Au o minte deschisă la gândirea, opiniile și ideile altora
Poți fi neașteptat de inspirată, dacă vrei. Nu lăsa prejudecățile sau ideile preconcepute să te facă să nu mai vezi oportunitățile care ți se deschid.
Au dezvoltat o atitudine de recunoștință
Fă o listă cu ceea ce apreciezi în viața ta – lucruri mari, dar și lucruri mici. Exprimă-ți recunoștința pentru toate aceste binecuvântări. Universul recunoaște o inimă recunoscătoare și îți va aduce mai mult din ceea ce dorești.
Oferă, nu primesc
Oferă din timpul, banii și înțelepciunea ta. Oferă dintr-o zonă a generozității. Nu aștepta nimic în schimb. Este intenția inimii – nu cantitatea – care manifestă prosperitatea.
Se gândesc continuu la lucrurile pe care le doresc, nu la cele pe care nu le pot avea
Vizualizează lucrurile pe care le dorești în viață și despre care crezi că ți se cuvin. Sentimentul creează realitatea, nu doar gândul.
Acordă multă atenție viselor
Urmează-ți instinctele și intuiția ca zodiile care au o intuiție fină. Bazează-te pe înțelepciunea care este în tine. Trebuie doar să îi acorzi încredere și vei vedea rezultatele.
8 etape pentru a simți fericirea
Potrivit unui material publicat de publicația americană CNBC, prima regulă pentru a fi fericită este să o simți, la modul cel mai concret. Află care sunt etapele descrise de specialiștii consultați de sursa amintită.
Simte emoția
Inspiră și expiră adânc. Întreabă-te „ce sentimente trăiesc acum”. Fii atentă la orice senzații fizice care apar. De exemplu, ai putea simți furie datorită unei senzații de redoare în piept, sau să simți teama în urma unei senzații de tensiune în mâini sau picioare.
Numește emoția pe care o trăiești
A pune emoțiile în cuvinte le face mai ușor de gestionat. Cum ți-ai descrie experiența emotivă chiar acum: blazare, furie, invidie, dezgust, frică, dezamăgire, tristețe, amărăcuune sau orice altceva. Cu cât o descrii mai exact, cu atât mai bine.
Acceptă emoția
Ca adulți ne-am învățat să ne reprimăm sau disimulăm emoțiile. Cercetările au demonstrat că prin suprimarea lor poți avea consecințe negative atât fizic cât și mental. E mai bine să le accepți, recomandă psihologii. Emoția îți oferă oportunitatea de a face o alegere diferită, mai sănătoasă.
Fii alături de emoția ta
Odată acceptată emoția, deschide-te către ea și trăiește-o deplin. Dedică-te trăirii ei depline timp de un minut și jumătate și vei vedea diferența.
Rămâi alături de emoție până se schimbă
La un anumit moment, vei observa că emoția s-a schimbat. Acum te-ai putea simți mai calmă, ca o furtună care s-a calmat. De asemenea, ai putea remarca o altă emoție care apare în locul ei. Este un semn că ți-ai dat voie să trăiești deplin emoția ta.
Oferă-ți compasiune
Acordă-ți un moment de gentilețe către tine, pentru a onora ceea ce ai simțit. Există mai multe moduri de a face asta, de exemplu îți poți pune mâna pe inimă spunându-i „Sunt aici pentru tine„. Oferă-ți răsfăț fizic îmbrățișându-te sau respirând adânc de câteva ori.
Reflectează la lecție
Este esențial să reții că această emoție are un scop. Te poate ajuta să te înțelegi mai bine, să îți înțelegi mai bine viața și nevoile cele mai mari. Când ne suprimăm emoțiile, ne anulăm această latură din interior. Întreabă-te ce te-a condus la acea emoție, cum ți-au influențat experiențele trecute gândirea, ce indică emoția despre felul în care nevoile tale au fost împlinite.
Decide cum vrei să-i răspunzi emoției
Acum că ți-ai integrat emoțiile și ai învățat din ele, ești gata să răspunzi cu înțelepciune și să faci cea mai bună alegere posibilă. Aceasta va arăta diferit în funcție de situație. Ai putea avea nevoie de o pauză pentru a culege mai multe informații, a cere ajutor, a prioritize o nevoie specifică sau a căuta conectarea cu cineva.
La final, grație acestui proces, vei fi capabilă să faci un plan care îți va susține starea de bine, te va înzestra cu forța de a-ți hrăni relațiile și te va ajuta să-ți realizezi obiectivele.