Reclamă

Kate Middleton și Prințul William au onorat victimele atentatului de la Manchester Arena din 2017. Cum au fost fotografiați Ducii de Cambridge

Kate Middleton și Prințul William au onorat victimele atentatului de la Manchester Arena din 2017. Prințul William a ținut un discurs emoționant, iar imaginile cu Ducii de Cambridge sunt peste tot.

Publicat: 12 mai 2022, 8:03 / Actualizat: 12 mai 2022, 10:37

Kate Middleton și Prințul William au făcut o călătorie emoționantă la Manchester. Ducele și Ducesa de Cambridge au mers în orașul Marii Britanii pentru a onora victimele atacului terorist de la Manchester Arena în timpul unui concert susținut de Ariana Grande în urmă cu cinci ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cuplul regal a participat la deschiderea oficială a memorialului pentru oamenii care au fost uciși sau răniți în atentatul cu bombă. Douăzeci și două de persoane, dintre care mulți fani tineri, au fost ucise și alte sute au fost rănite atunci când un terorist a explodat o bombă într-o zonă din afara teatrului unde a avut loc concertul lui Grande pe 22 mai 2017. Ducii de Cambridge și Prințul Charles au preluat treptat din atribuțiile Reginei Elisabeta. Recent, Prințul William a participat la deschiderea unei noi sesiuni a Parlamentului.

Kate Middleton și Prințul William au onorat victimele atentatului de la Manchester Arena

William, 39 de ani, și Kate, 40 de ani, au fost prezenți pentru o slujbă la memorialul Glade of Light, care înfățișează un halou de marmură albă și poartă numele celor uciși. Acesta este situat lângă catedrala orașului.

„Ca cineva care trăiește cu propria sa durere, știu, de asemenea, că ceea ce contează cel mai adesea pentru cei îndoliați este ca cei pe care i-am pierdut să nu fie uitați”, a spus William într-un discurs emoționant.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Ducii de Cambridge, fotografiați în timp ce merg la Poiana Luminii din Manchester
Ducele și Ducesa de Cambridge au mers în orașul Marii Britanii pentru a onora victimele atacului terorist de la Manchester Arena / Profimedia Images

Gesturile Ducilor de Cambridge, intens analizate

Kate a adus un omagiu simbolului orașului al albinei lucrătoare cu cerceii ei de tip fagure. Albina a fost unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Manchester de peste 150 de ani și face parte din stema Consiliului orașului Manchester. Insecta a devenit rapid un simbol al unității orașului împotriva urii și terorismului în urma atacului din 2017. A fost distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare, folosit în graffiti și purtat pentru a arăta solidaritatea.

Reclamă

William a ținut un discurs emoționant și a vorbit cu comunitatea. Ducii de Cambridge au participat și la o slujbă de comemorare la catedrală. Kate Middleton și Prințul William au onorat victimele atentatului de la Manchester prin cuvintele lor.

„Îmi amintesc prea bine șocul și durerea de pe fețele celor pe care i-am întâlnit când am vizitat Manchester în zilele care au urmat atacului. Și cruditatea emoției de la Slujba de Comemorare, ținută la Catedrala de aici, un an mai târziu. Cinci ani mai târziu știu că durerea și trauma resimțite de mulți nu au dispărut.”

Kate a depus un buchet de flori în onoarea victimelor înainte să se alăture unei recepții private în interiorul Catedralei din Manchester pentru a se întâlni cu unele dintre familiile îndoliate și cu membrii serviciilor de urgență care s-au prezentat la locul atacului.

Cum arată Poiana Luminii din Manchester

Poiana Luminii, care a fost aleasă în urma unui concurs internațional, este deschisă publicului din ianuarie. Pe lângă numele victimelor fixate în bronz pe designul halou, în piatră au fost încorporate capsule de memorie personalizate care conțin amintiri oferite de cei dragi. Conceput pentru a fi un memorial viu, Poiana Luminii oferă, de asemenea, un spațiu liniștit pentru amintire și reflecție.

În timpul evenimentului, William și Kate au discutat cu Andy Thomson și Shivani Gunawardsna, designerii și grădinarii peisagiști care au creat spațiul memorial. Ducesa de Cambridge le-a spus că parcul este superb.

„Simplitatea a fost lucrul pe care am vrut să-l integrăm pe parcursul procesului. Acesta a fost unul dintre lucrurile pe care le-a menționat Alteța Sa Regală. Ea a spus că se simte ca și cum a fost întotdeauna aici. A fost incredibil de plăcut să auzim, deoarece asta ne-am dorit. Nu am vrut să epateze. Era vorba despre familii și am vrut să se integreze în această zonă”, spune Thomson, de la BCA Landscapes, pentru People.

Kate Middleton și Prințul William au onorat victimele atentatului de la Manchester cu fiecare gest și fiecare cuvânt.

Ce a spus Prințul William în discusul său

Prințul William a adăugat: „Există o mângâiere în a-și aminti. Recunoscând că, deși luați îngrozitor de curând de lângă noi, au trăit. Ne-au schimbat viețile. Au fost iubiți și sunt iubiți. Acesta este motivul pentru care memoriale precum Poiana Luminii sunt atât de importante. De ce Catherine și cu mine ne-am dorit atât de mult să fim printre voi astăzi.”

Teroristul Salman Abedi a declanșat bomba și a murit la fața locului. Fratele său Hashem Abedi a fost închis în august 2020 pentru cel puțin 55 de ani. Acesta a ajutat la planificarea și realizarea atacului mortal. O anchetă este încă în curs pentru a examina circumstanțele care au dus la atac.

În urma atacului terorist, Grande și-a amânat datele turneului din respect pentru victime. Apoi, 12 zile mai târziu, s-a întors în Marea Britanie pentru a cânta în concertul benefic One Love Manchester.

Bunica Prințului William, Regina Elisabeta, a vizitat și ea la câteva zile după bombardament locul. A vorbit cu unele dintre victimele de pe patul de spital și a condamnat actul barbar ca fiind „foarte rău”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×