de vorbit în public. Drumul meu mi l-am croit pentru că sunt extrem de hotărâtă. Nimic nu a fost la voia întâmplării.

Reclamă

–        Care este cel mai frumos aspect al meseriei tale?
–        Afli tot timpul povești noi și interesante, înțelegi lumea în mod diferit. Înțelegem lumea din perspective diferite. Noi înțelegem felul în care se leagă lucrurile, evenimentele. Ideea de a întâlni oameni mă fascinează. Eu sunt o persoană extrem de curioasă. Îmi place că reușim să ascultăm și să schimbăm niște lucruri.

–        Care e cel mai mare dezavantaj al meseriei tale?
–        Uneori nu reușești să te deconectezi. Tinzi să te transformi într-o persoană hiperprotectivă. Uneori poți să pari că ești foarte anxios.

Cum înțelege Irina Ursu conceptul unei femei puternice

Nu este deloc ușor să fii o femeie puternică, însă Irina înțelege nevoia și importanța acestui aspect. Pentru ea nimic nu este imposibil și totul are o rezolvare. Deși sunt multe aspecte care construiesc prototipul unei femei stăpâne pe sine, Irina este de părere că cel mai important lucru la o femeie puternică este tocmai vulnerabilitate de care dă dovadă.

–        Ești o femei curioasă?
–        Sunt foarte curioasă. Asta mi-a folosit în meserie. Sunt extrem de curioasă de mică. Mama îmi spunea că puneam întrebări despre orice. Eram enervant de curioasă când eram mică. E important în meserie pentru că profunzimea unui jurnalist vine din felul în care adresează întrebări. Profunzimea unui om vine din felul în care își adresează sieși întrebări.

–        Ce înseamnă să fii o femeie puternică?
–        O femei puternică este sensibilă, vulnerabilă, dar și stăpână pe ea. Femeile puternice sunt vulnerabile. O femeie puternică este modestă, dar nu în zona subevaluării. Ea poate să stea de vorbă cu orice tipologie de oameni. O femei puternică e cea care să-i inspire pe ceilalți.

–        Ce nu ar trebui să spună o femei niciodată despre sine?
–        Că este incapabilă și că nu poate. Am întâlnit și femei și bărbați care pun pe seama insuccesului lor un mediu sau societate. 

–        Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit de-a lungul timpului?
–        E un sfat venit fugitiv de la o persoană care nu mi-e foarte apropiată. Uneori, să nu ți se întâmple ceea ce-ți dorești, poate să fie cel mai mare noroc. De multe ori ne dorim ceva, dar nu ne dăm seama că e șansa noastră când suntem feriți de acel lucru.

Urmărește interviul integral cu Irina Urus în videoclipul de mai jos!

Detalii mai puțin cunoscute despre Irina Ursu

Irina Ursu este fericită că s-a alăturat echipei Observator. Aceasta ne-a povestit câte puțin despre visul său din copilărie, dar și despre modul în care a reușit să-și clădească singură povestea de succes. Prezentatoarea este recunoscătoare trecutului său și a procesului de maturizare prin care a trecut. Desigur, o contribuție importantă la personalitatea sa au avut-o și părinții ei, despre care a avut doar cuvinte de laudă.

–        Care era visul tău din copilărie?
–        Cred că ceea ce fac astăzi. De când eram mică mi-a plăcut să vorbesc în fața oamenilor. Când eram mică nu realizam că vreau să fiu prezentatoare, dar exista această energie de a fi în fața oamenilor, de a transmite. Acest vis s-a clădit până în prezent.

–        Ai un talent ascuns?
–        Am un simț estetic pe care am încercat să mi-l cultiv de mică. Lucrul pe care oamenii nu-l știu despre mine este că am făcut sport de performanță. Am jucat nouă ani de zile și am primit multe oferte când eram junioară să merg la echipe mai mari. Am preferat să renunț la sport și să-mi continui drumul cu școala.

–        Îți mai amintești ce ai făcut cu primii bani câștigați?
–        Se întâmpla acum opt ani la Cluj. Eram singură la un cămin. Rămăsesem singură în cameră pe perioada verii. Am cumpărat un sistem audio care este funcțional și acum. Mă relaxam ascultând muzică. A fost cea mai bună investiție pe care am făcut-o.

Deși recunoaște că pentru mulți pare o persoană extrem de serioasă, Irina Ursu spune despre ea că este de multe ori sufletul petrecerii. Dansul este cel care o face pe prezentatoare să se relaxeze și să se conecteze la energiile celor din jur. Irina Ursu ne-a umplut de voie bună și ne-a demonstrat cum ambiția, disciplina și perseverența sunt ingredientele esențiale pentru a contura o frumoasă poveste de succes.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de viitor. Relațiile amoroase încep să prindă contur, iar cei mai mulți știu cu exactitate ce își doresc de la partenerul de...
3
Brad Pitt, în costum negru, la Festivalul de Film de la Veneția
Divertisment
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună. „Prietenii nu sunt siguri dacă este ceva serios”, a spus o sursă pentru People despre cei...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
5
Regina Elisabeta a II-a într-un costum gri în timp ce poartă celebrul colier din perle la gât
Divertisment
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta întotdeauna perle la gât. Toate ținutele ei erau accesorizate cu un astfel de colier
Majestatea Sa a oferit de-a lungul anilor o mulțime de lecții legate de stil. În ciuda vârstei înaintate, Regina a purtat tot timpul ținute colorate care să-i reflecte personalitatea veselă și jovială. De cele...
PARTENERI
×