Reclamă

Jane Fonda redefinește imaginea vedetei autentice

Este recunoscută pentru cariera sa cinematografică de la Hollywood și adorată de milioane de oameni din întreaga lume. Jane Fonda redefinește imaginea vedetei autentice în cadrul unui interviu de excepție, acordat publicației Harper’s Bazaar.

Publicat: 30 martie 2021, 14:25

Jane Fonda are la activ 59 de premii prestigioase, printre care si două Oscaruri. La 83 de ani, însă Jane depășește din nou limitele impuse așteptările celor din jur; fiind la fel de radicală ca în trecut și continuându-și cu o dedicație de neoprit activismul politic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fiica actorului american Henry Fonda a studiat arta la Paris înainte de a-i călca tatălui său pe urme și a se dedica filmului. Aceasta a jucat de-a lungul timpului în filme precum Klute, Coming Home, The China Syndrome.

Actrița este autoarea a șapte cărți și a produs cea mai populară casetă cu exerciții fizice; având peste 17 milioane de copii vândute în întreaga lumea.

Jane Fonda redefinește imaginea vedetei autentice

Încă din anii 1960 Jane a fost o susținătoare a cauzelor politice. Actrița nu a vrut niciodată să se limiteze la rolul în care societatea a încadrat-o; preferând să muncească din greu pentru rolurile sale și să lupte pentru cauzele în care credea.

Jane a participat la numeroase proteste, precum cele pentru drepturile civile americane, împotriva războiului din Vietnam, pentru drepturile femeilor. În vremurile noastre, Jane continuă să fie radicală. Ea se alătură activiștilor de mediu pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice; după ce citește cartea activistei sociale Naomi Klein, On Fire: The (Burning) Case for a Green New Deal.

Reclamă

Toată viața mea am citit (mereu câte, not. red.) o carte care m-a făcut să mă îndrept către o nouă traiectorie. Mă întrebam ce pot să fac și… știam că trebuie să fac mai mult.

– Jane Fonda

Ultima carte a actriței chiar așa se numește What can I do, în traducere „Ce pot să fac?”; în care aceasta a adunat o listă „obigatorie” de măsuri care trebuie luate în următorii 10 ani pentru protejarea Pământului de schimbările climatice.

În octombrie 2019, Jane se mută în Washington D.C. și organizează vreme de 14 săptămâni consecutive, împreună cu organizația GreenPeace, demonstrații online pentru a atrage atenția asupra încălzirii gobale, potrivit revistei Harper’s Bazar.

Reclamă

Faima nu a ferit-o de arestările din cadrul protestelor pentru cauzele pe care le susținea. În octombrie 2019 a fost arestată de patru ori consecutiv în timpul protestelor împotriva schimbărilor climatice. Manifestațiile au avut loc în fața Capitoliului Statelor Unite ale Americii.

Jane Fonda participă la un protest în fața Capitoliului îmbrăcată cu un sacou roșu și o pălărie roșie pe cap
Jane Fonda participă la un protest pe problema schimbărilor climatice în fața Capitoliului la începutul anului 2020 / Getty Images

Chiar dacă Jane a fost dintotdeauna o pasionată a unui stil de viață sănătos, puțini știu că adevăratul motiv pentru care ea a decis să lanseze o întreagă industrie de fitness a fost pentru a-și finanța activismul politic.

Puterea sa vine din interior

Jane Fonda este prezentată ca fiind o personalitate radicală, în cadrul unui interviu publicat recent în presa internațională despre firea sa cameleonică, despre nevoia ei de a acumula cunoștințe cât mai variante și de a se cultiva, despre puterea ei care vine din interior.

În ultimii ani Jane Fonda și-a îndreptat atenția către televiziune, deoarece spune ea „TV-ul este mai iertător cu oamenii care îmbătrânesc”, iar acum după ce a cunoscut mai bine această parte a showbiz-ului, o adoră.

Pentru Jane însă, vârsta este cu adevărat doar un număr. Suntem convinși că aceasta pregătește în continuare multe surprize fanilor săi.

Sunt atrasă de oameni de la care pot învăța lucruri și ale căror vieți sunt diferite de a mea.

– Jane Fonda

Jane vorbește despre intimitate

Actrița abordează, de asemenea, în cadrul ultimului său interviu subiectul intimității și cum s-a schimbat percepția ei asupra acestei teme, de-a lungul timpului.

Jane afirmă că unul intre lucrurile dureroase pe care le-a realizat la vârsta de 80 de ani este că nu crede că este cu adevărat capabilă de intimidate.

Nu este vina lor (a bărbaților, not. red.). Este a mea.

– Jane Fonda

Vedeta declară că a realizat că a fost atrasă de bărbați cărora le era frică de intimitate, tocmai pentru că în subconștient știa că aceștia nu i-ar fi cerut vreodată să-și arate adevăratul sine.

Surpriza de care avem parte este să aflăm că un adevărat star, cu o carieră îndelungată, precum Fonda nu s-ar simți confortabil în poziția de regizor de film. De ce nu ar merge în direcția aceasta?

Nu sunt un lider bun. Arăt ca un lider, dar nu sunt. Nu mă simt confortabil să ies în față. Ceea ce ador la cinematografie și televiziune este tocmai partea colaborativă a acestora, oamenii care lucrează împreună. Nu mi-a plăcut niciodată să conduc.  

– Jane Fonda

S-a simțit mereu ca o străină la Hollywood

Jane recunoaște că s-a simțit mereu ca o străină la Hollywood. Deși cunoaște foarte bine această lume, ea declară că nu a simțit niciodată că a făcut cu adevărat parte din aceasta; nefiind „super confortabilă” în acest mediu.

În prima parte a carierei mele, am făcut doar ceea ce ceilalți oameni mi-au spus să fac. Nici nu mi-a trecut prin cap că aș avea altă opțiune. Eram mereu surprinsă că primeam oferte (de film not. red.), și am jucat în producții care nu-mi plăceau deloc.

– Jane Fonda

De-a lungul timpului, Jane a jucat în filme alături de actori de vază, precum George Segal, Jon Voight, Michael Douglas, Katharine Hepburn, despre care mărturisește că era extrem de competitivă.

Jane recunoaște că se gândește, de asemenea, adeseori, la cum și-a schimbat în timp viziunea despre maternitate.

 Îl privesc pe fiul meu care acum este părinte și mă trezesc că mă gândesc: Mi-ar fi plăcut să fac și eu asta cu el (când era mic not. red.). Însă apoi îmi dau seama că dacă aș fi făcut asta, nu aș fi fost persoana care sunt acum. Am fost mereu prea preocupată de mine. Am fost prea preocupată să devin activistă.

– Jane Fonda

Prezentul lui Jane nu are însă loc pentru regrete, aceasta acceptând greșelile și succesele sale deopotrivă, devenind ceea ce și-a dorit întotdeauna, o activistă radicală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×