Reclamă

La fiecare 7 ani ni se schimbă viața. În care ciclu al existenței ești, în funcție de vârstă

Specialiștii spun că la fiecare 7 ani ni se schimbă viața. Aceștia explică în ce mod este influențată viața fiecărei persoane în funcție de vârsta pe care o are. Experții spun că nu este un mit, ci mai degrabă un fapt dovedit științific. Trupurile și mințile noastre par să se schimbe la fiecare 7 ani.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 21 ianuarie 2024, 6:40 / Actualizat: 21 ianuarie 2024, 9:58
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lan de grâu admirând apusul
Specialiștii spun că la fiecare 7 ani ni se schimbă viața. Aceștia explică în ce mod este influențată viața fiecărei persoane în funcție de vârsta sa / Shutterstock

Cu toții ne schimbăm în fiecare moment. Celulele noastre se înlocuiesc și se schimbă constant. Potrivit lui Rudolf Steiner și a altor oameni de știință, ciclurile de 7 ani sunt extrem de importante. Mintea și corpul nostru trec prin câteva schimbări extrem de importante.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La fiecare 7 ani ni se schimbă viața

Nu trebuie să te temi de schimbare. Aceasta ar trebui îmbrățișată și acceptată, spun specialiștii pentru YourTango. O schimbare este importantă pentru minte și corp. Ciclurile care au loc la fiecare șapte ani par să fie definitorii pentru fiecare persoană în parte.

0 – 7 ani reprezintă dezvoltarea fizică, emoțională și socială influențată de mediul în care crești

Această perioadă reprezintă începutul vieții, cea mai importantă etapă din viața oricărei persoane. În primii ani ai acestei perioade suntem mânați de instincte, de nevoia de iubire, protecție și sprijin.

Structurile interioare și mentale sunt construite teptat pentru a permite conștientizarea identității noastre ca persoane. În această perioadă înveți o mulțime de răspunsuri comportamentale în mod conștient, iar cultura în care te naști își lasă amprenta asupra ta.

Reclamă

Învățarea este una dintre activitățile cheie ale acestei perioade. Înveți mișcările motorii, vorbirea, relațiile pe care le ai cu tine însăți și cu mediul înconjurător.

7 – 14 ani reprezintă dezvoltarea fizică rapidă și autonomie psihologică

Ideile, conceptele care au fost descoperite anterior încep să se sedimenteze în această perioadă. Copilul experimentează o dezvoltare fizică și psihologică în această perioadă.

Reclamă

Copilul începe să creeze o lume interioară proprie, cu proprii eroi, vise și sentimente. Direcția interesului copilului este, de asemenea, mult mai vizibilă în acest moment. Copilul învață să interacționeze și să-și controleze instinctele anterioare în favoarea supraviețuirii armonioase în grupuri.

14 – 21 de ani reprezintă dezvoltarea emoțională și fizică

Această perioadă este marcată de schimbări emoționale importante, dar și de schimbări fiziologice. Instinctele fizice și emoționale sunt capabile să descopere relația cu lumea.

În această fază cel mai multe persoane experimentează creșterea și dezvoltarea corpului, dar și dezvoltarea emoțională în raport cu societatea în care a crescut. Tot în această perioadă copilul trece de la adolescent la adult.

Persoanele încep să fie mult mai conștiente de sine, apreciază mult mai mult lumea înconjurătoare. Ideile despre moralitate se schimbă și ele. Oamenii devin mult mai conștienți de alegerile pe care le fac în funcție de propriile nevoie. Independența este o forță motrice a acestei perioade. Această etapă este marcată de maturitate și demnitate, spun specialiștii.

21 – 28 de ani reprezintă dezvoltarea rafinamentului mental și emoțional

În această fază, tânărul adult intră în etapa sa de maturitate mentală și emoțională. În timp se obține un control asupra propriilor emoții, dar și asupra propriilor puteri fizice.

Entuziasmul, idependența, dar și nesăbuința, ating un vârf impresionant. Tot în această perioadă se creează baza carierei și a relațiilor sociale.

Abilitățile explorate anterior sunt duse acum la un alt nivel, mulți dorind să se afirme și să facă performanță în domeniul pe care și l-au ales. Tot în această perioadă se vindecă cele mai multe probleme personale.

28 – 35 de ani reprezintă vârful fizic și psihic

Aceasta este faza în care procesul creativ al minții vine în prim-plan. În această fază, fundația ta fizică este la cea mai mare putere. Majoritatea oamenilor ating un nivel record în cariera lor sau creează relații de durată, se căsătoresc sau întemeiază familii.

