Reclamă

La fiecare 7 ani ni se schimbă viața. În care ciclu al existenței ești, în funcție de vârstă

Specialiștii spun că la fiecare 7 ani ni se schimbă viața. Aceștia explică în ce mod este influențată viața fiecărei persoane în funcție de vârsta pe care o are. Experții spun că nu este un mit, ci mai degrabă un fapt dovedit științific. Trupurile și mințile noastre par să se schimbe la fiecare 7 ani.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 21 ianuarie 2024, 6:40 / Actualizat: 21 ianuarie 2024, 9:58

Cu toții ne schimbăm în fiecare moment. Celulele noastre se înlocuiesc și se schimbă constant. Potrivit lui Rudolf Steiner și a altor oameni de știință, ciclurile de 7 ani sunt extrem de importante. Mintea și corpul nostru trec prin câteva schimbări extrem de importante.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La fiecare 7 ani ni se schimbă viața

Nu trebuie să te temi de schimbare. Aceasta ar trebui îmbrățișată și acceptată, spun specialiștii pentru YourTango. O schimbare este importantă pentru minte și corp. Ciclurile care au loc la fiecare șapte ani par să fie definitorii pentru fiecare persoană în parte.

0 – 7 ani reprezintă dezvoltarea fizică, emoțională și socială influențată de mediul în care crești

Această perioadă reprezintă începutul vieții, cea mai importantă etapă din viața oricărei persoane. În primii ani ai acestei perioade suntem mânați de instincte, de nevoia de iubire, protecție și sprijin.

Structurile interioare și mentale sunt construite teptat pentru a permite conștientizarea identității noastre ca persoane. În această perioadă înveți o mulțime de răspunsuri comportamentale în mod conștient, iar cultura în care te naști își lasă amprenta asupra ta.

Reclamă

Învățarea este una dintre activitățile cheie ale acestei perioade. Înveți mișcările motorii, vorbirea, relațiile pe care le ai cu tine însăți și cu mediul înconjurător.

7 – 14 ani reprezintă dezvoltarea fizică rapidă și autonomie psihologică

Ideile, conceptele care au fost descoperite anterior încep să se sedimenteze în această perioadă. Copilul experimentează o dezvoltare fizică și psihologică în această perioadă.

Reclamă

Copilul începe să creeze o lume interioară proprie, cu proprii eroi, vise și sentimente. Direcția interesului copilului este, de asemenea, mult mai vizibilă în acest moment. Copilul învață să interacționeze și să-și controleze instinctele anterioare în favoarea supraviețuirii armonioase în grupuri.

14 – 21 de ani reprezintă dezvoltarea emoțională și fizică

Această perioadă este marcată de schimbări emoționale importante, dar și de schimbări fiziologice. Instinctele fizice și emoționale sunt capabile să descopere relația cu lumea.

În această fază cel mai multe persoane experimentează creșterea și dezvoltarea corpului, dar și dezvoltarea emoțională în raport cu societatea în care a crescut. Tot în această perioadă copilul trece de la adolescent la adult.

Persoanele încep să fie mult mai conștiente de sine, apreciază mult mai mult lumea înconjurătoare. Ideile despre moralitate se schimbă și ele. Oamenii devin mult mai conștienți de alegerile pe care le fac în funcție de propriile nevoie. Independența este o forță motrice a acestei perioade. Această etapă este marcată de maturitate și demnitate, spun specialiștii.

21 – 28 de ani reprezintă dezvoltarea rafinamentului mental și emoțional

În această fază, tânărul adult intră în etapa sa de maturitate mentală și emoțională. În timp se obține un control asupra propriilor emoții, dar și asupra propriilor puteri fizice.

Entuziasmul, idependența, dar și nesăbuința, ating un vârf impresionant. Tot în această perioadă se creează baza carierei și a relațiilor sociale.

Abilitățile explorate anterior sunt duse acum la un alt nivel, mulți dorind să se afirme și să facă performanță în domeniul pe care și l-au ales. Tot în această perioadă se vindecă cele mai multe probleme personale.

28 – 35 de ani reprezintă vârful fizic și psihic

Aceasta este faza în care procesul creativ al minții vine în prim-plan. În această fază, fundația ta fizică este la cea mai mare putere. Majoritatea oamenilor ating un nivel record în cariera lor sau creează relații de durată, se căsătoresc sau întemeiază familii.

Potrivit specialiștilor, centrele de asociere ale creierului ajung la apogeu la vârsta de 35 de ani. Emoțiile devin subtile, ne înțelegem mult mai vine și ne dăm seama cine suntem.

35 – 42 de ani reprezintă „criza de mijloc”

O nouă neliniște se instalează în viața unei persoane în această perioadă. În această etapă, o persoană este fie mulțumită de locul în care se află, fie își dorește o cu totul altă viață. Este perioada în care mulți iau în considerare posibilitatea unei schimbări majore

Obiceiurile și seturile de valori sunt evaluate din noi și modificate în funcție de nevoile fiecărei persoane. Pentru cei care nu și-au atins apogeul de realizare sau creativitate în faza lor anterioară, acesta este momentul în care o fac.

42 – 49 de ani reprezintă și perioada de reinventare personală

În această fază ești mult mai așezat și dornic să duci o viață liniștită. În acest moment s-ar putea să fii o mamă, un tată o persoană căsătorită sau o persoană singură. Ideea de familie sau muncă devine mult mai importantă în această etapă.

Ești mult mai introspect și mai atent la deciziile pe care le iei. Dacă simți că nu ți-ai lăsat amprenta asupra lumii până la această vârstă, atunci vei încerca să faci ceva în acest sens. Este vârsta la care multe persoane renunță la stereotipuri.

49 – 56 de ani reprezintă trezirea spirituală

Ai mai multă inspirație, putere de creștere în carieră și în viață în general. La această vârstă suntem deja la mijlocul vieții, în mare parte fericiți cu alegerile făcute. Odată cu pierderea puterii și a vitalității, începi să privești mult mai mult în interior.

Accepți schimbările corpului și le înțelegi mult mai ușor. Specialiștii spun că este și vârsta în care apare poate apărea depresia extremă.

56 – 63 de ani reprezintă o perioadă a înțelegerii profunde a vieții

Intuiția și cunoștințele sunt puternice în această perioadă. Ești mult mai atentă la conexiunea pe care o ai cu ceilalți. Este o perioadă acceptării interioare și a liniștii în viață. Există o schimbare importantă în adaptarea la corpurile care intră în procesul de îmbătrânire.

63 – 70 de ani reprezintă un confort în creștere cu viața

Acești ani vin ca o binecuvântare și o oportunitate pentru fiecare persoană. Este perioada în care ai o înțelegere mult mai profundă a vieții.

Oamenii tind să vadă doar partea bună a lucrurilor și să fie mult mai conștienți de moare. Tot în această perioadă poate să apară detașarea.

70 – 77 de ani reprezintă maturitatea sinelui interior

Acești ani oferă mai multe perioade de introspecție, acceptare și înțelepciune. Ești mult mai conectat cu tine decât în ciclurile anterioare. Te poți maturiza la orice vârstă, dar această perioadă marchează etapa în care ești conectată complet cu sinele interior. Dragostea necondiționată crește tot în această perioadă.

77 -84 de ani reprezintă etapa transmiterii cunoștințelor

În această perioadă a vieții, oamenii sunt dornici să transmită din cunoștințele lor mai departe. Este o perioadă a înțelepciunii. Percepțiile se lărgesc, iar viața este privită dintr-un unghi nou. Descoperă și obiceiurile mici ale oamenilor fericiți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×