Reclamă

Fiul Reginei Elisabeta a II-a a susținut primul discurs în Parlament. Prințul William, Prințul Charles și Camilla au rescris istoria Monarhiei Britanice

Deschiderea unei noi sesiuni a Parlamentului a avut mai multe premiere. Prințul William, Prințul Charles și Camilla au rescris istoria Monarhiei Britanice. Fiul Reginei Elisabeta a II-a a susținut primul discurs în Parlament.

Publicat: 11 mai 2022, 10:35 / Actualizat: 7 iunie 2024, 18:22

Prințul Charles nu este singurul care a rescris istoria la deschiderea unei noi sesiuni a Parlamentului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În timp ce Prințul de Wales a făcut un pas important pentru a îndeplini datoria constituțională de a ține pentru prima dată Discursul Reginei, fiul său, Prințul William, și soția Camilla, Ducesa de Cornwall, au fost, de asemenea, prezenți pentru prima dată la un astfel de eveniment, scrie People.com.

Prințul William, Prințul Charles și Camilla au rescris istoria Monarhiei Britanice

Regina Elisabeta nu a putut participa la ceremonie pentru prima dată în 59 de ani din cauza problemelor de mobilitate. Din această cauză, multe dintre tradițiile, detaliile și frazele discursului au fost diferite de ceremoniile anterioare.

Discursul Prințului Charles

Deschiderea de stat a Parlamentului este cea mai importantă datorie constituțională a unui monarh britanic. Așa că, rostirea discursului simbolizează un pas important pentru Prințul Charles. De asemenea, a trebuit să fie autorizat în prealabil de Regina Elisabeta printr-o „Scrisoare patentată”. Aceasta a transferat temporar autoritatea constituțională Prințului de Wales și Prințului William.

Reclamă

Regina Elisabeta a ratat doar de două ori deschiderea de stat în timpul domniei sale istorice de 70 de ani. Ea a sărit peste eveniment în 1959 și în 1963, când era însărcinată cu Prințul Andrew și, respectiv, Prințul Edward. Discursul ei a fost rostit de Lordul Cancelar, în prezent, deputatul conservator, Dominic Raab.

Charles a avut-o alături și pe soția sa, Camilla. Prezența ei a avut o semnificație suplimentară. Regina și-a exprimat recent dorința ca Ducesa de Cornwall să fie cunoscută drept Regina Consort atunci când Charles va prelua tronul Marii Britanii.

Așa cum spuneam, Fiul Reginei Elisabeta a II-a a susținut primul discurs în Parlament.

Reclamă

Tronul Prințului Charles

În calitate de monarh, Regina rostește discursul de pe Tronul suveranului. Anul acesta, însă, s-a lăsat un spațiu liber în locul unde tronul ar sta în mod normal. Chiar în fața acesteia, Coroana Statului Imperial a fost așezată pe o măsuță pentru a simboliza autoritatea Reginei.

Prințul Charles nu are el însuși un tron. În schimb, a rostit discursul de la Tronul Consortului, care a fost folosit anterior de regretatul său tată, Prințul Philip. Fiul Reginei Elisabeta a II-a a susținut primul discurs în Parlament, iar toate detaliile au fost analizate.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Prințul Charles susține primul discurs în Parlamentul Britanic, în lipsa Reginei Elisabeta
În timp ce Charles a rostit discursul de 11 minute, a folosit expresia „Guvernul Majestății Sale” în loc de „Guvernul meu”, care este expresia folosită doar de Regină / Profimedia Images

Expresia „Guvernul meu”

În timp ce Charles a rostit discursul de 11 minute, a folosit expresia „Guvernul Majestății Sale” în loc de „Guvernul meu”, care este expresia folosită doar de Regină, dacă ar fi ținut discursul.

Charles a încheiat, de asemenea, discursul cu referire la faptul că „Majestatea Sa” așteaptă cu nerăbdare sărbătorile care vor marca Jubileul ei de Platină de luna viitoare și Jocurile Commonwealth din august.