Potrivit specialiștilor, centrele de asociere ale creierului ajung la apogeu la vârsta de 35 de ani. Emoțiile devin subtile, ne înțelegem mult mai vine și ne dăm seama cine suntem.

35 – 42 de ani reprezintă „criza de mijloc”

O nouă neliniște se instalează în viața unei persoane în această perioadă. În această etapă, o persoană este fie mulțumită de locul în care se află, fie își dorește o cu totul altă viață. Este perioada în care mulți iau în considerare posibilitatea unei schimbări majore

Obiceiurile și seturile de valori sunt evaluate din noi și modificate în funcție de nevoile fiecărei persoane. Pentru cei care nu și-au atins apogeul de realizare sau creativitate în faza lor anterioară, acesta este momentul în care o fac.

42 – 49 de ani reprezintă și perioada de reinventare personală

În această fază ești mult mai așezat și dornic să duci o viață liniștită. În acest moment s-ar putea să fii o mamă, un tată o persoană căsătorită sau o persoană singură. Ideea de familie sau muncă devine mult mai importantă în această etapă.

Ești mult mai introspect și mai atent la deciziile pe care le iei. Dacă simți că nu ți-ai lăsat amprenta asupra lumii până la această vârstă, atunci vei încerca să faci ceva în acest sens. Este vârsta la care multe persoane renunță la stereotipuri.

49 – 56 de ani reprezintă trezirea spirituală

Ai mai multă inspirație, putere de creștere în carieră și în viață în general. La această vârstă suntem deja la mijlocul vieții, în mare parte fericiți cu alegerile făcute. Odată cu pierderea puterii și a vitalității, începi să privești mult mai mult în interior.

Accepți schimbările corpului și le înțelegi mult mai ușor. Specialiștii spun că este și vârsta în care apare poate apărea depresia extremă.

56 – 63 de ani reprezintă o perioadă a înțelegerii profunde a vieții

Intuiția și cunoștințele sunt puternice în această perioadă. Ești mult mai atentă la conexiunea pe care o ai cu ceilalți. Este o perioadă acceptării interioare și a liniștii în viață. Există o schimbare importantă în adaptarea la corpurile care intră în procesul de îmbătrânire.

63 – 70 de ani reprezintă un confort în creștere cu viața

Acești ani vin ca o binecuvântare și o oportunitate pentru fiecare persoană. Este perioada în care ai o înțelegere mult mai profundă a vieții.

Oamenii tind să vadă doar partea bună a lucrurilor și să fie mult mai conștienți de moare. Tot în această perioadă poate să apară detașarea.

70 – 77 de ani reprezintă maturitatea sinelui interior

Acești ani oferă mai multe perioade de introspecție, acceptare și înțelepciune. Ești mult mai conectat cu tine decât în ciclurile anterioare. Te poți maturiza la orice vârstă, dar această perioadă marchează etapa în care ești conectată complet cu sinele interior. Dragostea necondiționată crește tot în această perioadă.

77 -84 de ani reprezintă etapa transmiterii cunoștințelor

În această perioadă a vieții, oamenii sunt dornici să transmită din cunoștințele lor mai departe. Este o perioadă a înțelepciunii. Percepțiile se lărgesc, iar viața este privită dintr-un unghi nou. Descoperă și obiceiurile mici ale oamenilor fericiți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie într-o rochie neagră, cu trenă
Horoscop
Zodii care au probleme cu gestionarea furiei. Nativii care își pierd repede controlul
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par să aibă probleme cu încrederea în sine? Ei bine, se pare că astrologia ar putea avea câteva răspunsuri. Ai mai jos o listă cu zodii care...
2
Îndrăgostiți care zâmbesc și se țin în brațe pe un fundal gri
Horoscop
Compatibilitatea astrologică. Ce zodii se potrivesc cel mai bine împreună
Atunci când te întrebi dacă te potrivești cu o zodie anume este important să cunoști anumite trăsături de personalitate. Compatibilitatea astrologică este mult mai complicată decât să întrebi pe cineva în ce dată s-a...
3
Ghiocei plantați în pământ, înfloriți
Horoscop
Spune-mi ce floare ești ca să-ți spun cine ești. Limbajul simbolic al zodiacului floral
Ești ghiocel sau trandafir? Ziua de naștere este asociată cu diferite simboluri, inclusiv florile, care vorbesc despre personalitatea ta și poate chiar despre viitorul tău. Florile asociate cu luna ta de naștere ne spun...
4
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
5
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
PARTENERI
×