Reclamă

7 obiceiuri mici ale oamenilor optimiști. 8 etape prin care poți aduce fericirea în viața ta

În centrul prosperității, succesului și fericirii se află gândirea pozitivă. Oamenii optimiști găsesc mereu un motiv de fericire și sunt adesea cei care se disting într-un grup. Află din acest articol 7 obiceiuri mici ale oamenilor optimiști. Nu e greu să aduci fericirea în viața ta dacă urmezi acești pași.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 21 decembrie 2023, 7:26

Cei din jurul oamenilor optimiști sunt foarte intrigați de prezența lor care emană stimă de sine și de legăturile lor reușite de prietenie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

7 obiceiuri mici ale oamenilor optimiști

Viziunea despre viață a persoanelor optimiste este o oportunitate de a experimenta noi proiecte, de la care așteaptă mereu un rezultat favorabil.

Iată cum să aduci fericirea și pe strada ta, cu puțin efort și multă încredere în pașii pe care îi faci.

Caută partea luminoasă a oamenilor

Tratează pe oricine cu respect și amabilitate. Iartă defectele celorlalți și în scurt timp îți vei putea ierta propriile imperfecțiuni.

Reclamă

Sunt sinceri în acțiuni

Fii onestă, entuziastă și prietenoasă. Exprimă-ți sentimentele autentice într-un mod atent și grijuliu.

Astfel transpare cea mai bună parte a ta. Iar sinele tău va aduce la suprafață ceea ce e mai bun și în alții.

Reclamă

Au o minte deschisă la gândirea, opiniile și ideile altora

Poți fi neașteptat de inspirată, dacă vrei. Nu lăsa prejudecățile sau ideile preconcepute să te facă să nu mai vezi oportunitățile care ți se deschid.

Au dezvoltat o atitudine de recunoștință

Fă o listă cu ceea ce apreciezi în viața ta – lucruri mari, dar și lucruri mici. Exprimă-ți recunoștința pentru toate aceste binecuvântări. Universul recunoaște o inimă recunoscătoare și îți va aduce mai mult din ceea ce dorești.

Oferă, nu primesc

Oferă din timpul, banii și înțelepciunea ta. Oferă dintr-o zonă a generozității. Nu aștepta nimic în schimb. Este intenția inimii – nu cantitatea – care manifestă prosperitatea.

Se gândesc continuu la lucrurile pe care le doresc, nu la cele pe care nu le pot avea

Vizualizează lucrurile pe care le dorești în viață și despre care crezi că ți se cuvin. Sentimentul creează realitatea, nu doar gândul.

Acordă multă atenție viselor

Urmează-ți instinctele și intuiția ca zodiile care au o intuiție fină. Bazează-te pe înțelepciunea care este în tine. Trebuie doar să îi acorzi încredere și vei vedea rezultatele.

8 etape pentru a simți fericirea

Potrivit unui material publicat de publicația americană CNBC, prima regulă pentru a fi fericită este să o simți, la modul cel mai concret. Află care sunt etapele descrise de specialiștii consultați de sursa amintită.

Simte emoția

Inspiră și expiră adânc. Întreabă-te „ce sentimente trăiesc acum”. Fii atentă la orice senzații fizice care apar. De exemplu, ai putea simți furie datorită unei senzații de redoare în piept, sau să simți teama în urma unei senzații de tensiune în mâini sau picioare.

Numește emoția pe care o trăiești

A pune emoțiile în cuvinte le face mai ușor de gestionat. Cum ți-ai descrie experiența emotivă chiar acum: blazare, furie, invidie, dezgust, frică, dezamăgire, tristețe, amărăcuune sau orice altceva. Cu cât o descrii mai exact, cu atât mai bine.

Acceptă emoția

Ca adulți ne-am învățat să ne reprimăm sau disimulăm emoțiile. Cercetările au demonstrat că prin suprimarea lor poți avea consecințe negative atât fizic cât și mental. E mai bine să le accepți, recomandă psihologii. Emoția îți oferă oportunitatea de a face o alegere diferită, mai sănătoasă.