„Majestatea Sa se roagă ca binecuvântările lui Dumnezeu Atotputernic să se aplece asupra sfaturilor voastre”, a spus el.

Prințul William a făcut un pas înainte

Prințul William a fost prezent pentru prima dată la ceremonie, stând în dreapta lui Charles într-unul dintre scaunele președinților de stat.

Înseamnă un pas important pentru Ducele de Cambridge și o pregătire cheie pentru viitoarele sale roluri de Prinț de Wales și apoi de Rege.

Datoria i-a venit, de asemenea, relativ târziu lui William, în vârstă de 39 de ani, deoarece tatăl său a participat la prima sa deschidere de stat în 1967, când avea doar 18 ani.

Fotografie de la sosirea Prințului William în Parlamentul Britanic
Prințul William a fost prezent pentru prima dată la ceremonie, stând în dreapta lui Charles într-unul dintre scaunele președinților de stat / Profimedia Images

Femeie Herald

Profesorul Anne Curry a devenit prima femeie vestitoare care a luat parte la cortegiul regal din Westminster, fiind numită în postul de Arundel Herald Extraordinar.

Postul de herald datează din epoca medievală. Cei care dețineau un astfel de statut aveau sarcina de a duce mesaje între generalii adversari pe câmpul de luptă.

În zilele noastre, vestitorii sunt experți în lucruri precum istorie și genealogie și oferă sfaturi despre orice are de-a face cu noria și ceremoniile regale. Ei au, de asemenea, un rol în toate ceremoniile de stat din Regatul Unit și au grijă de vasta arhivă istorică de material heraldic adunată de-a lungul secolelor.

Profesorul Curry, care este un expert în istoria medievală, nu este prima femeie care ia parte la procesiune în sine. Multe dintre Doamnele Reginei au însoțit-o anterior în Parlament.

Rolul Black Rod

Rolul Black Rod este unul dintre numeroasele ritualuri antice îndeplinite în timpul Deschiderii unei noi sesiuni a Parlamentului. Datează de la un eveniment din 1642, când Regelui Carol I i s-a refuzat intrarea în Camera Comunelor pentru că dorea să aresteze cinci parlamentari.

Astăzi, deținătoarea funcției, Sarah Clarke, trebuie să recreeze acest moment lovind de trei ori în ușa Camerei Comunelor cu tija. Abia atunci se deschid ușile camerei, iar lui Black Rod i se permite să intre în cameră pentru a convoca parlamentari în Camera Lorzilor.

În mod obișnuit, această convocare le-ar ordona politicienilor „să participe la Majestatea Sa”, dar în lipsa Reginei, formularea istorică a fost modificată în „Domnule Președinte, Regina ordonă acestei case onorabile, să-și adune consilierii de stat imediat în Cameră”.

Complot cu praf de pușcă

Omenii Gărzii, gărzile de corp regale, au percheziționat ceremonial pivnițele din Westminster de când Guy Fawkes a încercat să-l arunce în aer pe Regele James I în 1605, în timpul celebrului „complot cu praf de pușcă”.

Acum, acest eveniment a fost condus de o femeie pentru prima dată. Mary-Jane Tsang, păstrătoarea mobilierului istoric și a artelor decorative de la Camerele Parlamentului, a fost nominalizată pentru acest rol.

Nu a fost singura implicare a lui Tsang la ceremonie. Expertul conservator joacă, de asemenea, un rol esențial în toate marile evenimente ale statului.

„Suntem o echipă mică, dar suntem destul de esențiali”, a declarat Tsang pentru BBC. „Rolul nostru în deschiderea Parlamentului de stat este să furnizăm mobilier istoric. Să ne asigurăm că avem scaunele de stat și tronurile adecvate disponibile. Deci, evident, este destul de important ca oamenii să aibă scaunul potrivit”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×