Home // Familia Regală // Fiul Reginei Elisabeta a II-a a susținut primul discurs în Parlament. Prințul William, Prințul Charles și Camilla au rescris istoria Monarhiei Britanice
Fiul Reginei Elisabeta a II-a a susținut primul discurs în Parlament. Prințul William, Prințul Charles și Camilla au rescris istoria Monarhiei Britanice
Deschiderea unei noi sesiuni a Parlamentului a avut mai multe premiere. Prințul William, Prințul Charles și Camilla au rescris istoria Monarhiei Britanice. Fiul Reginei Elisabeta a II-a a susținut primul discurs în Parlament.
Prințul Charles nu este singurul care a rescris istoria la deschiderea unei noi sesiuni a Parlamentului.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
În timp ce Prințul de Wales a făcut un pas important pentru a îndeplini datoria constituțională de a ține pentru prima dată Discursul Reginei, fiul său, Prințul William, și soția Camilla, Ducesa de Cornwall, au fost, de asemenea, prezenți pentru prima dată la un astfel de eveniment, scrie People.com.
Prințul William, Prințul Charles și Camilla au rescris istoria Monarhiei Britanice
Regina Elisabeta nu a putut participa la ceremonie pentru prima dată în 59 de ani din cauza problemelor de mobilitate. Din această cauză, multe dintre tradițiile, detaliile și frazele discursului au fost diferite de ceremoniile anterioare.
Discursul Prințului Charles
Deschiderea de stat a Parlamentului este cea mai importantă datorie constituțională a unui monarh britanic. Așa că, rostirea discursului simbolizează un pas important pentru Prințul Charles. De asemenea, a trebuit să fie autorizat în prealabil de Regina Elisabeta printr-o „Scrisoare patentată”. Aceasta a transferat temporar autoritatea constituțională Prințului de Wales și Prințului William.
Regina Elisabeta a ratat doar de două ori deschiderea de stat în timpul domniei sale istorice de 70 de ani. Ea a sărit peste eveniment în 1959 și în 1963, când era însărcinată cu Prințul Andrew și, respectiv, Prințul Edward. Discursul ei a fost rostit de Lordul Cancelar, în prezent, deputatul conservator, Dominic Raab.
Charles a avut-o alături și pe soția sa, Camilla. Prezența ei a avut o semnificație suplimentară. Regina și-a exprimat recent dorința ca Ducesa de Cornwall să fie cunoscută drept Regina Consort atunci când Charles va prelua tronul Marii Britanii.
Așa cum spuneam, Fiul Reginei Elisabeta a II-a a susținut primul discurs în Parlament.
Reclamă
Tronul Prințului Charles
În calitate de monarh, Regina rostește discursul de pe Tronul suveranului. Anul acesta, însă, s-a lăsat un spațiu liber în locul unde tronul ar sta în mod normal. Chiar în fața acesteia, Coroana Statului Imperial a fost așezată pe o măsuță pentru a simboliza autoritatea Reginei.
Prințul Charles nu are el însuși un tron. În schimb, a rostit discursul de la Tronul Consortului, care a fost folosit anterior de regretatul său tată, Prințul Philip. Fiul Reginei Elisabeta a II-a a susținut primul discurs în Parlament, iar toate detaliile au fost analizate.
În timp ce Charles a rostit discursul de 11 minute, a folosit expresia „Guvernul Majestății Sale” în loc de „Guvernul meu”, care este expresia folosită doar de Regină, dacă ar fi ținut discursul.
Charles a încheiat, de asemenea, discursul cu referire la faptul că „Majestatea Sa” așteaptă cu nerăbdare sărbătorile care vor marca Jubileul ei de Platină de luna viitoare și Jocurile Commonwealth din august.
„Majestatea Sa se roagă ca binecuvântările lui Dumnezeu Atotputernic să se aplece asupra sfaturilor voastre”, a spus el.
Prințul William a făcut un pas înainte
Prințul William a fost prezent pentru prima dată la ceremonie, stând în dreapta lui Charles într-unul dintre scaunele președinților de stat.
Înseamnă un pas important pentru Ducele de Cambridge și o pregătire cheie pentru viitoarele sale roluri de Prinț de Wales și apoi de Rege.
Datoria i-a venit, de asemenea, relativ târziu lui William, în vârstă de 39 de ani, deoarece tatăl său a participat la prima sa deschidere de stat în 1967, când avea doar 18 ani.
Femeie Herald
Profesorul Anne Curry a devenit prima femeie vestitoare care a luat parte la cortegiul regal din Westminster, fiind numită în postul de Arundel Herald Extraordinar.
Postul de herald datează din epoca medievală. Cei care dețineau un astfel de statut aveau sarcina de a duce mesaje între generalii adversari pe câmpul de luptă.
În zilele noastre, vestitorii sunt experți în lucruri precum istorie și genealogie și oferă sfaturi despre orice are de-a face cu noria și ceremoniile regale. Ei au, de asemenea, un rol în toate ceremoniile de stat din Regatul Unit și au grijă de vasta arhivă istorică de material heraldic adunată de-a lungul secolelor.
Profesorul Curry, care este un expert în istoria medievală, nu este prima femeie care ia parte la procesiune în sine. Multe dintre Doamnele Reginei au însoțit-o anterior în Parlament.
Rolul Black Rod
Rolul Black Rod este unul dintre numeroasele ritualuri antice îndeplinite în timpul Deschiderii unei noi sesiuni a Parlamentului. Datează de la un eveniment din 1642, când Regelui Carol I i s-a refuzat intrarea în Camera Comunelor pentru că dorea să aresteze cinci parlamentari.
Astăzi, deținătoarea funcției, Sarah Clarke, trebuie să recreeze acest moment lovind de trei ori în ușa Camerei Comunelor cu tija. Abia atunci se deschid ușile camerei, iar lui Black Rod i se permite să intre în cameră pentru a convoca parlamentari în Camera Lorzilor.
În mod obișnuit, această convocare le-ar ordona politicienilor „să participe la Majestatea Sa”, dar în lipsa Reginei, formularea istorică a fost modificată în „Domnule Președinte, Regina ordonă acestei case onorabile, să-și adune consilierii de stat imediat în Cameră”.
Complot cu praf de pușcă
Omenii Gărzii, gărzile de corp regale, au percheziționat ceremonial pivnițele din Westminster de când Guy Fawkes a încercat să-l arunce în aer pe Regele James I în 1605, în timpul celebrului „complot cu praf de pușcă”.
Acum, acest eveniment a fost condus de o femeie pentru prima dată. Mary-Jane Tsang, păstrătoarea mobilierului istoric și a artelor decorative de la Camerele Parlamentului, a fost nominalizată pentru acest rol.
Nu a fost singura implicare a lui Tsang la ceremonie. Expertul conservator joacă, de asemenea, un rol esențial în toate marile evenimente ale statului.
„Suntem o echipă mică, dar suntem destul de esențiali”, a declarat Tsang pentru BBC. „Rolul nostru în deschiderea Parlamentului de stat este să furnizăm mobilier istoric. Să ne asigurăm că avem scaunele de stat și tronurile adecvate disponibile. Deci, evident, este destul de important ca oamenii să aibă scaunul potrivit”.