Fii alături de emoția ta

Odată acceptată emoția, deschide-te către ea și trăiește-o deplin. Dedică-te trăirii ei depline timp de un minut și jumătate și vei vedea diferența.

Rămâi alături de emoție până se schimbă

La un anumit moment, vei observa că emoția s-a schimbat. Acum te-ai putea simți mai calmă, ca o furtună care s-a calmat. De asemenea, ai putea remarca o altă emoție care apare în locul ei. Este un semn că ți-ai dat voie să trăiești deplin emoția ta.

Oferă-ți compasiune

Acordă-ți un moment de gentilețe către tine, pentru a onora ceea ce ai simțit. Există mai multe moduri de a face asta, de exemplu îți poți pune mâna pe inimă spunându-i „Sunt aici pentru tine„. Oferă-ți răsfăț fizic îmbrățișându-te sau respirând adânc de câteva ori.

Reflectează la lecție

Este esențial să reții că această emoție are un scop. Te poate ajuta să te înțelegi mai bine, să îți înțelegi mai bine viața și nevoile cele mai mari. Când ne suprimăm emoțiile, ne anulăm această latură din interior. Întreabă-te ce te-a condus la acea emoție, cum ți-au influențat experiențele trecute gândirea, ce indică emoția despre felul în care nevoile tale au fost împlinite.

Decide cum vrei să-i răspunzi emoției

Acum că ți-ai integrat emoțiile și ai învățat din ele, ești gata să răspunzi cu înțelepciune și să faci cea mai bună alegere posibilă. Aceasta va arăta diferit în funcție de situație. Ai putea avea nevoie de o pauză pentru a culege mai multe informații, a cere ajutor, a prioritize o nevoie specifică sau a căuta conectarea cu cineva.

La final, grație acestui proces, vei fi capabilă să faci un plan care îți va susține starea de bine, te va înzestra cu forța de a-ți hrăni relațiile și te va ajuta să-ți realizezi obiectivele.   

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rocie albastră de zână și reprezintă una dintre zodiile cu personalități complexe
Horoscop
Zodii cu o personalitate complexă. Nativii lângă care nu poți să te plictisești
Există unele zodii cu o personalitate complexă. Acești nativi sunt creativi, energici și misterioși. Rareori se întâmplă să te plictisești lângă o astfel de persoană. Dacă ai norocul să o întâlnești, atunci vei fi...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie pentru a ilustra una dintre acele zodii care se enervează cu ușurință
Horoscop
Zodii care se enervează cu ușurință. Nativii care au de suferit din cauza temperamentului lor
Există unele zodii care se enervează cu ușurință. Acești nativi au de suferit uneori din cauza temperamentului lor. Zodiile de foc sunt predispuse la momente în care își pot pierde stăpânirea de sine. Aceste...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă întinsă pe o stâncă în timp ce valurile mării trec pe lângă ea
Horoscop
4 zodii care se gândesc mereu la fostul partener. Nativii care nu reușesc să treacă peste o despărțire
Cele patru zodii care se gândesc mereu la fostul partener se confruntă cu multe probleme. Acești nativi nu reușesc să treacă peste o despărțire și au de făcut mult schimbări pentru a putea merge...
4
îndrăgostiți care stau îmbrățișați pe plajă la mare și zâmbesc
Horoscop
4 zodii care cred în iubirea reciprocă. Află ce spun astrele
Dacă ești de părere că astrologia îți poate influența relația de iubire, atunci ai venit în locul potrivit. Află care sunt acele 4 zodii care cred în iubirea reciprocă și vezi ce spun astrele....
5
Prințul William, la costum, la o petrecere în grădină
Divertisment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Cine a înlocuit-o pe Kate Middleton la eveniment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Fiul cel mare al Regelui Charles a înfruntat ploaia torenţială la Palatul Buckingham și a glumit că este „vreme bună pentru înot”. William...
PARTENERI
×